NRK > Nyheter

Monday, 21 January, 17:46

NRK - 03 Jan 19 kl. 15:18

Færre utmeldingar frå kyrkja

12.097 personar melde seg ut av Den norske kyrkje i fjor, noko som er det lågaste talet på fire år. Det melder avisa Dagen. Samstundes melde 2.252 personar seg inn, det tredje høgaste dei siste seks åra..
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, Dagen

Dele artikeln

4 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, utmeldingar, frå, kyrkja
NRK - 10 Jan 19 kl. 14:29

Kyrkja strir mot resultatet i Kongo

Det førebelse resultatet frå presidentvalet samsvarar ikkje med informasjonen 40.000 observatørar frå Kongos katolske kyrkje har samla inn, opplyser kyrkja. Det skjer etter at valkommisjonen utropte opposisjonsleiar Felix Tshisekedi til vinnar..

NRK - 18 Jan 19 kl. 09:10

Prinsessekonfirmasjon i august

Prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmerast i Slottskapellet laurdag 31. august. Medan mange vel bort konfirmasjon i kyrkja, er prinsessa pålagt dette etter Grunnlova..

NRK - 14 Nov 18 kl. 07:04

Oppmodar skular å tilby gudsteneste

Alle skular bør tilby skulegudsteneste og eit likeverdig alternativ for elevar som ikkje vil gå i kyrkja. Det vert slått fast i ein ny rettleiar Utdanningsdepartementet har utarbeida, etter ynskje frå Stortinget om å rydde opp i regelverket..

NRK - 21 Nov 18 kl. 01:44

KrF «redder» frivillige

I budsjettavtalen med regjeringspartia har KrF fått gjennom meir pengar til ei rekke ideelle og frivillige organisasjonar. Også kristne organisasjonar, ulike trussamfunn og Den norske kyrkja får meir enn regjeringa la opp til..

NRK - 03 Jan 19 kl. 21:29

Hevdar dei veit resultatet i Kongo

Den katolske kyrkja i Kongo hevdar dei veit kven som vann sundagens presidentval, og vil at valkommisjonen skal gjere det kjent. Tidlegare sa kommisjonen at logistikkproblem kan utsetje kunngjeringa. Valet har vore prega av uro og utsetjingar..

NRK - 05 Jan 19 kl. 22:34

Eksplosjon ved egyptisk kyrkje

Ein politimann var drepen og to personar såra i ein eksplosjon utanfor ei kyrkje i byen Nasr utanfor Kairo i Egypt laurdag. Det skjedde då tryggingspersonell skulle desarmere ei bombe. Hendinga skjer to dagar før den koptiske kyrkja skal feire jul..

NRK - 05 Jan 19 kl. 14:25

Ukraina fekk eiga ortodoks kyrkje

Ukrainas ortodokse kyrkje har formelt fått status som ei sjølvstendig kyrkje etter ein seremoni i Istanbul. Kyrkja har vore foreint med den russiske sidan 1686. Russland reagerte kraftig då det i oktober vart kjent at kyrkjene skulle splittast..

NRK - 05 Jan 19 kl. 14:25

Sjølvstendig ortodoks kyrkje

Ukrainas ortodokse kyrkje har formelt fått status som ei sjølvstendig kyrkje etter ein seremoni i Istanbul. Kyrkja har vore foreint med den russiske sidan 1686. Russland reagerte kraftig då det i oktober vart kjent at kyrkjene skulle splittast..

NRK - 21 Nov 18 kl. 15:32

Slepp å kutte prestestillingar

KrF har sikra 70 millionar kroner meir til Den norske kyrkja i statsbudsjettet neste år. Regjeringspartia ville opphavleg kutte 46 millionar i kyrkjebudsjettet. Leiar i Kyrkjerådet, Kristin G.

NRK - 05 Dec 18 kl. 15:43

Duterte meiner biskopar bør drepast

Katolske biskopar er ubrukelege og bør drepast, hevdar Filippinenes president Rodrigo Duterte. – Eg hadde aldri klart meg gjennom livet utan Gud. Men biskopane, drep dei alle saman, seier Duterte som gjentekne gongar har tora mot den katolske kyrkja..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Google får gigantbot

Det franske datatilsynet gir Google ei bot på 50 millionar euro for brot på EUs nye personvernreglar, GDPR. Tilsynet meiner Google ikkje har gjort reglane for samtykke og personleg integrering tydeleg og lett nok..

NRK - 10 minutter siden

Ingen klare funn

Dagens søk etter den siste omkomne i Tamokdalen er avsluttet. Recco-søket med helikopter ga åtte markeringer. Disse markeringene vil bli sammenstilt med annen informasjon, for å se om det er noen som skal sjekkes grundigere, sier politiet på Twitter..

NRK - 10 minutter siden

Politiet etterforsker arbeidsulykke

Politiet skal etterforske arbeidsulykken i Arendal før helgen, der en arbeider falt ned fra et stillas i 4.etasje på et bygg som er under oppføring. Arbeidstilsynet er koblet inn i saken.

NRK - 15 minutter siden

Pengefondet justerer ned utsiktene

Det internasjonale pengefondet meiner dei økonomiske utsiktene har svekka seg sidan oktober, og justerer ned vekstprognosane med 0,2 prosentpoeng for 2019, og 0,1 for 2020. Handelskrig og brexit har verka inn, og dei åtvarar mot brexit utan avtale..

NRK - 15 minutter siden

Ingen mistenkte for brann hos Wara

Politiet har ingen mistenkte etter brannen ved huset til justisminister Tor Mikkel Wara i forrige uke. Det var en søppelkasse ved huset til justisministeren som ble satt i brann..

NRK - 15 minutter siden

14 døde i Rwanda etter gruveulukke

Minst 14 gruvearbeidarar mista livet då ei gruvegang raste saman i Rwanda, opplyser lokale styresmakter. Det skjedde etter fleire dagar med kraftig regn. Dei trur ikkje det er håp om å finne overlevande..

NRK - 30 minutter siden

To skip brenn utanfor Krim

To skip har begynt å brenne i Kertsjsundet utanfor Krimhalvøya, opplyser Russlands samferdselsdepartement. Skipa skal ha totalt 31 menneske om bord, inkludert tyrkiske og indiske innbyggjarar. Det er ukjent kva som er årsaka til brannen..

NRK - 1 time siden

Røykutvikling på Oslo S

Det er forsinkelser på Oslo S på grunn av røykutvikling i et tog. Ifølge Bane Nor rammer det flere avganger, og de jobber nå med å få avklart situasjonen. Sjekk hvilke togavganger som er rammet her..

NRK - 45 minutter siden

May avslår utsetjing

Theresa May vil ikkje utsetje datoen Storbritannia skal gå ut av EU, 29. mars. Ho seier i Parlamentet at ho vil leggje press på å få brexit-avtala godkjent, og vil ha fleire samtalar med regjeringa og opposisjonen før ho snakkar med EU igjen..

NRK - 4 timer siden

Påkjørt kvinne i Storgata/Brugata

Kvinnen som ble påkjørt av trikken er kjørt til sykehus med ambulanse. Hun kom i klem under trikken. Omfanget av skadene er ikke kjent, men hun var bevissthet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt