P4 > Nyheter

Fredag, 14 August, 13:32

P4 - 06 des. 19 kl. 12:13

Får ikke statsborgerskap tilbake

Den terrordømte mannen som i sommer mistet sitt norske statsborgerskap får det ikke tilbake.
Han fikk ikke medhold i klagen sin av Kongen i statsråd.
Mannen er dømt for terror i Italia i samme sak som mulla Krekar, men opplyste ikke om dette i søknaden sin om statsbsorgerskap..
Les mer på P4


Les mer om:
Kongen, Italia, Krekar

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Får ikke, statsborgerskap, tilbake
NRK - 06 des. 19 kl. 12:40

Får ikke tilbake statsborgerskapet

Mannen som ble terrordømt med mulla Krekar i Italia, fikk ikke medhold i klagen sin og får dermed ikke sitt norske statsborgerskap tilbake, skriver NTB. Saken ble avgjort i statsråd fredag, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H)..

NRK - 01 nov. 19 kl. 14:05

Åpner for dobbelt statsborgerskap

Fra nyttår kan nordmenn bli statsborgere i et annet land uten å miste norsk statsborgerskap, og utenlandske statsborgere kan beholde sitt opprinnelige statsborgerskap for å bli norske borgere. Dette er med på å følge den globaliserte utviklingen..

Klartale - 29 sep. 19 kl. 21:51

Slik vil myndighetene ta fra folk statsborgerskap

Barn skal ikke fratas norsk statsborgerskap når foreldre gjør feil. Men voksne kan fortsatt fratas retten til å være norsk. Regjeringen vil endre loven..

Dagbladet - 01 nov. 19 kl. 17:40

Norge åpner for dobbelt statsborgerskap

Fra 1. januar neste år kan nordmenn bli statsborgere i et annet land uten å miste sitt norske statsborgerskap..

P4 - 01 nov. 19 kl. 14:40

Åpner for dobbelt statsborgerskap

Nordmenn kan fra 1. januar neste år bli statsborgere i et annet land uten å miste sitt norske statsborgerskap. Samtidig kan utenlandske borgere beholde sitt opprinnelige statsborgerskap for å bli norske borgere.

NRK - 29 mai 20 kl. 10:36

Får ikke israelsk statsborgerskap

Palestinere i Jordandalen kan bli boende uten israelsk statsborgerskap etter annekteringen, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu. De vil dermed få status som palestinske borgere bosatt på israelsk territorium. Annekteringen starter 1.

Aftenposten - 24 jan. 20 kl. 06:32

UDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor

Nesten 13.200 utlendinger fikk norsk statsborgerskap i 2019. Det er 3000 flere enn året før..

Aftenposten - 30 juli 20 kl. 19:30

Dagens quiz: Fredag 31. juli 2020

Skuespillerparet Rita Wilson og Tom Hanks har fått nytt statsborgerskap. Hva slags statsborgerskap?.

Aftenposten - 27 sep. 19 kl. 12:13

Tilbakekalling av statsborgerskap skal fortsatt behandles av forvaltningen

Saker om å frata folk statsborgerskap skal fortsatt behandles av forvaltningen og ikke domstolen, men regjeringen foreslår å styrke rettssikkerheten..

P4 - 27 sep. 19 kl. 12:29

Vil ikke frata barn statsborgerskap når foreldre har gjort feil

Regjeringen vil ikke frata barn statsborgerskapet når foreldre og besteforeldre har gjort feil. Loven bør endres, foreslår regjeringen i dag. Dette skal også gjelde personer som har blitt myndige, men som var under 18 år da de fikk norsk statsborgerskap, sier integreringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Nå kommer nasjonalt ID-kort

De sterkt forsinkede nasjonale ID-kortene og nye passene skal komme i november. Det opplyser Politidirektoratet til Dinside. ID-kortene skulle etter planen være tilgjengelig fra 1.

P4 - 45 minutter siden

Barnehageansatt smittet i Stavanger

En ansatt i en barnehage i Stavanger er smittet av koroanviruset. Kommunen opplyser at den ansatte mest sannsynlig har hatt smitten siden mars. De er usikre på om det er en aktuell covid-infeksjon nå, men siden de ikke kan utelukke muligheten for resmitte er flere personer satt i karantene.

P4 - 1 time siden

Nedgang i sykehusinnleggelser

Til tross for at det har vært en økning av smittetilfeller i Norge den siste tiden, går antallet koronainnleggelser ved sykehusene ned. Det er nå åtte innlagte koronapasienter, en halvvering fra mandag, og fire færre enn i går. En pasient får respiratorbehandling..

P4 - 1 time siden

Kripos bistår i forsvinningssak

Kripos er nå koblet inn i forsvinningen til en 21 år gammel student i Hamar i sommer. Det melder NRK. Mannen ble sist sett på hybelen sin utenfor Hamar den 24.

P4 - 1 time siden

Tollvesenet er skuffet over nordmenn

Tollvesenet er skuffet over nordmenn som reiser til Sverige og handler før det igjen blir karantene for å ha vært i Värmland län. Statsminister Erna Solberg har oppfordret alle til å holde seg i Norge etter at smittesituasjonen har forverret seg. Tollvesenet opplyser til Dagbladet at det har vært en klar trafikkøkning etter nyheten om at Värmland blir rød sone i morgen..

P4 - 1 time siden

En av tre planlegger oppsigelser

En av tre bedrifter i olje- og gassektoren planlegger oppsigelser fremover. Det kommer fram i NHOs ferske undersøkelse blant medlemsbedriftene. I tillegg fører koronakrisen til at industribedriftene og bygg- og anleggsbransjen sliter med å fylle ordrebøkene, melder Børsen.

P4 - 1 time siden

8 av 10 må være fysisk på jobb

8 av 10 ansatte i handels- og tjenestenæringen må være fysisk på jobb og kan ikke ha hjemmekontor. Det viser hovedorganisasjonen Virkes ferske medlemsundersøkelse. De er derfor glade for at Helsedirektoratet i dag kommer med en anbefaling om bruk av munnbind.

P4 - 1 time siden

Oljemesse får krisehjelp

Oljemessen i Stavanger, ONS, får 21 millioner kroner i krisehjelp fra regjeringen. Olje og energiminister Tina Bru sier til Stavanger Aftenblad at de med dette sikrer at messen vil være Norges viktigste møteplass for energispørsmål også i fremtiden. Koronaviruset gjør at messen har måtte avlyse det meste av aktiviteten i år..

P4 - 1 time siden

Savner du Spania? Lag Paella!

Christer tar oss med til Spania.

P4 - 1 time siden

Frykter smitteboom i helgen

Helsedirektoratet frykter en smitteboom i helgen siden det er meldt strålende sommervær over store deler av Sør-Norge. Flere steder er temperaturmåleren er ventet å krype opp mot 30 grader. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad er særlig bekymret for fester og uteliv, og ber alle ta ansvar..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt