P4 > Nyheter

Thursday, 04 June, 17:11

P4 - 07 Oct 19 kl. 19:37

Færre politistudenter

Det blir færre politistudenter neste år.
Antallet kuttes fra 550 til 400 årlig og hele kuttet skal tas ved Politihøgskolens studiested i Oslo, melder Politiforum.
Studentantallet ble også redusert i 2018, da antall politistudenter ble kuttet med 170 studenter.
Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund sier kuttet vil treffe befolkningen negativt og at dette er svært alvorlige signaler fra regjeringen,.
Les mer på P4


Les mer om:
Politihøgskolens, Oslo, Politiforum, Bolstad, Politiets Fellesforbund

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, politistudenter
P4 - 02 Dec 19 kl. 08:10

Opposisjonen maktesløse mot politikutt

Onsdag blir trolig regjeringens kuttforslag ved Politihøgskolen i Oslo vedtatt. Dermed reduseres antall politistudenter ved utdanningen i Oslo fra 238 til 88, skriver Klassekampen. I forslag til statsbudsjett vil regjeringen kutte fra 550 til 400 politistudenter, og hele kuttet skal tas i Oslo.

Dagbladet - 26 Oct 19 kl. 06:00

Det er ikke rart politiet er opprørt

Det er forståelig at regjeringen vil kutte antallet politistudenter, men problematisk at de griper inn..

NRK - 09 Apr 20 kl. 11:08

Fjerner inntektsgrensen for enkelte

Regjeringen fjerner inntektsgrensen for studenter som jobber i helse- og omsorgssektoren, samt politistudenter og andre som melder seg til beredskapsarbeid, skriver Dagbladet..

P4 - 09 Apr 20 kl. 11:55

Fjerner inntektsgrense

Regjeringen fjerner nå inntektsgrensen for å få fullt stipend fra Lånekassen for studenter som jobber i helse- og omsorgssektoren og politistudenter. Det opplyser Kunnskapsdepartementet. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim sier at behovet for ekstra arbeidskraft har økt i koronakrisen og at det er urimelig hvis de som stiller opp skal få et økonomisk tap på det..

P4 - 04 Sep 19 kl. 06:44

Regjeringen gir mer penger til politiet

Norsk politi skal styrkes med 350 millioner kroner neste år. Det sier statsminister Erna Solberg til VG. I statsbudsjettet for neste år, som legges frem om en måned, foreslår regjeringen også å bevilge 100 millioner kroner for å ansette flere politistudenter.

P4 - 14 Nov 19 kl. 09:24

Advarer mot PHS-kutt

SV frykter at kuttene ved Politihøgskolen i Oslo vil gjøre det vanskeligere å rekruttere studenter med minoritetsbakgrunn. Antallet politistudenter skal kuttes neste år fra 550 til 400 årlig og hele kuttet skal tas ved skolens studiested i Oslo. SVs justispolitiske talsperson Petter Eide sier til Dagsavisen at de med minoritetsbakgrunn faller først ut når kravene for å komme inn på skolen skjerpes.

P4 - 21 Apr 20 kl. 15:09

Politiet dropper fysiske tester i opptaket

Tiltakene mot koronaviruset gjør at Politihøgskolen avlyser de fysiske testene ved årets opptak av politistudenter. De som blir tatt opp som studenter etter årets opptak, vil som tidligere møte fysiske krav i politiutdanningen. Kravene i de fysiske fagene vil ikke bli endret.

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Vil ta dager før man kan oppholde seg i skredområdet

Det vil ta mange dager før man kan oppholde seg i rasområdet på Kråkeneset i Alta. Det sier NVE som nå advarer mom fare for nye skred. Kystvakta KV Harstad ankom Altafjorden i natt for å bistå med opprydingen av jordskredet.

P4 - 15 minutter siden

En kritisk skadet etter ulykke

En person er kritisk skadet etter at minst tre biler skal være involvert i en kjedekollisjon på E6 ved Tretten i Innlandet. Det er store køer i begge retninger. En person får behandling av ambulanse på stedet..

P4 - 30 minutter siden

Tenåring siktet for menneskehandel

En gutt i tenårene er siktet for menneskehandel. Politiet mener at han har presset en jente på samme alder til å prostituere seg, melder TV2 . Etterforskningen i Oslo politidistrikt begynte da de fikk en bekymringsmelding om jenta, som er fra Øst-Europa.

P4 - 45 minutter siden

Kontantstøtten ikke så dyr likevel

Ordningen med kontantstøtte til koronarammede bedrifter ble ikke så dyr som man først antok at den ville bli. Finansdepartementet trodde ordningen ville koste 50 milliarder på tre måneder. Nå er anslaget et helt annet.

P4 - 1 time siden

Under 15 prosent bruker smittestopp-app

Under 15 prosent nordmenn bruker smittestopp-appen som myndighetene har anbefalt. Målet om 60 prosent oppslutning i befolkningn er lenger unna nå enn i midten av mai, skriver ABC Nyheter. I midten av mai hadde 1,5 million nordmenn lastet ned appen.

P4 - 1 time siden

Mann til sykehus etter fall

En mann er fraktet til sykehus med luftambulanse etter et fall fra sju meter. Årsaken til arbeidsulykken er ikke klar, men politiet sier at ting tyder på at hele stolpen som mannen stod på veltet. Mannen klaget over smerter i ryggen men skal være ved bevissthet..

P4 - 1 time siden

McCann-drapsmistenkt dømt for overgrep mot barn

Den tyske mannen som nå er siktet for drap på Madeleine McCann som forsvant fra Portugal for 13 år siden, ble i 2017 dømt til fengsel for seksuelle overgrep mot barn. I dag ble det kjent at britiske etterforskere nå tror den britiske tre-åringen er død. Mannen som nå er hovedmistenkt i saken soner nå en dom for andre forbrytelser i fengsel i Kiel..

P4 - 1 time siden

Nytt søk etter Odin i Trondheim

Politiet gjør nå nye søk etter savnede Odin Jacobsen som forsvant etter en bytur i Trondheim i 2018. Årsaken er vitneobservasjoner som er kommet frem i forbindelse med TV-programmet Åsted Norge denne uken. En person fra Malvik mener å ha sett 18-åringen ved en skogssti dagen etter at han forsvantst skriver Adresseavisen..

P4 - 1 time siden

Fare for skred i Sør-Norge

Det ventes lokalt mye regn i flere dager fremover i Sør-Norge. Kombinasjon av mye reng og snøsmelting vil gi økende vannføring, og vil også føre til økt fare for skredfare, det skriver flom og skredvarslingen i et oppdatert varsel..

P4 - 1 time siden

Tom Hagen vil ikke avhøres mer

Drapssiktede Tom Hagen vil ikke møte til flere avhør i neste uke. Det opplyser hans forsvarer til VG. Milliardærens tillit til politiet er betydelig svekket, og han tror ikke nye avhør vil bringe saken videre, og melder derfor at han ikke stiller til avhør tirsdag, torsdag og fredag neste uke..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt