NRK > Nyheter

Monday, 30 March, 08:26

NRK - 27 Feb 20 kl. 15:38

Får ikke bygge ny rullebane

En britisk ankedomstol har satt foten ned for en ny rullebane på Heathrow-flyplassen. Domstolen mener regjeringen burde ha tatt i betraktning Storbritannias forpliktelser om utslippskutt i Parisavtalen. Heathrow lufthavn varsler at den vil anke..
Les mer på NRK


Les mer om:
Heathrow, Storbritannias, Parisavtalen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Får ikke, byggeny , rullebane
P4 - 27 Feb 20 kl. 15:05

Får ikke bygge ny rullebane

For første gang stopper Parisavtalen utbyggingen av en flyplass. En ankedomstol har slått fast at London Heathrow lufthavn ikke får lov å bygge en tredje rullebane fordi det strider med klima-avtalen, melder The Guardian. I følge avisen kommer ikke myndighetene til å anke avgjørelsen..

P4 - 29 Feb 20 kl. 21:07

Vil prøve rullebaneutbygging for retten

Byggingen av en ny rullebane på Gardermoen bør prøves for retten. Det mener Miljøpartiet de Grønnes Arild Hermstad etter at en britisk domstol denne uken slo fast at London Heathrow lufthavn ikke får bygge en tredje rullebane fordi det strider mot Parisavtalen..

P4 - 24 Mar 20 kl. 19:50

Stenger rullebane

Oslo lufthavn Gardermoen stenger nå en rullebane fordi trafikken er lav. Dermed vil trafikken fra i morgen kun foregå på den vestre rullebanen, opplyser Avinor. Dette vil ikke påvirke driften på flyplassen som fra før har stengt innsjekkingsområde, bagasjeanlegg og sikkerhetskontroll i den østre delen av terminalen..

NRK - 29 Feb 20 kl. 13:46

–Ny rullebane bør prøves for retten

Miljøpartiet De Grønnes Arild Hermstad mener at byggingen av en ny rullebane på Gardermoen kan stride mot Norges klimalov og sier den bør prøves for retten. Hermstad håper at en fersk dom fra Storbritannia kan stanse planene om utvidelsen..

NRK - 29 Feb 20 kl. 13:46

– Rullebane bør prøves for retten

Miljøpartiet De Grønnes Arild Hermstad mener at byggingen av en ny rullebane på Gardermoen kan stride mot Norges klimalov og sier den bør prøves for retten. Hermstad håper at en fersk dom fra Storbritannia kan stanse planene om utvidelsen..

Aftenposten - 29 Feb 20 kl. 13:49

MDG: Ny rullebane på Gardermoen bør prøves for retten

Miljøpartiet De Grønnes Arild Hermstad mener at byggingen av en ny rullebane på Gardermoen kan stride mot Norges klimalov og sier den bør prøves for retten..

E24 - 29 Feb 20 kl. 08:46

MDG-topp vil prøve ny rullebane på Gardermoen for retten

Miljøpartiet De Grønnes Arild Hermstad mener byggingen av en ny rullebane på Gardermoen strider mot Norges klimalov og vil prøve den for retten..

NRK - 27 Feb 20 kl. 12:42

Parisavtalen stoppa rullebane

Ein domstol i Storbritannia har bestemt at ein planlagd tredje rullebane på Heathrow-flyplassen ikkje er i tråd med Parisavtalen og difor ulovleg, skriv The Guardian. Styresmaktene i Storbritannia har sagt at dei ikkje vil anke dommen..

Aftenposten - 18 Mar 20 kl. 15:08

Nytte for trafikantene ved å bygge ny E6 Oslo Øst: 25,7 milliarder kroner

Å bygge E6 Øst gjennom Groruddalen gir mye høyere samfunnsøkonomisk nytte enn ny E18 vest for Oslo. Likevel vil Veivesenet prioritere også å bygge E18..

Klartale - 16 Dec 19 kl. 10:51

13.500 får ikke bygge på eiendommene sine

13.638 personer har fått nei til å bygge nytt på eiendommene sine. Årsaken er fare for ras..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Finansdirektøren i SAS sier opp

Torbjørn Wist, finansdirektør i flyselskapet SAS, slutter i jobben og blir finansdirektør i rederiet Wallenius Wilhelmsen. Wist sier at prosessen startet før koronaviruset ble en global krise, og han blir sittende til en etterfølger er klar..

NRK - 30 minutter siden

Intensivkapasiteten nesten sprengt

Nesten alle intensivplassene på Akershus universitetssykehus er nå fylt opp av koronapasienter. Nå ber sykehuset andre sykehus om hjelp. Ahus har i alt 62 pasienter som er innlagt med koronasmitte, 24 av dem i intensivbehandling..

NRK - 1 time siden

Kokainsmugler fikk korona-rabatt

Spanjolen ble tatt med 248 gram kokain på Torp Sandefjord lufthavn. Ifølge dommen er vanlig straff ett års fengsel. Men siden hun har en sønn og barnevernet i Spania ikke fungerer normalt i koronapandemien, er fire måneder av straffen gjort betinget..

NRK - 1 time siden

Øker produksjonen raskere enn vente

Første fase av Johan SVerdrup-feltet vil nå full produksjon allerede tidlig i mai, som er raskere enn ventet, melder Equinor. Den første delen av Johan Sverdrup-feltet vil fra mai produsere 470.000 fat olje om dagen..

NRK - 2 timer siden

Forlenger «søringkarantenen»

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen viderefører lokale smittevernregler. Nå må også de på besøk fra Trøndelag i karantene. Dette skjer etter at Kommuneoverlegene søndag kveld har evaluert effektene av reglene de har hatt de siste to ukene.

NRK - 2 timer siden

Fire personer pågrepet

Oslo-politiet har pågrepet fire personer etter bilbrannen på Hovseter i Oslo, skriver på Twitter i 06.00-tiden. Det var ved 04.

NRK - 1 time siden

Laveste oljepris 17 år

Oljeprisen fortsetter å falle, og et fat olje blir nå solgt for 23,50 dollar fatet. Det er den laveste prisen siden slutten av april 2003. Oljeprisen har falt med 65 prosent siden nyttår, ifølge Dagens Næringsliv..

NRK - 1 time siden

Fall for de asiatiske børsene

De asiatiske børsene åpnet uka med fall. Nikkei-indeksen i Tokyo var ned 2,7% like før klokken 7 mandag morgen, og andre viktige børser falt også på starten av handelsdagen. Oljeprisen fortsatte også å falle mandag morgen..

NRK - 2 timer siden

Operasanger innlagt på sykehus

Operasangeren Plácido Domingo er innlagt på sykehus i Mexico etter at han forrige uke fikk påvist koronaviruset. Det bekrefter 79-åringens talsperson til CNN. – Han har det bra og behandlingen virker, sier talspersonen..

NRK - 3 timer siden

Mistenker at bilbrann var påsatt

Politiet mistenker at brannen i en bil på Hovseter i Oslo natt til mandag, var påtent. Flere biler på stedet har fått ruten knust og har fått sprutet det som trolig er bensin sprutet inn i kupeen, melder politiet. To biler fikk skader i brannen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt