P4 > Nyheter

Saturday, 30 May, 12:56

P4 - 05 Nov 19 kl. 15:46

Færre vådeskudd med bevæpning

- Det vil bli avfyrt færre vådeskudd i politiet om det blir innført generell bevæpning.
Det tror leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.
De siste fem årene har politifolk avfyrt minst 62 vådeskudd, og sju personer har blitt skadet, viser tall NRK har hentet inn.
Med generell bevæpning blir politiet mer vant til å håndtere våpen, sier Bolstad..
Les mer på P4


Les mer om:
Politiets Fellesforbund, Bolstad, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, vådeskuddmed , bevæpning
NRK - 26 Nov 19 kl. 10:14

Får økt adgang til bevæpning

Ap støtter regjeringen når justiskomiteen nå gir politiet anledning til tidsubegrenset bevæpnet patruljering. Snikinnføring av permanent bevæpning, mener SV..

P4 - 26 Nov 19 kl. 10:18

Får økt adgang til bevæpning

Politiet får økt adgang til bevæpning. NTB får bekreftet at Ap støtter regjeringens forslag som gir politiet anledning til tidsubegrenset bevæpnet patruljering. Forslaget innebærer at politiet skal slippe å avvæpne seg og låse inn våpnene når de flytter seg mellom såkalte sårbare objekter.

Aftenposten - 26 Nov 19 kl. 10:26

Politiet får økt adgang til bevæpning

Ap støtter regjeringen når justiskomiteen nå gir politiet anledning til tidsubegrenset bevæpnet patruljering. Snikinnføring av permanent bevæpning, mener SV..

P4 - 06 Feb 20 kl. 19:52

Politiansatte positive til bevæpning

8 av 10 politiansatte er er for en permanent bevæpning av politiet. Det viser en fersk undersøkelse gjort av Politihøgskolen. Og det er politiet i byer og bynære strøk som er mest positive, melder Politiforum.

NRK - 06 Feb 20 kl. 19:28

Positive til generell bevæpning

80 prosent av de politiansatte er for en permanent bevæpning i politiet, ifølge en ny undersøkelse. 15 prosent av de ansatte oppgir at de er imot, mens 5 prosent er usikre, viser Politihøgskolens undersøkelse..

NRK - 09 Dec 19 kl. 17:07

Ikke generell bevæpning lenger

Politiet har opphevet den generelle bevæpningen i Trøndelag etter skytingen i Ila, opplyser påtaleansvarlig Trygve Angen til NRK. Bakgrunnen er en helhetlig vurdering av trusselbildet. To personer er siktet for medvirkning til drapsforsøk på en mann..

Dagbladet - 20 Aug 19 kl. 12:07

Politi truffet av vådeskudd

Ble truffet av vådeskudd under skytetrening. Politiet vil ikke si hvem som avfyrte skuddet ved et uhell..

NRK - 20 Aug 19 kl. 11:53

Truffet av vådeskudd

En politikvinne i Sørvest politidistrikt er lettere skadd etter å ha blitt truffet av vådeskudd under en skytetrening. Kvinnen ble truffet i låret. Hun er ved bevissthet og er sendt med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus..

P4 - 20 Aug 19 kl. 11:50

Politibetjent truffet av vådeskudd

En polititjenestekvinne ble i formiddag truffet i låret av et vådeskudd under skytetrening på Vatne i Sandnes. Politibetjenten ble fraktet med luftambulansen til Stavanger Universitetssjukehus, men blir betegnet som lettere skadet. Spesialenhetenfor politisaker er rutinemessig varslet om saken..

NRK - 22 Oct 19 kl. 10:27

Truffet i beinet av vådeskudd

En polititjenestemann ble truffet i beinet av et vådeskudd under et oppdrag i Trondheim, opplyser Trøndelag politidistrikt. Vedkommende er ikke alvorlig skadd..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Biden ut mot rasisme

Joe Biden, som ligger an til å bli demokratenes presidentkandidat, mener USA nå må ta et oppgjør med systematisk rasisme i landet. Det brutale pågripelsen som førte til at afroamerikaneren George Floyd døde i Minneapolis, har utløst voldsomme demonstrasjoner mot politivold og rasisme i USA. Fire politimenn har fått sparken, og en av dem er siktet for forsettlig drap..

P4 - 15 minutter siden

Oftere ute enn før

Folk i Oslo har brukt naturen tre ganger mer i koronakrisen enn til vanlig. Det viser en undersøkelse fra Norsk institutt for naturforskning ved hjelp av mobile sporingsdata i treningsappen Strava. Undersøkelsen viser økning i løping, fotturer og sykling.

P4 - 1 time siden

Kraftig brann i rekkehus

Det brenner nå kraftig i et rekkehus på Haugenstua i Oslo. Det er fare for at det kan spre seg og store brannmannskaper jobber nå med å få kontroll på brannen. Beboere blir nå evakuert og politiet tror de har kontroll på alle som har vært i boligene.

P4 - 1 time siden

Flere vil endre reisevanene

Flere nordmenn sier de vil endre reisevanene sine permanet etter koronakrisen. I en undersøkelse Norstat har utført for Vy svarer 15 prosent at de vil forandre reisemåte for godt. Samtidig svarer én av fem som pleide å reise kollektivt til og fra jobb, at de ikke gjør det lenger, melder NRK..

P4 - 2 timer siden

Utslippsrekord i Longyearbyen

Kullkraftverket i Longyearbyen på Svalbard slapp ut rekordmye karbondioksid i fjor. Kraftverket slapp ut 77.000 tonn Co2, melder NRK.

P4 - 2 timer siden

Advarer mot kosttilskudd

Mattilsynet advarer nå mot at kosttilskuddet Muscletech fra USA kan føre til leversvikt og dødsfall. Flere norske forbrukere har bestilt produktet fra utenlandske nettsider, opplyser tilsynet..

P4 - 2 timer siden

Tror pandemien gir klimaeffekt

To av tre nordmenn tror koronapandemien vil redusere de globale klimautfordringene på kort sikt. Det viser en undersøkelse fra Opinion, melder NTB. Men over halvparten av de spurte mener viruset ikke vil ha en langvarig effekt på klimaet.

P4 - 3 timer siden

Digitalbruk har skutt i været

Flere nordmenn bruker digitale tjenester i dag enn før koronapandemien brøt ut. 92 prosent av de spurte i McKinseys undersøkelse sier at de bruker digitale tjenester nå mot 78 prosent før utbruddet. Samtidig svarer rundt 80 prosent av førstegangsbrukerne at de vil opprettholde sine digitale vaner etter at samfunnet åpner igjen..

P4 - 3 timer siden

Frp vil ha ølsalg på bensinstasjoner

Frp fremmer igjen forslag om ølsalg på bensinstasjoner og i kiosker. Partiet vil ha flere lettelser på norske alkohollover, skriver Vårt Land. Helsetalskvinne Åshild Bruun-Gundersen mener kommunene selv vil være i stand til å finne ut hvor det kan selges øl..

P4 - 4 timer siden

Militærpolitiet i beredskap

Det amerikanske forsvarsdepartmentet har nå satt militærpolitiet i beredskap. Soldatene skal være klare til å reise til Minneapolis i Minnesota på fire timers varsel, melder AP. Det er store demonstrasjoner i flere amerikanske byer etter at afroamerikaneren George Floyd døde etter en brutal pågripelse i Minneapolis.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt