P4 > Nyheter

Sunday, 17 November, 21:05

P4 - 14 Oct 19 kl. 06:47

Færre bystyrerepresentanter med minoritetsbakgrunn

På åtte år har andelen av Arbeiderpartiets bystyrerepresentanter i Oslo falt fra 55 til 25 prosent.
Kun tre av Aps politikere med fast plass i bystyret har nå minoritetsbakgrunn, som er det laveste tallet på 20 år, skriver Aftenposten.
Det er nå høyre som har flest minoritetspolitikere i bystyret, med fire..
Les mer på P4


Les mer om:
Arbeiderpartiets, Oslo, Aps, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, bystyrerepresentantermed , minoritetsbakgrunn
NRK - 14 Oct 19 kl. 05:56

Færre med minoritetsbakgrunn

På åtte år har antallet faste bystyrerepresentanter med minoritetsbakgrunn i Arbeiderpartiet i Oslo falt fra 55 prosent til 25 prosent. I en oversikt Aftenposten skriver om, går det fram at Ap i Oslo for åtte år siden hadde 20 faste representanter..

Aftenposten - 14 Oct 19 kl. 08:05

I 2011 hadde over halvparten av Aps bystyregruppe minoritetsbakgrunn. Nå har andelen sunket til en fjerdedel.

For åtte år siden hadde 55 prosent av Aps faste bystyrerepresentanter i Oslo minoritetsbakgrunn. Nå har andelen sunket til 25 prosent. Det kan føre til at Ap mister enda flere stemmer..

P4 - 14 Nov 19 kl. 09:24

Advarer mot PHS-kutt

SV frykter at kuttene ved Politihøgskolen i Oslo vil gjøre det vanskeligere å rekruttere studenter med minoritetsbakgrunn. Antallet politistudenter skal kuttes neste år fra 550 til 400 årlig og hele kuttet skal tas ved skolens studiested i Oslo. SVs justispolitiske talsperson Petter Eide sier til Dagsavisen at de med minoritetsbakgrunn faller først ut når kravene for å komme inn på skolen skjerpes.

Dagbladet - 25 Oct 19 kl. 23:41

Vi lar oss ikke kneble

Til alle med minoritetsbakgrunn: Ikke hør på Norsk PEN. Bruk ytringsfriheten og ombudene..

Dagbladet - 21 Jul 19 kl. 17:16

Mener kongresskvinnene bør si unnskyld

President Donald Trump med nytt angrep på de fire kongresskvinnene med minoritetsbakgrunn..

VG - 18 Sep 19 kl. 15:38

Det er Siv og Sylvi som må beklage!

Vi som kvinner med minoritetsbakgrunn opplever Frps farlige retorikk på kroppen. Det angår oss direkte. Det påvirker oss..

NRK - 21 Jul 19 kl. 17:06

Trump ønsker beklagelse

President Donald Trump går igjen til angrep på fire kongresskvinner med minoritetsbakgrunn og mener de bør si unnskyld «for de fryktelige tingene de har sagt». Det gjorde han på Twitter..

Aftenposten - 23 Sep 19 kl. 10:22

Svært få hovedpersoner med minoritetsbakgrunn i norske barnebøker

– Kan barn med flerkulturell bakgrunn være hovedperson i sine egne liv hvis de ikke kan være det i en liten historie engang?.

Dagbladet - 14 Aug 19 kl. 13:15

De forstår ikke hva «Fuck the police» handler om

I Facebookgruppen «Engasjerte Holmlianere» diskuterer de ivirig kronikken til Dara Goldar. Ingen av de som diskuterer eller heier frem kronikken er unge menn med minoritetsbakgrunn..

Hegnar.no - 21 Jul 19 kl. 17:39

Trump mener kongresskvinner bør si unnskyld

President Donald Trump går igjen til angrep på fire kongresskvinner med minoritetsbakgrunn og mener de bør si unnskyld «for de fryktelige tingene de har sagt»..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Skyting ved Stockholm

Det foregår en aksjon med tungt væpnet politi i Sundbyberg ved Stockholm. En mann skal ha barrikadert seg i en leilighet og har løsnet flere skudd, melder Aftonbladet. Blant annet skal han ha fyrt av skudd mot politiet gjennom ytterdøren til leiligheten..

P4 - 3 timer siden

Hockey søndag

Det ble spilt to kamper i eliteserien i hockey i ettermiddag. Manglerud Star- Stavanger endte 2-3. I den andre kampen tapte Grüner 1-5 mot Narvik.

P4 - 3 timer siden

Kennel brukte støt

Eieren av en hundekennel i Trøndelag må møte i retten tiltalt for ulovlig ha brukt strømhalsbånd på 40 forskjellige hunder, melder NRK. Kvinnen brukte strømhalsbånd for å få hundene til å slutte og bjeffe. Dette er forbudt i Norge..

P4 - 2 timer siden

Mishandlet kvinne

En kvinne og en mann i 30-årene er pågrepet etter at de skal ha mishandlet og skadet en kvinne i 30-årene i en leilighet i Fredrikstad i dag, opplyser Politiet i Øst på Twitter. Ifølge politiet ringte kvinnen selv til politiet. Det er foreløpig ikke kjent hva slags mishandling det er snakk om..

P4 - 2 timer siden

Millioner Rwanda

Regjeringen bevilger 50 millioner kroner til oppussing og drift av en flyktningleir i Rwanda. Det melder avisa Vårt Land. Utviklingsminister Dag Inge Ulstein fra KrF besøkte leiren denne uka, der det bor flyktninger fra Afrika.

P4 - 5 timer siden

Drapssiktet er varetektsfengslet

Mannen som er siktet for knivdrapet i Florø i Sogn og Fjordane fredag har blitt varetektsfengslet i fire uker. Han har brev- og besøksforbud for hele perioden. Den 27 år gamle mannen deltok ikke selv på fengslingsmøtet.

P4 - 5 timer siden

245 pågrepet i Frankrike

245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike i går. Det er anslått at rundt 30 000 personer deltok. Det ble utført en del hærverk der biler ble snudd på taket og satt fyr på og det ble kastet steiner mot vinduene på kjøpesentre og hoteller.

P4 - 5 timer siden

Vurderer farevarsel i morgen

Det er ventet så vanskelige kjøreforhold i morgen at meteorologisk institutt vurderer å sende ut farevarsel for Sør-Norge. Statsmeteorolog Per Egil Haga sier til Nettavisen at folk må være forsiktige i trafikken da det kan bli svært glatt. Det skal komme mye våt snø.

P4 - 5 timer siden

- Homofile er utsatt for uakseptable overgrep

Overgrepene enkelte homofile har blitt utsatt for av mennesker som hevder å utføre Guds vilje er uakseptable. Det skriver statsminister Erna Solberg på sin Facebookside i dag. Hun sier videre at enkelte av overgrepene kan være ulovlig, og hun mener vi må se nærmere på dette.

P4 - 5 timer siden

Strømprisene kan bli mer ustabile

Strømprisene kan bli mer ustabile fremover. Det tror kraftbransjens organisasjon, Energi Norge. De viser til at det blir en høyere andel ustabile energikilder som sol- og vindkraft, melder E24.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt