NRK > Nyheter

Friday, 28 February, 08:48

NRK - 14 May 19 kl. 09:11

Færre på ROBEK-lista

16 kommuner overvåkes nå for økonomisk ubalanse, men Kommunaldepartementet anslår at antallet kommuner vil gå ned til ti i løpet av året. På det meste i 2004 måtte 188 kommuner ha tillatelse fra Kommunaldepartementet for å kunne låne penger..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kommunaldepartementet, ROBEK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, ROBEK-lista
NRK - 27 Jan 20 kl. 18:44

Fauske på ROBEK-lista

Onsdag 22. januar ble Fauske kommune offisielt en del av ROBEK-lista. Det er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse, og hvor staten har tatt over kontrollen av økonomien..

NRK - 27 Jan 20 kl. 18:17

Fauske på ROBEK-lista

Onsdag 22. januar ble Fauske kommune offisielt en del av ROBEK-lista. Det er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse, og hvor staten har tatt over kontrollen av kommuneøkonomien.

E24 - 06 Sep 19 kl. 08:10

Havnet på Robek-lista etter Thon-smell: Kan juble for kraftig inntektsvekst

Inntektene øker og stadig flere kommuner river seg løs fra Robek-listen. KS mener at tallene ikke er riktig så gode som de virker ved første øyekast. Sjekk inntektsveksten i din kommune..

NRK - 14 Feb 19 kl. 03:30

Saudi-Arabia ut mot EUs svarteliste

EU har plassert Saudi-Arabia på ei nyleg lansert svarteliste over 23 land som ikkje gjer ein god nok jobb mot terrorfinansiering og kvitvasking. Det meiner Saudi-Arabia er beklageleg. USA avviser også lista.

NRK - 10 Jan 19 kl. 05:51

New York Times anbefaler Vestlandet

Loen Skylift og Norsk kornølfestival i Hornindal er på lista til New York Times, når dei anbefaler 52 stader turistar bør besøke i løpet av året. Vestlandet er godt representert på lista, blant anna med sin vakre natur..

NRK - 19 Mar 19 kl. 09:32

Paris, Hongkong og Singapore dyrest

Paris, Hongkong og Singapore deler førsteplassen på lista over verdens dyreste byer. Venezuelas hovedstad Caracas er billigst i verden, ifølge The Economist. Zürich, Geneve og København er med blant de ti dyreste, mens Oslo har falt ut av lista..

NRK - 28 Jan 19 kl. 08:11

Flere kommuner får økonomisk frihet

Rekordmange kommuner har full styring på egen økonomi. Hver fjerde norske kommune måtte få sine budsjetter og nye lån godkjent av staten i 2004. i fjor var bare 17 kommuner på den såkalte Robek-listen..

P4 - 06 Oct 19 kl. 13:34

Endrer taktikk før VM-finalen

Jakob Ingebrigtsen har endret taktikk før VM-finalen på 1500 meter i Doha i kveld. Ingebrigtsen har tatt med seg flere ting fra de fire løpene han allerede har løpt i VM – og å holde seg unna lista blir noe av det viktigste i finalen. I semifinalen lå han helt inne ved lista og kom seg trygt til finalen, men det er ingen garanti for at det dukker opp en luke der, sier han til NRK..

P4 - 03 Dec 19 kl. 16:40

Årets nyord handler om klima

I dag ble lista over årets nyord presentert, og mange av dem handler om klima. Hele fire av ti nyord kommer fra klimadebatten, et tema som i stor grad har preget 2019. På toppen av lista finner vi ordet klimabrøl, som ifølge Språkrådet er valgt ut på grunn av det engasjementet ungdommer over hele Norge viste da de brølte for klima i høst.

Dagbladet - 26 Sep 19 kl. 07:52

Han er Norges rikeste mann

John Fredriksen er nesten dobbelt så rik som nestemann på lista..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Vil ha flyforbudssone over Idlib

Tyrkia ber om at det innføres en flyforbudssone over Idlib-provinsen i Syria. – Verdenssamfunnet må handle for å beskytte sivile og innføre en flyforbudssone, sier Fahrettin Altun, kommunikasjonssjef ved kontoret til president Recep Tayyip Erdogan..

NRK - 45 minutter siden

Nato-rådet møtes for å drøfte Syria

Nato-rådet innkalles til møte fredag etter oppfordring fra Tyrkia for å drøfte situasjonen i Syria etter at 33 tyrkiske soldater ble drept dagen før, melder generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter..

NRK - 1 time siden

Russiske krigsskip på vei til Syria

Russland har sendt to krigsskip utstyrt med Kalibr-missiler mot den syriske kysten, opplyser russiske myndigheter, ifølge Interfax. Nyheten kommer etter en forverring i forholdet med Tyrkia som følge av angrepet i Idlib-provinsen i Syria..

NRK - 1 time siden

Børsnedgangen fortsetter i Asia

Tokyo-børsen fortsatte sitt fall fredag med en uvanlig stor nedgang på 3,7 prosent på Nikkei-indeksen. Det er femte dag på rad med nedgang. Fallet kommer etter børsfall i New York og i Europa torsdag som skyldes bekymring for koronaviruset..

NRK - 1 time siden

Russland: – Var blant terrorister

Det russiske forsvarsdepartementet sier fredag at tyrkiske soldater som ble drept i Idlib i Syria torsdag, ikke skulle ha vært i området. Russland mener at de tyrkiske troppene befant seg «blant terrorister» og sier Tyrkia ikke informerte om dette..

NRK - 1 time siden

New Zealand: Første korona-tilfelle

New Zealand har registrert det første tilfellet av koronavirus. En person i 60-årene som nylig kom til landet fra Iran via Bali, har testet positivt på viruset, sier helsemyndighetene i landet. Personen ligger nå i isolat på et sykehus i Auckland..

NRK - 15 timer siden

Svenske kan ha smittet 40

En svenske som var smittet av det nye koronaviruset kan ha smittet et 40-talls personer i Göteborg. Den smittede er innlagt etter å ha testet positivt for det nye koronaviruset og nå jobbes det å kontakte folk som har hatt nærkontakt med mannen..

NRK - 1 time siden

Ber regjeringen om viruskriseplan

Reiselivsnæringen er bekymret for konsekvensene av utbruddet av koronaviruset og ber regjeringen om å lage en kriseplan for næringen, skriver NTB. Dersom utbruddet treffer Norge i høysesongen vil det få fatale konsekvenser, mener Virke Reiseliv..

NRK - 1 time siden

Maktkritiker pågrepet i Hongkong

Mediemogulen Jimmy Lai, kjent som profilert kritiker av det kinesiske styret i Hongkong, er pågrepet. Lai ble pågrepet sammen med to andre demokratiaktivister, melder Reuters. De er siktet for å ha deltatt i en ulovlig demonstrasjon i august i fjor..

NRK - 2 timer siden

USA: 38 høyreekstreme drap i 2019

Høyreekstreme sto bak 38 av 42 drap begått av ekstremister i USA i fjor. Det kommer fram i organisasjonen Anti-Defamation Leagues (ADL) årlige rapport «Murder and Extremism in the United States». Kun én hendelsene var uten høyreekstrem tilknytning..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt