P4 > Nyheter

Tuesday, 26 May, 11:28

P4 - 14 Oct 19 kl. 06:47

Færre bystyrerepresentanter med minoritetsbakgrunn

På åtte år har andelen av Arbeiderpartiets bystyrerepresentanter i Oslo falt fra 55 til 25 prosent.
Kun tre av Aps politikere med fast plass i bystyret har nå minoritetsbakgrunn, som er det laveste tallet på 20 år, skriver Aftenposten.
Det er nå høyre som har flest minoritetspolitikere i bystyret, med fire..
Les mer på P4


Les mer om:
Arbeiderpartiets, Oslo, Aps, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, bystyrerepresentantermed , minoritetsbakgrunn
NRK - 14 Oct 19 kl. 05:56

Færre med minoritetsbakgrunn

På åtte år har antallet faste bystyrerepresentanter med minoritetsbakgrunn i Arbeiderpartiet i Oslo falt fra 55 prosent til 25 prosent. I en oversikt Aftenposten skriver om, går det fram at Ap i Oslo for åtte år siden hadde 20 faste representanter..

Aftenposten - 14 Oct 19 kl. 08:05

I 2011 hadde over halvparten av Aps bystyregruppe minoritetsbakgrunn. Nå har andelen sunket til en fjerdedel.

For åtte år siden hadde 55 prosent av Aps faste bystyrerepresentanter i Oslo minoritetsbakgrunn. Nå har andelen sunket til 25 prosent. Det kan føre til at Ap mister enda flere stemmer..

P4 - 14 Nov 19 kl. 09:24

Advarer mot PHS-kutt

SV frykter at kuttene ved Politihøgskolen i Oslo vil gjøre det vanskeligere å rekruttere studenter med minoritetsbakgrunn. Antallet politistudenter skal kuttes neste år fra 550 til 400 årlig og hele kuttet skal tas ved skolens studiested i Oslo. SVs justispolitiske talsperson Petter Eide sier til Dagsavisen at de med minoritetsbakgrunn faller først ut når kravene for å komme inn på skolen skjerpes.

Dagbladet - 25 Oct 19 kl. 23:41

Vi lar oss ikke kneble

Til alle med minoritetsbakgrunn: Ikke hør på Norsk PEN. Bruk ytringsfriheten og ombudene..

Dagbladet - 21 Jul 19 kl. 17:16

Mener kongresskvinnene bør si unnskyld

President Donald Trump med nytt angrep på de fire kongresskvinnene med minoritetsbakgrunn..

VG - 18 Sep 19 kl. 15:38

Det er Siv og Sylvi som må beklage!

Vi som kvinner med minoritetsbakgrunn opplever Frps farlige retorikk på kroppen. Det angår oss direkte. Det påvirker oss..

NRK - 21 Jul 19 kl. 17:06

Trump ønsker beklagelse

President Donald Trump går igjen til angrep på fire kongresskvinner med minoritetsbakgrunn og mener de bør si unnskyld «for de fryktelige tingene de har sagt». Det gjorde han på Twitter..

Aftenposten - 23 Sep 19 kl. 10:22

Svært få hovedpersoner med minoritetsbakgrunn i norske barnebøker

– Kan barn med flerkulturell bakgrunn være hovedperson i sine egne liv hvis de ikke kan være det i en liten historie engang?.

Dagbladet - 14 Aug 19 kl. 13:15

De forstår ikke hva «Fuck the police» handler om

I Facebookgruppen «Engasjerte Holmlianere» diskuterer de ivirig kronikken til Dara Goldar. Ingen av de som diskuterer eller heier frem kronikken er unge menn med minoritetsbakgrunn..

P4 - 11 Apr 20 kl. 14:12

19 helsearbeidere døde

19 helsearbeidere i Storbritannia har mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Det opplyser helsemyndighetene til BBC. Og det er spesielt helsearbeidere med minoritetsbakgrunn som er rammet.

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Går mot krisesommer

Det er lite håp for særlig de store byhotellene å dekke opp for tapet av utenlandske turister i år. Kun en av ti nordmenn planlegger storbyferie på hotell i sommer viser en undersøkelse NHO har gjennomført. Dermed kan det gå mot en regelrett krisesommer for hotellnæringen, som allerede er rammet hardt av pandemien.

P4 - 30 minutter siden

Trekker seg i protest mot Cummings

Den konservative politikeren Douglas Ross trekker seg i protest mot Boris Johnsons rådgiver Dominic Cummings. Det melder han selv på Twitter. Han sier avgjørelsen ikke har vært enkel, og han har ventet for å høre all informasjon i saken.

P4 - 1 time siden

- Ligger an til flertall for endringer

Det blir jevnt, og det er fortsatt usikkert - men den siste tellingen NRK har foretatt viser at det ligger an til å bli flertall for en liberalisering av bioteknologiloven. Om enslige kvinner skal få assistert befruktning er det punktet som ser ut til å få det tetteste resultatet. 87 ja- mot 82 nei-stemmer, ifølge statskanalens undersøkelse.

P4 - 1 time siden

Regjeringen enige om Moria-barn

Det har vært splid innad i regjeringen om de såkalte Moria-barna. Nå har regjeringspartiene blitt enige om at de vil hente asylsøkere fra Moria-leiren i Hellas, men det forutsetter at 8–10 andre europeiske land gjør det samme. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland sier til NTB at regjeringen hele tiden har ønsket en bred europeisk løsning, og at det nå slås fast hva som menes med det.

P4 - 45 minutter siden

Norwegian-opptur på børsen

Norwegian har en skikkelig opptur på børsen i dag. På det meste så langt var aksjen opp 35 prosent - som ga en verdi på flyselskapet på over 14 milliarder kroner. Akkurat nå er aksjen opp 24,8 prosent.

P4 - 1 time siden

- Norge må ta sin del av ansvaret

Røde Kors forventer at Stortinget samler seg om en løsning for barna i Moria-leiren i Hellas. I dag skal Stortinget behandle en rekke forslag fra opposisjonen om å bistå Hellas ved å ta imot flyktninger og asylsøkere fra overfylte leirer. Generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland, ber Norge ta sin del av ansvaret..

P4 - 1 time siden

Sp vurderer omkamp om bioteknologiloven

Det kan være aktuelt for Senterpartiet å gå til omkamp om bioteknologien ved et rødgrønt flertall neste år. Helsepolitisk talsperson Kjersti Toppe sier til Klassekampen at om det blir flertall for endringene i loven i dag, vil partiet vurdere å ta de med i eventuelle regjeringsforhandlinger. Stortingte voteres i dag over hvorvidt Norge skal tillate eggdonasjon, assistert befruktning for enslige og tidlig ultralyd..

P4 - 1 time siden

Tonning Riise går mot regjeringen

Høyres Kristian Tonning Riise vil stemme mot regjeringen når Stortinget skal stemme over liberalisering av bioteknologiloven i dag. Han er den andre representanten fra et regjeringsparti som sier han vil gjøre det, etter Venstres Ketil Kjenseth. Tonning Riise sier til Dagbladet at han vil stemme i tråd med egen samvittighet.

P4 - 3 timer siden

Grensehandelen kraftig rammet

Grensehandelen har gått fra å kalles "Harry" til ikke-eksisterende denne våren. Handelen sank med 2,5 milliarder kroner i første kvartal. Det er det største fallet i grensehandelsstatistikken som SSB har målt noen gang..

P4 - 2 timer siden

Kraftig nedgang i bilsalget

Bilsalget har stupt under koronakrisen. Hittil i mai er salget ned hele 45,8 prosent, og til nå i 2020 er tallet minus 24,3 prosent, skriver Finansavisen. Øyvind Kundsen i Hyundai Norge sier bransjen har fått et dobbelt slag.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt