P4 > Nyheter

Saturday, 18 January, 10:40

P4 - 15 Jan 20 kl. 10:08

Færre på arbeidsavklaringspenger

Færre gikk på arbeidsavklaringspenger ved utgangen av desember i fjor.
114 900 personer mottok da stønaden, en nedgang på 9100 personer fra samme måned året før, viser nye tall fra Nav.
Etaten tror nedgangen vil fortsette etter regelendringene i 2018, der antallet år en kan få arbeidsavklaringspenger ble kuttet fra fire til tre..
Les mer på P4


Les mer om:
Nav

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, arbeidsavklaringspenger
P4 - 15 Oct 19 kl. 10:31

Stadig færre får arbeidsavklaringspenger

Stadig færre får arbeidsavklaringspenger i Norge. Ved utgangen av tredje kvartal i år fikk 115 000 arbeidsavklaringspenger. En nedgang på 3500 personer fra forrige kvartal.

NRK - 15 Oct 19 kl. 10:49

Færre får arbeidsavklaringspenger

Antall personer som får arbeidsavklaringspenger, fortsetter å falle. Ved utgangen av tredje kvartal fikk 115.424 personer arbeidsavklaringspenger, viser ny statistikk fra Nav.

P4 - 08 Oct 19 kl. 08:09

– Kutt i arbeidsavklaringspenger fører til kriminalitet

– Regjeringens innstramming i arbeidsavklaringspenger kan presse folk til kriminalitet. Det mener unge stønads-mottakere Klassekampen har pratet med. I statsbudsjettet for 2020 foreslår regjeringen å kutte i arbeidsavklaringspenger for unge.

Aftenposten - 03 Oct 19 kl. 07:44

Unge kan få kutt i arbeidsavklaringspenger

Regjeringen foreslår å kutte minstesatsen for arbeidsavklaringspenger (AAP) for unge under 25 år, men vil sette inn tiltak for å få dem raskere i jobb..

Aftenposten - 18 Dec 19 kl. 10:54

Én visste lite. To visste alt, men sa ikke noe: Slik ble kontrollorganet villedet om eksport av arbeidsavklaringspenger.

Kunne man ta med seg arbeidsavklaringspenger til utlandet? Hvordan var reglene? Da Norge skulle svare dem som overvåker EØS-avtalen, ble bare halve sannheten fortalt.

P4 - 08 Nov 19 kl. 05:24

MDG mener folk bør få bruke AAP som feriepenger

Miljøparitet De Grønne mener arbeidsavklaringspenger bør likestilles med feriepenger. Nasjonal talsperson for MDG, Arild Hermstad, sier til Dagbladet at det å mene at man må befinne seg i Norge for å få arbeidsavklaringspenger er en smålig tanke preget av at man oppfatter at trygdemottakere ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Frps Erlend Wiborg raser over forslaget, og stempler utsagnet som uansvarlig..

P4 - 08 Nov 19 kl. 05:24

MDG mener folk bør få bruke AAP som feriepenger

Miljøparitet De Grønne mener arbeidsavklaringspenger bør likestilles med feriepenger. Nasjonal talsperson for MDG, Arild Hermstad, sier til Dagbladet at det å mene at man må befinne seg i Norge for å få arbeidsavklaringspenger er en smålig tanke preget av at man oppfatter at trygdemottakere ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Frps Erlend Wiborg raser over forslaget, og stempler utsagnet som uansvarlig..

P4 - 03 Nov 19 kl. 08:49

- Ikke fritt fram å motta trygd i utlandet

- Det er fortsatt ikke fritt frem å motta sykepenger eller arbeidsavklaringspenger i utlandet, det følger med forpliktelser og vilkår. Det sier Arbeidsminister Anniken Hauglie til VG. Siden 2012 er minst 48 personer feilaktig dømt til fengsel etter de fikk arbeidsavklaringspenger, sykepenger og pleiepenger mens de var i utlandet.

Dagbladet - 18 Oct 19 kl. 15:42

Frekt kutt

Trygd og arbeidsavklaringspenger sett fra en som praktiserer det..

Dagbladet - 15 Oct 19 kl. 12:53

Ikke nok å ha lav selvtillit

Heidi Nordby Lunde (H) tar feil om folketrygd og arbeidsavklaringspenger..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

PST innkaller til pressemøte

Politiets sikkerhetstjeneste innkaller til pressemøte klokken 12.30 i dag for å orientere om pågripelsen av den norske IS-kvinnen. 29-åringen landet rundt midnatt på Gardermoen sammen med sine to barn i natt, og ble da pågrepet for terrordeltakelse.

P4 - 1 time siden

Bilist stakk etter forfølgelse

En bilist nektet i natt å stoppe for politiet under en promillekontroll på E39 like sør for Stavanger sentrum. Flere politibiler tok opp jakten på bilen, og en spikermatte ble lagt ut på en bro, men likevel klarte vedkommende å stikke av. Operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Viktor Fenne Jensen, ber nå om hjelp fra publikum..

P4 - 1 time siden

Folkehelseinstituttet følger med på virusutbrudd i Kina

Virusutbruddet i Kina har så langt krevd to liv. – Kan ikke utelukke at det kommer til Norge, sier Folkehelseinstituttet..

P4 - 2 timer siden

Innfører strengere alkoholregler

Alkoholreglene på populære norske feriesteder som Ibiza og Mallorca strammes inn. Hoteller får ikke lenger tilbyr gratis alkohol, mens restauranter og barer forbys å friste med happy hour og andre tilbud, opplyser lokale myndigheter. Det har også vært et problem med at turister hopper fra balkonger, for også dette blir nå bannlyst.

P4 - 2 timer siden

Ny feil funnet på Boeing-fly

Det er avdekket nok en feil på Boeing sine 737 Max-fly. En programvare som skal sjekke at flyets systemer fungerer, fungerer ikke slik det skal, ifølge flere medier i USA. Amerikanske myndigheter satte flyet i mars i fjor på bakken etter to fatale ulykker som kostet 346 mennesker livet.

P4 - 3 timer siden

Anslår 1700 virustilfeller

Langt flere er trolig smittet av det sars-lignende viruset enn det Kina oppgir. Det hevder britiske forskere som gir råd til blant annet Verdenshelseorganisasjon, WHO. Kinesiske styresmakter har opplyst at 45 mennesker har fått viruset, men ifølge forskerne er det trolig snakk om 1700 påviste tilfeller.

P4 - 3 timer siden

Jobber på åsted etter drap

Politiet er i gang med tekniske undersøkelser og vitneavhør etter at en mann døde etter en voldshendelse en institusjon på Hov i Søndre Land i Innlandet i går kveld. En person er arrestert og siktet for drap. Oppland Arbeiderblad skriver at hendelsen skjedde hendelsen på en institusjon for pasienter med rus- og psykiatrilidelser.

P4 - 3 timer siden

Alvorlig skadet i trikkulykke

En mann er alvorlig skadet etter at han ble påkjørt av trikken ved Kyvannet stasjon i Trondheim i natt. Mannen skal ha fått alvorlige skader i en fot. Det er uklart hvordan ulykken oppsto..

P4 - 3 timer siden

IS-kvinne landet og pågrepet

Den norske IS-kvinnen og hennes to barn landet i natt på Gardermoen. Kvinnen ble pågrepet ved ankomst av Politiets sikkerhetstjeneste, siktet for å ha deltatt i terrororganisasjonen i Syria. 29-åringens to barn, hvorav det ene er alvorlig syk, får helsehjelp på Ullevål sykehus, og blir fulgt opp av barnevernet.

P4 - 11 timer siden

Togproblemene er løst: - regn med forsinkelser

Den stengte togstrekningen mellom Asker og Drammen er nå åpner for trafikk igjen. Bane Nor opplyser at folk fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt