P4 > Nyheter

Saturday, 19 October, 12:16

P4 - 15 Aug 19 kl. 16:36

Færre får arbeidsavklaringspenger

Færre enn før får arbeidsavklaringspenger fra NAV.
Ved utgangen av juni fikk 118.884 nordmenn denne støtten, en nedgang på 17.600 mottakere på ett år.
Ifølge NAV skyldes den kraftige nedgangen regelendringene i fjor, der antallet år en kan få arbeidsavklaringspenger ble kuttet fra fire til tre..
Les mer på P4


Les mer om:
NAV

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færrefår , arbeidsavklaringspenger
P4 - 15 Oct 19 kl. 10:31

Stadig færre får arbeidsavklaringspenger

Stadig færre får arbeidsavklaringspenger i Norge. Ved utgangen av tredje kvartal i år fikk 115 000 arbeidsavklaringspenger. En nedgang på 3500 personer fra forrige kvartal.

NRK - 15 Oct 19 kl. 10:49

Færre får arbeidsavklaringspenger

Antall personer som får arbeidsavklaringspenger, fortsetter å falle. Ved utgangen av tredje kvartal fikk 115.424 personer arbeidsavklaringspenger, viser ny statistikk fra Nav.

P4 - 08 Oct 19 kl. 08:09

– Kutt i arbeidsavklaringspenger fører til kriminalitet

– Regjeringens innstramming i arbeidsavklaringspenger kan presse folk til kriminalitet. Det mener unge stønads-mottakere Klassekampen har pratet med. I statsbudsjettet for 2020 foreslår regjeringen å kutte i arbeidsavklaringspenger for unge.

Hegnar.no - 12 Jun 19 kl. 06:34

Færre får arbeidsavklaringspenger

Flere tusen mistet retten til arbeidsavklaringspenger da regjeringen strammet inn regelverket i fjor. Også langt færre kommer inn i AAP-ordningen..

Aftenposten - 03 Oct 19 kl. 07:44

Unge kan få kutt i arbeidsavklaringspenger

Regjeringen foreslår å kutte minstesatsen for arbeidsavklaringspenger (AAP) for unge under 25 år, men vil sette inn tiltak for å få dem raskere i jobb..

P4 - 12 Jun 19 kl. 06:50

Færre får arbeidsavklaringspenger etter innstramming

Langt færre får arbeidsavklaringspenger enn før. I fjor fikk bare 61,5 prosent som søkte innvilget stønaden, mot 66 prosent de tre foregående årene, skriver Dagsavisen. NAV knytter nedgangen til regjeringens innstramming av regelverket i fjor..

P4 - 29 Aug 19 kl. 09:57

Flere fra AAP til sosialhjelp

Innstrammingen av reglene for å få Arbeidsavklaringspenger gjorde at flere gikk fra ordningen til sosialhjelp. 19 prosent av alle nye sosialhjelpsmottakere i fjor, 9100 personer, kom direkte fra AAP-ordningen, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Det er 1800 flere enn året før.

P4 - 06 Sep 19 kl. 11:17

53 prosent er uenige med AAP-innstrammingen

En ny undersøkelse viser at det er stor misnøye i innstrammingen i arbeidsavklaringspenger. Undersøkelsen er gjort av Norstat for ABC Nyheter. Av de 1013 personene som er spurt i undersøkelsen, svarer til sammen 53 prosent at de er litt eller helt uenig i AAP-innstrammingen.

Dagbladet - 20 timer siden

Frekt kutt

Trygd og arbeidsavklaringspenger sett fra en som praktiserer det..

Hegnar.no - 26 Jul 19 kl. 08:20

- Det er sjokkerende

KrF slettet kritisk innlegg om arbeidsavklaringspenger på Facebook..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

KrF ut av forhandlinger i Bergen

KrF trekker seg fra byrådsforhandlingene i Bergen. I flere uker har partiet forhandlet med Ap, MDG, SV og Venstre. KrF oppgir nå at den politiske avstanden er for stor til at et byrådssamarbeid er mulig.

P4 - 45 minutter siden

Mulig båthavari ved Kragerø

Redningsmannskap har rykket ut etter melding om at en liten båt har havarert utenfor Kragerø i Telemark. En person skal være i vannet, og et SeaKing-helikopter med dykkere, en redningsskøyte, brannbåt og politi er på vei. Så langt har ikke politiet funnet noe..

P4 - 1 time siden

Svært jevnt i Underhuset

Akkurat nå pågår det en heftig debatt om Boris Johnsons brexit-avtale i det britiske underhuset. For at britene skal gå ut av EU med en avtale 31. oktober, må den godkjenner i ettermiddag, og det er svært jevnt før avstemningen skal begynne om noen timer.

P4 - 1 time siden

- Oslo-regionen overrepresentert

Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer. Det sier statsminister Erna Solberg, etter spørsmål fra Senterpartiets EMilie Enger Mehl. Ifølge en gjennomgang avisen Nationen har gjort av blant annet kraftskatteutvalget og domstolkommisjonen, er de fleste av medlemmene i utvalgene fra Oslo, eller fra en annen stor by.

P4 - 1 time siden

E24: Jobbet uten lønn

Ansatte i elektronikkgiganten Power skal gjentatte ganger ha jobbet i butikkene på helligdager uten å få en krone i lønn. E24 avslørte nylig at flere varehus i sportskjeden XXL også har fått ansatte til å jobbe uten betaling. I tillegg har det kommet rapporter om stort arbeidspress og jevnlig underbemanning.

P4 - 1 time siden

13 døde i Russland

Dødstallet etter at en demning brøt sammen i Krasnojarsk i Sibir i Russland i natt har nå steget til 13. Demningen hadde forbinelse til en gullgruve, og da den kollapset strømmet store vannmasser inn i en brakkeby der det bodde 80 gruvearbeidere. Fremdeles er ti personer savnet, og det pågår søk på stedet..

P4 - 1 time siden

USA skjerper sanksjoner

USA skjerper nå sanksjonene mot Cuba. Amerikanerne forbyr leasing av fly til cubanske selskap og innfører restriksjoner på eksport av varer med amerikansk innhold til landet. Hvilke varer, og hvor mange fly som rammes av de nye restriksjonene, er ikke kjent.

P4 - 2 timer siden

Advarer mot utpressingsmail

Politiet i Sør-Vest advarer mot utpressingsmail. Politiet har fått flere telefoner fra folk som sier de, via epost, har blitt truet med at bilder blir publisert dersom de ikke betaler. Dette er svindel, og de har ikke kontroll på din PC, sier politiet, som understreker at folk ikke skal betale eller gå i dialog med svindlerne..

P4 - 2 timer siden

Hovland over 70 slag

I natt ble superrekken til golfstjernen Viktor Hovland brutt. Nordmannen ble denne uken historisk, da han som første spiller gikk 18 strake runder under 70 slag på PGA-touren. Og 22-åringen forlenget også rekorden til 19 runder.

P4 - 22 timer siden

Uenige om straff for Keshvari

- Det er altfor strengt å dømme stortingsrepresentant Mazyar Keshvari til ett og et halvt års fengsel for å ha levert falske reiseregninger. Det mener hans forsvarer John Christian Elden. Keshvari som i dag meldte seg ut av Frp, har innrømmet å ha lurt til seg 450.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt