NRK > Nyheter

Tirsdag, 22 September, 17:08

NRK - 26 mars 20 kl. 20:33

Følger FNs våpenhvile-oppfordring

Flere parter i konflikter i verden har stilt seg positive til FNs oppfordring om våpenhvile under koronapandemien, melder AFP. Ifølge FN gjelder det spesielt opprørsgrupper i Kamerun og på Filippinene..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, AFP, FN, Kamerun, Filippinene

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Følger, FNs, våpenhvile-oppfordring
P4 - 26 mars 20 kl. 21:52

Følger FNs oppfordring om våpenhvile

Flere følger nå FNs oppfordring om våpenhvile under koronapandemien. FN gikk på mandag ut og ba om en umiddelbar våpenhvile i alle konflikter for å stoppe viruset. Opprørsgrupper i Kamerun og på Filippinene er blant partene som har stilt seg positive til appellen..

NRK - 26 mars 20 kl. 13:10

Partene i Jemen støtter våpenhvile

De krigførende partene i Jemen støtter FNs oppfordring om våpenhvile og vil heller kjempe mot spredning av koronaviruset, melder AFP. FN har slått fast at Jemen er verdens verste humanitære krise. Over 4 millioner mennesker er på flukt inne i landet..

NRK - 30 mars 20 kl. 08:34

Geriljagruppe erklærer våpenhvile

Geriljagruppa ELN i Colombia har erklært våpenhvile, ifølge Utenriksdepartementet. Bakgrunnen er FNs oppfordring om å stanse konflikter under koronakrisen. Erklæringen om den ensidige våpenhvilen kom mandag morgen norsk tid..

NRK - 12 feb. 20 kl. 22:25

FN ber om varig våpenhvile i Libya

FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon med krav om at de stridende partene i Libya forplikter seg til en varig våpenhvile. De støtter også Berlin-toppmøtet der internasjonale ledere lovte å opprettholde FNs våpenembargo for Libya..

Aftenposten - 10 jan. 20 kl. 06:11

Haftar avviser Putin og Erdogans våpenhvile-forslag. Vil «utrydde terrorgrupper».

Militsleder Khalifa Haftar avviste Tyrkia og Russlands oppfordring til våpenhvile. Ønsker «utryddelse av terrorgrupper» og fortsatt militær operasjon i Libya..

P4 - 23 juli 20 kl. 05:20

Enighet om ny ukrainsk våpenhvile

En ny våpenhvile skal tre i kraft i Øst-Ukraina fra mandag. Våpenhvilen skal være fullstendig og altomfattende, opplyser det ukrainske presidentkontoret. Også talspersoner fra Russland-vennlige separatister sier det er enighet om å legge ned våpnene.

P4 - 26 juli 20 kl. 17:25

Våpenhvile i Ukraina fra midnatt

Det er planlagt våpenhvile i Ukraina fra i natt. Ukrainske styrker og opprørsstyrker i krigsherjede øst-Ukraina skal legge ned våpnene fra midnatt. President Zelenskiy har sagt at hvis våpenhvilen holder, vil den kunne bane vei for å igangsette andre deler fredsavtalen fra Minsk.

P4 - 22 mai 20 kl. 09:41

660.000 har lagt ut på flukt

660.000 mennesker har blitt tvunget på flukt de to siste månedene. Dette skjer på tross av FNs oppfordring om en global våpenhvile den 23.

NRK - 12 feb. 20 kl. 23:39

Ber om varig våpenhvile i Libya

FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon med krav om at de stridende partene i Libya forplikter seg til en varig våpenhvile. Storbritannia har forfattet resolusjonen, som også fordømmer den siste tidens opptrapping i kampene landet..

NRK - 23 mars 20 kl. 17:26

Ber om global våpenhvile

FNs generalsekretær António Guterres ber om en umiddelbar våpenhvile i alle verdens konflikter for å bekjempe koronaviruset. Guterres ber alle stridende parter om å «gjøre slutt på krigens lidelser og bekjempe denne sykdommen som herjer i vår verden»..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kjedekollisjon på Ring 3 i Oslo

Politiet i Oslo melder om en ulykke hvor en lastebil, to personbiler og en MC er involvert på Ring 3 ved Smestadkrysset. Politiet oppfordrer publikum om å finne andre kjøreruter, melder VG. Fire personer anses som skadde og i behov for legetilsyn..

NRK - 15 minutter siden

En million til 10.august-stiftelse

Stiftelsen 10. august, opprettet etter angrepet på Al-Noor-moskeen, får 1 million kroner i forslaget til neste års statsbudsjett, melder Budstikka. Stiftelsen skal informere om angrepet på moskeen, samt forebygge hatytringer og hatefulle handlinger..

NRK - 30 minutter siden

Macron vil samtale med Erdogan

Frankrikes president Emmanuel Macron skal ha telefonsamtaler med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Ifølge franske myndigheter vil et viktig tema være uenigheten mellom Tyrkia og Hellas om rettighetene til olje og gass, øst i Middelhavet..

NRK - 45 minutter siden

Romney støtter dommeravstemning

Senator Mitt Romney sier støtter forslaget om å stemme over en ny høyesterettsdommer i år, etter at Ruth Bader Ginsburg døde i forrige uke, skriver Reuters. Fra før har to repulikanske senatorer sagt at de ikke syns Senatet skal stemme før valget..

NRK - 1 time siden

Trump langet ut mot Kina

– Kina må stilles til ansvar for koronapandemien, krevde USAs president Donald Trump da han talte til FNs generalforsamling i dag. I starten stanset Kina reiser innenlands, mens de tillot flyreiser ut av landet, og infiserte verden, sa Trump..

NRK - 1 time siden

Hellas og Tyrkia vil forhandle

Hellas og Tyrkia er enige om å forhandle for å løse konflikten i Middelhavet. Det opplyser tyrkiske myndigheter, men dette er ikke bekreftet fra gresk hold. Landene er uenige om sjøgrensene øst i Middelhavet, der det kan være store gassforekomster..

NRK - 1 time siden

179 pågrepet i flere land

179 personer er arrestert og over 60 millioner kroner beslaglagt i en aksjon mot et ulovlig nettverk for narkotikahandel på det mørke nettet, opplyser det amerikanske justisdepartementet. De fleste pågripelsene skjedde i USA og Tyskland..

NRK - 1 time siden

Svenske Nobelpris-seremonier avlyst

Den tradisjonelle Nobel-seremonien i Konserthuset i Stockholm er avlyst, og i stedet vil prisvinnerne få diplom og medaljer hjemme. Også den tradisjonsrike Nobelbanketten er avlyst på grunn av frykt for koronasmitte..

NRK - 9 timer siden

Lavere dødelighet for sykdommer

Det er ingen tegn til flere døde de tre første månedene av koronapandemien, enn samme periode tidligere år, ifølge FHI. Dødsårsakregisteret viser færre dødsfall av hjerte- og karsykdommer og lungesykdommer..

NRK - 1 time siden

Korona stopper teaterstykke

Nationaltheatret må avlyse to forestillinger av «Et dukkehjem» på Torshovteatret etter at en i publikum testet positivt på covid-19. De som satt nært vedkommende er informert og smittesporing er igangsatt. Resten av publikum vil få SMS fra teateret..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt