NRK > Nyheter

Sunday, 24 March, 22:58

NRK - 03 Jan 19 kl. 15:18

Færre utmeldingar frå kyrkja

12.097 personar melde seg ut av Den norske kyrkje i fjor, noko som er det lågaste talet på fire år. Det melder avisa Dagen. Samstundes melde 2.252 personar seg inn, det tredje høgaste dei siste seks åra..
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, Dagen

Dele artikeln

98 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, utmeldingar, frå, kyrkja
NRK - 23 Jan 19 kl. 08:57

700 utmeldingar frå KrF

700 personar har meldt seg ut av KrF sidan partiet vart samde med regjeringa om ei regjeringsplattform. Det melder NTB. I same tidsrom har dei fått 300 innmeldingar.

NRK - 10 Jan 19 kl. 14:29

Kyrkja strir mot resultatet i Kongo

Det førebelse resultatet frå presidentvalet samsvarar ikkje med informasjonen 40.000 observatørar frå Kongos katolske kyrkje har samla inn, opplyser kyrkja. Det skjer etter at valkommisjonen utropte opposisjonsleiar Felix Tshisekedi til vinnar..

NRK - 16 Feb 19 kl. 06:35

Beklagar «steile» aborthaldningar

Biskopane i Den norske kyrkja beklagar tonen i tidlegare abortdebattar og korleis kyrkja har møtt og påført åleinemødrer ekstra belastningar. Biskopane tek avstand frå tidlegare haldningar, som «ikkje la til rette for god dialog», skriv Vårt Land..

NRK - 18 Jan 19 kl. 09:10

Prinsessekonfirmasjon i august

Prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmerast i Slottskapellet laurdag 31. august. Medan mange vel bort konfirmasjon i kyrkja, er prinsessa pålagt dette etter Grunnlova..

NRK - 13 Feb 19 kl. 00:48

Vil la kyrkjefond dekke vedlikehald

Agder Høgre meiner Opplysningsvesenets fond, som forvaltar verdiar knytt til Den norske kyrkja, bør kunne bli brukt til vedlikehald av kyrkjebygg. Dei har vedteke ei formulering som skal bli fremja på Høgres landsmøte, skriv Vårt Land..

NRK - 13 Feb 19 kl. 00:48

Vil la kirkefond dekke vedlikehald

Agder Høgre meiner Opplysningsvesenets fond, som forvaltar verdiar knytt til Den norske kyrkja, bør kunne bli brukt til vedlikehald av kyrkjebygg. Dei har vedteke ei formulering som skal bli fremja på Høgres landsmøte, skriv Vårt Land..

NRK - 14 Nov 18 kl. 07:04

Oppmodar skular å tilby gudsteneste

Alle skular bør tilby skulegudsteneste og eit likeverdig alternativ for elevar som ikkje vil gå i kyrkja. Det vert slått fast i ein ny rettleiar Utdanningsdepartementet har utarbeida, etter ynskje frå Stortinget om å rydde opp i regelverket..

NRK - 21 Nov 18 kl. 01:44

KrF «redder» frivillige

I budsjettavtalen med regjeringspartia har KrF fått gjennom meir pengar til ei rekke ideelle og frivillige organisasjonar. Også kristne organisasjonar, ulike trussamfunn og Den norske kyrkja får meir enn regjeringa la opp til..

Aftenposten - 18 Mar 19 kl. 21:00

Stanghelle på autopilot om abort og Den norske kyrkja | Sofie Braut

Også Harald Stanghelle burde sjå at det for mange kristne blir lite åndskraft i eit leiarskap som kjem trekkjande med sekulære sjølvsagdheiter 40 år for seint..

NRK - 03 Jan 19 kl. 21:29

Hevdar dei veit resultatet i Kongo

Den katolske kyrkja i Kongo hevdar dei veit kven som vann sundagens presidentval, og vil at valkommisjonen skal gjere det kjent. Tidlegare sa kommisjonen at logistikkproblem kan utsetje kunngjeringa. Valet har vore prega av uro og utsetjingar..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Trump truer med etterspill

President Donald Trump sier rapporten fra spesialetterforsker Robert Mueller om forbindelser mellom Trumps valgkampstab og russiske myndigheter, er en full frifinnelse av ham. Han sier etterforskingen var et ulovlig forsøk på å felle ham..

NRK - 10 minutter siden

Mistenkelig gjenstand var ufarlig

Politiets bombegruppe melder at den mistenkelige gjenstanden som ble funnet ved Slottsparken i Oslo søndag, var ufarlig..

NRK - 6 timer siden

Sjøfartsdirektoratet skal om bord

Sjøfartsdirektoratet skal mandag om bord i cruiseskipet «Viking Sky» sammen med sikkerhetsklassifiseringsselskapet Lloyds som skal skal undersøk skipet for å finne ut hva som gikk galt da det fikk maskinhavari på Hustadvika lørdag..

NRK - 15 minutter siden

Trump: – Full frifinnelse

President Donald Trump sier rapporten fra spesialetterforsker Robert Mueller om forbindelser mellom Trumps valgkampstab og russiske myndigheter, viser at det ikke var noe slikt samarbeid. Han sier etterforskingen var et ulovlig forsøk på å felle ham..

NRK - 30 minutter siden

To passasjerer utenfor livsfare

To av de mest alvorlige skadde pasientene er nå utenfor livsfare, opplyser Helse Møre og Romsdal søndag. 13 personer er innlagt på sykehus og en av disse persone er fremdeles kritisk skadet. For to er tilstanden altså alvorlig, men ikke livstruende..

NRK - 1 time siden

Drar fra cruisebåt til flyplassen

De første passasjerene fra Viking Sky dro søndag kveld til flyplassen i Molde med buss. De ble hentet på kaia. Rederiet har chartret et fly med 200 plasser til Oslo..

NRK - 1 time siden

Bombegruppa på vei til gjenstand

Politiets bombegruppe er på vei for å undersøke den mistenkelige gjenstanden på bakken ved Historisk museum i Oslo sentrum. – Den er konstruert på en måte som gjør at den fremstår mistenkelig, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NRK..

NRK - 1 time siden

To personer alvorlig skadet

To personer skal være alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt på Herre i Bamble kommune. En person er kjørt til sykehuset i Skien, og en person blir hentet av luftambulansen..

NRK - 1 time siden

Var i lufta 12 timer i strekk

Redningsmannskaper på helikoptrene som reddet folk fra to skip i Hustadvika, glemte tid og sted..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt