NRK > Nyheter

Monday, 17 June, 19:36

NRK - 03 Jan 19 kl. 15:18

Færre utmeldingar frå kyrkja

12.097 personar melde seg ut av Den norske kyrkje i fjor, noko som er det lågaste talet på fire år. Det melder avisa Dagen. Samstundes melde 2.252 personar seg inn, det tredje høgaste dei siste seks åra..
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, Dagen

Dele artikeln

98 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, utmeldingar, frå, kyrkja
NRK - 23 Jan 19 kl. 08:57

700 utmeldingar frå KrF

700 personar har meldt seg ut av KrF sidan partiet vart samde med regjeringa om ei regjeringsplattform. Det melder NTB. I same tidsrom har dei fått 300 innmeldingar.

NRK - 16 May 19 kl. 09:40

Færre konfirmasjonar i kyrkja

Aldri før har færre valt å konfirmere seg i kyrkja, viser tal frå Statistisk sentralbyrå. Berre 56 prosent av norske 15-åringar valde konfirmasjon i kyrkja i 2018. Talet på humanistiske konfirmasjonar gjekk opp med to prosent frå 2017 til i fjor..

NRK - 09 May 19 kl. 12:13

Ny lov i den katolske kyrkja

Alle katolske prestar og nonner må no rapportere om seksuelt misbruk, og om nokon prøver å dekke over saker om temaet til autoritetar innenfor kyrkja. Det skriv AP. Det er ei ny lov som blei stadfesta torsdag av pave Frans..

NRK - 10 Jan 19 kl. 14:29

Kyrkja strir mot resultatet i Kongo

Det førebelse resultatet frå presidentvalet samsvarar ikkje med informasjonen 40.000 observatørar frå Kongos katolske kyrkje har samla inn, opplyser kyrkja. Det skjer etter at valkommisjonen utropte opposisjonsleiar Felix Tshisekedi til vinnar..

NRK - 16 Feb 19 kl. 06:35

Beklagar «steile» aborthaldningar

Biskopane i Den norske kyrkja beklagar tonen i tidlegare abortdebattar og korleis kyrkja har møtt og påført åleinemødrer ekstra belastningar. Biskopane tek avstand frå tidlegare haldningar, som «ikkje la til rette for god dialog», skriv Vårt Land..

NRK - 25 Apr 19 kl. 22:31

Mistar medlemmar til sjukdom og død

Nesten ein av fire KrF-utmeldingar skuldast død, sjukdom og alderdom, skriv VG. Dei to siste åra har KrF mista totalt 1 316 medlemmar til dødsfall, alder eller sjukdom. Det er meir enn andre parti..

NRK - 18 Jan 19 kl. 09:10

Prinsessekonfirmasjon i august

Prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmerast i Slottskapellet laurdag 31. august. Medan mange vel bort konfirmasjon i kyrkja, er prinsessa pålagt dette etter Grunnlova..

NRK - 22 Apr 19 kl. 12:41

Ny eksplosjon i Colombo

Ei ny bombe har gått av nær kyrkja i Colombo på Sri Lanka som var råka av terroren søndag, melder Reuters. Ifølgje nyheitsbyrået skal eksplosjonen ha skjedd då ei bombegruppe forsøkte å øydelegge ei bombe i ein bil..

NRK - 13 Feb 19 kl. 00:48

Vil la kirkefond dekke vedlikehald

Agder Høgre meiner Opplysningsvesenets fond, som forvaltar verdiar knytt til Den norske kyrkja, bør kunne bli brukt til vedlikehald av kyrkjebygg. Dei har vedteke ei formulering som skal bli fremja på Høgres landsmøte, skriv Vårt Land..

NRK - 13 Feb 19 kl. 00:48

Vil la kyrkjefond dekke vedlikehald

Agder Høgre meiner Opplysningsvesenets fond, som forvaltar verdiar knytt til Den norske kyrkja, bør kunne bli brukt til vedlikehald av kyrkjebygg. Dei har vedteke ei formulering som skal bli fremja på Høgres landsmøte, skriv Vårt Land..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Brann ved toglinja er slukket

Politiet skriver på Twitter at brannvesenet har slukket brannen ved Røysåsen i Moss. Men toglinja er fortsatt stengt og det går buss for tog mellom Vestby og Moss..

NRK - 15 minutter siden

Ber Iran overholde atomavtalen

Tyskland, Frankrike og Storbritannia ber Iran om ikke å lagre mer uran enn hva landene ble enige om da atomavtalen ble inngått i 2015. Iranske myndigheter har varslet at landet går bort fra deler av avtalen innen ti dager..

NRK - 1 time siden

– Kan ha vore medverkande årsak

– Undersøkingar syner at campylobacter-bakteriar kan ho vore medverkande årsak til at kvinna (72) på Askøy døydde, seier bistandsadvokat Kjetil Ottesen til VG. Kvinna døydde på sjukehus førre veke. Ho hadde frå før ein alvorleg sjukdom..

NRK - 1 time siden

Det blir ikke gratis skolemat

De fire regjeringspartiene satte mandag en stopper for opposisjonens forslag om gratis skolemat da saken ble sluttbehandlet i Stortinget. Partiene begrunnet avgjørelsen med at de heller vil prioritere videreutdanning av lærere og innholdet i skolen..

NRK - 1 time siden

Egypts ekspresident døde i retten

Egypts tidligere president Mohammed Morsi skal ha falt om og dødd i retten. Det melder statlig egyptisk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 67-åringen sonet i fengsel for å angivelig ha forfalsket søknaden om å stille som kandidat til valget i 2012..

NRK - 1 time siden

Tidligere president døde i retten

Egypts tidligere president Mohammed Morsi skal ha falt om og dødd i retten. Det melder statlig egyptisk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 1 time siden

Birken åpner for elsykler

Birkebeinerrittet åpner for at du kan sykle både fra Rena til Lillehammer og Halvbirken med elsykkel 31. august. Elsyklistene kan imidlertid ikke kjempe om merker eller klasseseiere.

NRK - 1 time siden

Vy har mer fornøyde kunder enn SJ

Svenske SJ, som skal drifte blant annet Dovrebanen og Nordlandsbanen, kom klart dårligst ut i en stor nordisk undersøkelse, gjort av Svenskt Kvalitetsindex, som målte kundetilfredshet. SJ sier norske passasjerer ikke skal bekymre seg..

NRK - 1 time siden

Se Dagsnytt 18

NRK - 1 time siden

Brann stopper Østfoldbanen

Det brenner kraftig i skogen ved Røysåsen i Moss. Toglinjene mellom Moss og Kambo på Østfoldbanen er stengt som følge av brannen. Brannvesenet har per nå ikke kontroll på brannen.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt