P4 > Nyheter

Friday, 05 June, 13:41

P4 - 25 Jun 19 kl. 10:11

Færre barn opplever vold

Norske barn utsettes for mindre vold fra foreldrene enn tidligere.
En ny kartlegging fra Folkehelseinstituttet viser at rundt én av fem barn opplever å bli lugget, kløpet eller ristet.
Forekomsten av mer alvorlig fysisk vold er betydelig lavere, men ser ut til å være stabil over tid. Rundt ett av 20 barn har opplevd alvorlig fysisk vold fra foreldrene i oppveksten, som for eksempel å bli slått med knyttneve eller bli sparket, ifølge undersøkelsen..
Les mer på P4


Les mer om:
Folkehelseinstituttet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, barn, opplever, vold
NRK - 25 Jun 19 kl. 09:59

Færre barn opplever fysisk vold

Færre barn opplever fysisk vold fra foreldrene under oppveksten. Om lag én av fem opplever mindre alvorlig fysisk vold fra foreldrene, som å bli lugget, kløpet eller ristet, ifølge Folkehelseinstituttet..

P4 - 24 Sep 19 kl. 12:52

- Må bli mer lik kunnskap om vold mot barn

- Det er helt nødvendig at flere tør å varsle hvis de mistenker vold mot barn. Det sier spesialsykepleier Tone Emilie Sinnangr ved Stine Sofie Stiftelse. Kripos har for første gang gjort en gjennomgang av straffesaker som gjelder alvorlig vold mot små barn, og blant funnene kommer det frem at kunnskapen om vold mot barn i politidistriktene og ved ulike helsestasjoner og barnevernstjenester varierer mye..

NRK - 01 Jan 20 kl. 22:29

Barn døde - mor og stefar siktet

En mor og en stefar er siktet for vold i forbindelse med at et barn døde i 2015. Stefaren er også siktet for vold mot et annet barn. Begge de to siktede nekter straffskyld, opplyser forsvarerne deres overfor Adresseavisen..

NRK - 01 Jan 20 kl. 22:18

Barn døde - mor og stefar siktet

En mor og en stefar er siktet for vold i forbindelse med at et barn døde i Trøndelag i 2015. Stefaren er også siktet for vold mot et annet barn. Begge de to siktede nekter straffskyld, opplyser forsvarerne deres overfor Adresseavisen..

Klartale - 15 May 19 kl. 14:55

Lærere opplever trusler og vold

Elever truer og bruker vold mot lærere. Det viser en undersøkelse. I Oslo må de takle flere hendelser enn før..

P4 - 30 Mar 20 kl. 06:41

Får ikke inn voldsutsatte barn

Etter at skolene og barnehagene stengte på grunn av koronakrisen, har det kommet inn langt færre barn som har blitt utsatt for vold og overgrep på sykehusene. Flere sykehus melder om en kraftig nedgang i antall barn som kommer inn med uforklarlige blånerker og sår. Lege Elin Drivenes ved Universitetssykehuset Nord-Norge sier til NRK at de ofte er skole eller barnehage som melder fra om slik vold - og hun frukter barn ikke får hjelpen de trenger..

P4 - 25 May 20 kl. 18:56

Barn utsatt for vold av tenåringer

Politiet undersøker to voldshendelser på Ørlandet i Trøndelag i ettermiddag. Flere barn i barneskolealder skal først ha blitt utsatt for vold av ungdommer utenfor en skole. Kort tid etter fikk politiet melding om en person som ble utsatt for vold av flere ungdommer ved en barnehage.

P4 - 16 Jul 19 kl. 07:16

- Barnehagene er middels

- Norske barnehager er helt middels. Ifølge forskere ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge i Midt-Norge har barnehagene er i landet mye å gå på. De har sett på samspillskvaliteten mellom ansatte og barn fra ett til tre år.

P4 - 18 Aug 19 kl. 21:26

Tiltalt for vold og trusler mot kone og barn

En mann er tiltalt for fysisk og psykisk vold mot sin tidligere kone gjennom 16 år. 74-åringen skal ha truet kvinnen på livet og og truet med å brenne ned huset og drepe hundene deres. Han er også tiltalt for fysisk og psykisk vold mot sine fem barn.

Klartale - 30 Mar 20 kl. 09:06

Undersøker færre barn utsatt for vold

Sykehusene har undersøkt mange færre barn utsatt for vold og overgrep. Det er etter at skoler og barnehager ble stengt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Eksplosjon på norsk skip i Florida

Det har vært en eksplosjon ombord på det norske skiipet Höegh Xiamen som ligger ved kysten av Florida. Ni brannfolk er innlagt på sykehus som følge av ulykken. Ingen av mannaskapet på 21 ble skadet.

P4 - 1 time siden

22 pasienter innlagt på sykehus med korona

22 pasienter er i dag innlagt på sykehus i Norge med koronaviruset. Det er en nedgang på sju personer fra i går. Tre av pasientene ligger i respirator.

P4 - 1 time siden

Norge holder tilbake bistand til Palestina

Regjeringen har holdt tilbake over halvparten av årets planlagte bistand til Palestina som følge av palestinsk skolemateriell som forherliger martyrdød. Det skriver avisa Dagen. Utbetalingen er avhengig av viljen hos myndighetne i landet til å forbedre pensum sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

P4 - 1 time siden

Utløste trolig skredet selv

Utfordrende snøforhold med moderat skredfare gjorde at skuterfølge på sju personer trolig utløste snøskredet selv, der to tyske turister omkom på Svalbard i februar i år. Det kommer frem i en ny rapport fra Universitetssenteret på Svalbard i følge NRK. Ulykken skjedde da fem utenlandske turister og to guider var på skutertur.

P4 - 1 time siden

Kommune får millionbot

Sortland kommune får nå en bot på 1,5 millioner kroner fra NVE for å ha ha utført gravearbeid som var nær ved å utløse en flodbølge. Gravearbeidet førte til at demningen på Sortland holdt på å kollapse. Ren flaks gjorde at en kompetent fagperson kjørte forbi og fikk stoppet arbeidet før flodbølgen var et faktum.

P4 - 1 time siden

Vil åpne alle Europas grenser i slutten av juni

Justisminister Monica Mæland deltar i dag på et EU-møte der det vil bli foreslått å åpne alle landegrenser i Europa i slutten av juni. Smittesituasjonen har bedret seg raskt i mane EU-land. I følge EUs justiskommisær Ylva Johansson er man nå nær en situasjon der all grensekontroll bør fjernes.

P4 - 2 timer siden

SAS gjenåpner 20 ruter

SAS dobler nå kapasiteten og gjenåpner ytterligere 20 ruter i Europa fra midten av juni. 16 av rutene er fra København, skriver flyselskapet i en pressemelding. I Norge legger SAS til en rute til Split i Kroatia og øker frekvensen på innenriksrutene, der SAS i juni vil trafikkere alle destinasjoner.

P4 - 1 time siden

Over halvparten av fattige barn er innvandrere

Over halvparten av fattige barn i Norge er innvandrere. Det kommer frem i en ny rapport om integrering fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. Til sammen bodde rundt 111.

P4 - 2 timer siden

Sju mennesker funnet drept i Alabama

Sju personer er funnet skutt og drept i Alabama. På twitter skriver lokalt politi at de har rykket ut til en skyteepisode. Og at det er sju voksne menn og kvinner som er funnet døde.

P4 - 2 timer siden

170.000 nordmenn ut av ledighetskøen

Siden koronakrisen startet har 170.000 nordmenn forlatt ledighetskøen. Bare i mai har 70.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt