P4 > Nyheter

Friday, 29 May, 22:36

P4 - 15 Aug 19 kl. 16:36

Færre får arbeidsavklaringspenger

Færre enn før får arbeidsavklaringspenger fra NAV.
Ved utgangen av juni fikk 118.884 nordmenn denne støtten, en nedgang på 17.600 mottakere på ett år.
Ifølge NAV skyldes den kraftige nedgangen regelendringene i fjor, der antallet år en kan få arbeidsavklaringspenger ble kuttet fra fire til tre..
Les mer på P4


Les mer om:
NAV

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færrefår , arbeidsavklaringspenger
P4 - 15 Oct 19 kl. 10:31

Stadig færre får arbeidsavklaringspenger

Stadig færre får arbeidsavklaringspenger i Norge. Ved utgangen av tredje kvartal i år fikk 115 000 arbeidsavklaringspenger. En nedgang på 3500 personer fra forrige kvartal.

P4 - 15 Jan 20 kl. 10:08

Færre på arbeidsavklaringspenger

Færre gikk på arbeidsavklaringspenger ved utgangen av desember i fjor. 114 900 personer mottok da stønaden, en nedgang på 9100 personer fra samme måned året før, viser nye tall fra Nav. Etaten tror nedgangen vil fortsette etter regelendringene i 2018, der antallet år en kan få arbeidsavklaringspenger ble kuttet fra fire til tre..

NRK - 15 Oct 19 kl. 10:49

Færre får arbeidsavklaringspenger

Antall personer som får arbeidsavklaringspenger, fortsetter å falle. Ved utgangen av tredje kvartal fikk 115.424 personer arbeidsavklaringspenger, viser ny statistikk fra Nav.

P4 - 08 Oct 19 kl. 08:09

– Kutt i arbeidsavklaringspenger fører til kriminalitet

– Regjeringens innstramming i arbeidsavklaringspenger kan presse folk til kriminalitet. Det mener unge stønads-mottakere Klassekampen har pratet med. I statsbudsjettet for 2020 foreslår regjeringen å kutte i arbeidsavklaringspenger for unge.

Hegnar.no - 12 Jun 19 kl. 06:34

Færre får arbeidsavklaringspenger

Flere tusen mistet retten til arbeidsavklaringspenger da regjeringen strammet inn regelverket i fjor. Også langt færre kommer inn i AAP-ordningen..

Aftenposten - 03 Oct 19 kl. 07:44

Unge kan få kutt i arbeidsavklaringspenger

Regjeringen foreslår å kutte minstesatsen for arbeidsavklaringspenger (AAP) for unge under 25 år, men vil sette inn tiltak for å få dem raskere i jobb..

P4 - 12 Jun 19 kl. 06:50

Færre får arbeidsavklaringspenger etter innstramming

Langt færre får arbeidsavklaringspenger enn før. I fjor fikk bare 61,5 prosent som søkte innvilget stønaden, mot 66 prosent de tre foregående årene, skriver Dagsavisen. NAV knytter nedgangen til regjeringens innstramming av regelverket i fjor..

Aftenposten - 18 Dec 19 kl. 10:54

Én visste lite. To visste alt, men sa ikke noe: Slik ble kontrollorganet villedet om eksport av arbeidsavklaringspenger.

Kunne man ta med seg arbeidsavklaringspenger til utlandet? Hvordan var reglene? Da Norge skulle svare dem som overvåker EØS-avtalen, ble bare halve sannheten fortalt.

P4 - 08 Nov 19 kl. 05:24

MDG mener folk bør få bruke AAP som feriepenger

Miljøparitet De Grønne mener arbeidsavklaringspenger bør likestilles med feriepenger. Nasjonal talsperson for MDG, Arild Hermstad, sier til Dagbladet at det å mene at man må befinne seg i Norge for å få arbeidsavklaringspenger er en smålig tanke preget av at man oppfatter at trygdemottakere ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Frps Erlend Wiborg raser over forslaget, og stempler utsagnet som uansvarlig..

P4 - 08 Nov 19 kl. 05:24

MDG mener folk bør få bruke AAP som feriepenger

Miljøparitet De Grønne mener arbeidsavklaringspenger bør likestilles med feriepenger. Nasjonal talsperson for MDG, Arild Hermstad, sier til Dagbladet at det å mene at man må befinne seg i Norge for å få arbeidsavklaringspenger er en smålig tanke preget av at man oppfatter at trygdemottakere ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Frps Erlend Wiborg raser over forslaget, og stempler utsagnet som uansvarlig..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Alvorlig motorsykkelulykke i Skien

Luftambulansen er på vei til Skien etter at en motorsykkel har kjørt av veien. Motorsyklisten ble funnet av forbipasserende utenfor veibanen. Skadeomfanget er ukjent..

P4 - 1 time siden

Åpner opp for mer sykehjembesøk

Alle sykehjem og helsehus i Oslo kommuner åpner opp for besøkende fra og med 2. juni med visse unntak. Dette gjelder folk som er syke, har vært utenfor Norge de siste ti dagene, er i hjemmekarantene eller har vært i nærkontakt med noen som har fått påvist smitte.

P4 - 1 time siden

Trump trekker støtten til WHO

USAs president Donald Trump bryter forholdet og trekker støtten til Verdens helseorganisasjon, WHO. I stedet vil han bruke penger på andre organisasjoner, fortalte han på en pressekonferanse som pågår akkurat nå. Presidenten har tidligere truet med å trekke støtten og har anklaget dem for dårlig innsats mot koronautbruddet og for å være ukritisk overfor Kina.

P4 - 1 time siden

Masseslagsmål i Sandvika

Mellom 15 til 20 ungdommer har vært involvert i et masseslagsmål utenfor Bærum rådhus i Sandvika i kveld. Politiet fikk inn flere meldinger om slåsskampen, og de involverte skal ha brukt steiner og belter. Noen av de involverte er pågrepet, mens politiet leter etter de andre mistenkte.

P4 - 2 timer siden

Siktet for drap på George Floyd

Politimannen som knelte på nakken til afroamerikanske George Floyd på mandag er siktet for uaktsomt drap. Det opplyste aktor Hennepin County, Mike Freeman, på en pressekonferanse i kveld. Floyd døde etter politimannens behandling, til tross for at han gjentatte ganger fortalte at han ikke fikk puste.

P4 - 3 timer siden

Politimann bak pågripelse arrestert

Politimannen som knelte på nakken til afroamerikanske George Floyd er pågrepet. Det opplyser lokale myndigheter i Minnesola. Fire politifolk deltok i arrestasjonen av Floyd som var mistenkt for å ha brukt en falsk pengeseddel.

P4 - 3 timer siden

Vil senke terskelen for omvendt voldsalarm

Justismininister Monica Mæland vil senke terskelen for omvendt voldsalarm og vil vurdere om politiet kan pålegge det uten dom. I dag må politiet gå til domstolen for et vedtak om å ilegge noen besøksforbud. Ifølge NRK har politiet kun gjort dette 26 ganger de sju siste årene.

P4 - 3 timer siden

Kvinne skal ha blottet seg

En kvinne er bortvist fra gjestebrygga i Tønsberg etter å laget kvalme i kveld. Ifølge politiet både skrek og blottet hun seg, og oppførte seg truende. Kvinnen skal ha roet seg da kvinnen ble tilsnakket av politiet.

P4 - 3 timer siden

Person slått ned i Kristiansand sentrum

Politiet leter etter flere personer etter at en person ble slått ned utenfor en butikk i Kristiansand sentrum i kveld. Politiet tror bråket startet inne i butikken mellom ungdommer, og at det utartet seg ute i gaten. Den fornærmede er tatt hånd om med ukjent skadeomfang..

P4 - 3 timer siden

Kun to koronrelatertedødsfall i Spania

Dødsfallene knyttet til koronaviruset i Spania faller kraftig. Det siste døgnet er det kun registrert to nye dødsfall, mens de siste sju dagene er det meldt om totalt 39 døde. Myndighetene advarer likevel om at tallene kan variere fordi man har endret metode for registrering.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt