P4 > Nyheter

Søndag, 20 September, 23:01

P4 - 15 jan. 20 kl. 10:08

Færre på arbeidsavklaringspenger

Færre gikk på arbeidsavklaringspenger ved utgangen av desember i fjor.
114 900 personer mottok da stønaden, en nedgang på 9100 personer fra samme måned året før, viser nye tall fra Nav.
Etaten tror nedgangen vil fortsette etter regelendringene i 2018, der antallet år en kan få arbeidsavklaringspenger ble kuttet fra fire til tre..
Les mer på P4


Les mer om:
Nav

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, arbeidsavklaringspenger
P4 - 15 okt. 19 kl. 10:31

Stadig færre får arbeidsavklaringspenger

Stadig færre får arbeidsavklaringspenger i Norge. Ved utgangen av tredje kvartal i år fikk 115 000 arbeidsavklaringspenger. En nedgang på 3500 personer fra forrige kvartal.

NRK - 15 okt. 19 kl. 10:49

Færre får arbeidsavklaringspenger

Antall personer som får arbeidsavklaringspenger, fortsetter å falle. Ved utgangen av tredje kvartal fikk 115.424 personer arbeidsavklaringspenger, viser ny statistikk fra Nav.

P4 - 08 okt. 19 kl. 08:09

– Kutt i arbeidsavklaringspenger fører til kriminalitet

– Regjeringens innstramming i arbeidsavklaringspenger kan presse folk til kriminalitet. Det mener unge stønads-mottakere Klassekampen har pratet med. I statsbudsjettet for 2020 foreslår regjeringen å kutte i arbeidsavklaringspenger for unge.

Aftenposten - 03 okt. 19 kl. 07:44

Unge kan få kutt i arbeidsavklaringspenger

Regjeringen foreslår å kutte minstesatsen for arbeidsavklaringspenger (AAP) for unge under 25 år, men vil sette inn tiltak for å få dem raskere i jobb..

P4 - 03 nov. 19 kl. 08:49

- Ikke fritt fram å motta trygd i utlandet

- Det er fortsatt ikke fritt frem å motta sykepenger eller arbeidsavklaringspenger i utlandet, det følger med forpliktelser og vilkår. Det sier Arbeidsminister Anniken Hauglie til VG. Siden 2012 er minst 48 personer feilaktig dømt til fengsel etter de fikk arbeidsavklaringspenger, sykepenger og pleiepenger mens de var i utlandet.

P4 - 08 nov. 19 kl. 05:24

MDG mener folk bør få bruke AAP som feriepenger

Miljøparitet De Grønne mener arbeidsavklaringspenger bør likestilles med feriepenger. Nasjonal talsperson for MDG, Arild Hermstad, sier til Dagbladet at det å mene at man må befinne seg i Norge for å få arbeidsavklaringspenger er en smålig tanke preget av at man oppfatter at trygdemottakere ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Frps Erlend Wiborg raser over forslaget, og stempler utsagnet som uansvarlig..

P4 - 08 nov. 19 kl. 05:24

MDG mener folk bør få bruke AAP som feriepenger

Miljøparitet De Grønne mener arbeidsavklaringspenger bør likestilles med feriepenger. Nasjonal talsperson for MDG, Arild Hermstad, sier til Dagbladet at det å mene at man må befinne seg i Norge for å få arbeidsavklaringspenger er en smålig tanke preget av at man oppfatter at trygdemottakere ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Frps Erlend Wiborg raser over forslaget, og stempler utsagnet som uansvarlig..

Aftenposten - 18 des. 19 kl. 10:54

Én visste lite. To visste alt, men sa ikke noe: Slik ble kontrollorganet villedet om eksport av arbeidsavklaringspenger.

Kunne man ta med seg arbeidsavklaringspenger til utlandet? Hvordan var reglene? Da Norge skulle svare dem som overvåker EØS-avtalen, ble bare halve sannheten fortalt.

NRK - 14 aug. 20 kl. 10:27

Flere på arbeidsavklaringspenger

118 400 personer mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av juni 2020, viser tall fra Nav. Det er 3,5 prosent av de mellom 18 og 66 år. Antallet har økt med rundt 300 personer siden utgangen av mars.

P4 - 14 aug. 20 kl. 10:31

Flere mottar arbeidsavklaringspenger

118 400 personer mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av juni. Det er 300 flere enn ved utgangen av mars, viser nye tall fra NAV. Hittil i 2020 har antall personer som går på stønaden økt med 3500..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

SV vil ha etiske oljefondregler

SV vil ha nye regler for Oljefondet som i forkant sikrer at fondet investerer "klokt, klimavennlig og etisk". Konkret ønsker SV regler som pålegger Oljefondet å sjekke selskaper for miljøskade, menneskerettighetsbrudd og andre etiske prinsipper før det investerer, skriver Aftenposten. I dagens ordning sjekkes enkeltselskaper i etterkant.

P4 - 1 time siden

Biden frir til Republikanerne

Joe Biden appellerte til samvittigheten da han i kveld oppfordret de republikanske senatorene til å vente med utnevnelsen av ny høyesterettsdommer, etter at liberale Ruth Bader Ginsburg døde fredag, President Donald Trump har sagt at han ikke vil vente, men at han skal nominere en kandidat allerede neste uke. I så fall vil det bli en overvekt av konseravtive dommere i høyesterett, som avgjør mange viktige lover i USA. Biden mener det mest reale er å vente til etter at folket har valgt president:.

P4 - 1 time siden

Starter koronagransking

Riksrevisjonen skal i morgen starte undersøkelser av myndighetenes koronahåndtering. Det bekrefter riksrevisor Per Kristian Foss overfor Dagbladet. Han sier denne jobben skal prioriteres høyt, og at revisjonen om nødvendig vil sette andre undersøkelser til side.

P4 - 3 timer siden

Kristoff nummer 4

Aleksander Kristoff syklet inn til 4. plass i avslutningen av Tour de France i kveld. Aller raskest i spurten på Champs-Élysées var Irske Sam Bennett.

P4 - 3 timer siden

Ny dokumentlekkasje om omfattende hvitvasking

Flere amerikanske storbanker skal ha bistått svindlere, gangstere og oligarker med hvitvasking av penger. Det viser en dokumentlekkasje kalt FinCEN Files, som blant andre Aftenposten har fått tilgang til. Der går det også fram at det i Norge skal ha blitt sluset 1 milliard kroner gjennom ulike DNB-kontoer.

P4 - 3 timer siden

- Mange eldre intensivsykepleiere orker ikke en ny bølge

Norsk Sykepleierforbund advarer..

P4 - 4 timer siden

Trodde de var forgiftet, hadde spist hasjkake

En familie i Agder kontaktet nødetatene i etetrmiddag fordi de trodde de var forgiftet. De følte seg både svimle og dårlige, så ambulanse rykket ut. Men så viste det seg at det var browniesen som sønnen i huset hadde bakt som var synderen.

P4 - 4 timer siden

- Minst 24 sivile drept

Minst 24 sivile skal ha blitt drept i flere flyangrep mot en landsby i Afghanistan i går. Angrepene skal ha blitt utført av afghanske regjeringsstyrker, og det skal ha vært flere barn blant de drepte. Kilder i den afghanske regjeringen hevder at 30 Taliban-krigere ble drept, men vitner sier at de fleste som ble drept var sivile, melder nyehtsbyrået AP..

P4 - 5 timer siden

Ruud måtte gi tapt

Casper Ruud måtte til slutt gi tapt for verdensener Novak Djokovic i ATP-1000-turneringen i Roma nå i ettermiddag. Men den norske 21-åringen imponerte stort og er uansett historisk som eneste nordmann som har tatt seg så langt som til semifinale i en ATP-turnering. Djokovic vant kampen 7-5, 6-3..

P4 - 5 timer siden

Norsk Folkehjelp-ansatte omkom

To ansatte i Norsk Folkehjelp har mistet livet i en eksplosjonsulykke på Salomonøyene i Stillehavet. Det opplyser organisasjonen i en pressemelding. De to omkomne er en australsk og en britisk statsborger.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt