P4 > Nyheter

Monday, 30 March, 08:59

P4 - 27 Feb 20 kl. 15:05

Får ikke bygge ny rullebane

For første gang stopper Parisavtalen utbyggingen av en flyplass.
En ankedomstol har slått fast at London Heathrow lufthavn ikke får lov å bygge en tredje rullebane fordi det strider med klima-avtalen, melder The Guardian.
I følge avisen kommer ikke myndighetene til å anke avgjørelsen..
Les mer på P4


Les mer om:
Parisavtalen, London Heathrow, The Guardian

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Får ikke, byggeny , rullebane
NRK - 27 Feb 20 kl. 15:38

Får ikke bygge ny rullebane

En britisk ankedomstol har satt foten ned for en ny rullebane på Heathrow-flyplassen. Domstolen mener regjeringen burde ha tatt i betraktning Storbritannias forpliktelser om utslippskutt i Parisavtalen. Heathrow lufthavn varsler at den vil anke..

P4 - 29 Feb 20 kl. 21:07

Vil prøve rullebaneutbygging for retten

Byggingen av en ny rullebane på Gardermoen bør prøves for retten. Det mener Miljøpartiet de Grønnes Arild Hermstad etter at en britisk domstol denne uken slo fast at London Heathrow lufthavn ikke får bygge en tredje rullebane fordi det strider mot Parisavtalen..

P4 - 24 Mar 20 kl. 19:50

Stenger rullebane

Oslo lufthavn Gardermoen stenger nå en rullebane fordi trafikken er lav. Dermed vil trafikken fra i morgen kun foregå på den vestre rullebanen, opplyser Avinor. Dette vil ikke påvirke driften på flyplassen som fra før har stengt innsjekkingsområde, bagasjeanlegg og sikkerhetskontroll i den østre delen av terminalen..

NRK - 29 Feb 20 kl. 13:46

–Ny rullebane bør prøves for retten

Miljøpartiet De Grønnes Arild Hermstad mener at byggingen av en ny rullebane på Gardermoen kan stride mot Norges klimalov og sier den bør prøves for retten. Hermstad håper at en fersk dom fra Storbritannia kan stanse planene om utvidelsen..

NRK - 29 Feb 20 kl. 13:46

– Rullebane bør prøves for retten

Miljøpartiet De Grønnes Arild Hermstad mener at byggingen av en ny rullebane på Gardermoen kan stride mot Norges klimalov og sier den bør prøves for retten. Hermstad håper at en fersk dom fra Storbritannia kan stanse planene om utvidelsen..

Aftenposten - 29 Feb 20 kl. 13:49

MDG: Ny rullebane på Gardermoen bør prøves for retten

Miljøpartiet De Grønnes Arild Hermstad mener at byggingen av en ny rullebane på Gardermoen kan stride mot Norges klimalov og sier den bør prøves for retten..

E24 - 29 Feb 20 kl. 08:46

MDG-topp vil prøve ny rullebane på Gardermoen for retten

Miljøpartiet De Grønnes Arild Hermstad mener byggingen av en ny rullebane på Gardermoen strider mot Norges klimalov og vil prøve den for retten..

NRK - 27 Feb 20 kl. 12:42

Parisavtalen stoppa rullebane

Ein domstol i Storbritannia har bestemt at ein planlagd tredje rullebane på Heathrow-flyplassen ikkje er i tråd med Parisavtalen og difor ulovleg, skriv The Guardian. Styresmaktene i Storbritannia har sagt at dei ikkje vil anke dommen..

Aftenposten - 18 Mar 20 kl. 15:08

Nytte for trafikantene ved å bygge ny E6 Oslo Øst: 25,7 milliarder kroner

Å bygge E6 Øst gjennom Groruddalen gir mye høyere samfunnsøkonomisk nytte enn ny E18 vest for Oslo. Likevel vil Veivesenet prioritere også å bygge E18..

Klartale - 16 Dec 19 kl. 10:51

13.500 får ikke bygge på eiendommene sine

13.638 personer har fått nei til å bygge nytt på eiendommene sine. Årsaken er fare for ras..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

EasyJet setter alle fly på bakken

Lavpris-flyselskapet EasyJet setter alle fly på bakken inntil videre. Det britiske selskapet har allerede kansellert mange av sine flyvninger på grunn av koronaviruset - og nå er det full stopp i all trafikk, melder SkyNews. Frem til i går har EasyJet gjennført 650 flyvninger der de har hentet hjem koronafaste briter..

P4 - 15 minutter siden

Mastergrad i barnevernet

Regjeringen vil ha høyere kompetanse hos ansatte i barnevernet. Kun sju prosent av de som jobber i barnevernet har mastergradsnivå eller mer, og svært få av dem hadde en spesifikk mastergrad i barnevern, skriver avisen Vårt Land I alt er åtte endringer i barnevernsloven sendt ut på høring, og mange av dem medfører store kompetanseløft..

P4 - 30 minutter siden

Tror ikke på Hegerberg-comeback

Ada Hegerberg kommer neppe til å gjøre comeback på det norske landslaget. De sier landslagssjef Martin Sjögren i en svensk fotballballpodcast. Hegerberg, som er en av verdens aller beste spillere, ga seg på landslaget etter EM i 2017, og har blant annet sagt at hun ble knekt psykisk av å være på landslaget.

P4 - 30 minutter siden

Reagerer på at lokale smittervernregler fortsetter

NHO reagerer kraftig på at flere kommuner i nord fortsatt nekter å droppe lokale karanteneregler. I går presenterte regjeringen, sammen med NHO, LO og KS, en nasjonal veileder til kommunene, med beskjed om at det ikke er behov for lokale tiltak. Men, likevel sier flere kommuner at de vil opprettholde sine lokale regler.

P4 - 45 minutter siden

Nesten sprengt intensivkapasitet

Nå skal intensivkapasiteten på Akershus universitetssykehus nesten være sprengt. Nesten alle intensivplassene på Ahus er fylt opp av koronapasienter, ifølge nettstedet Aldrimer. 62 pasienter er innlagt med koronasmitte på Ahus.

P4 - 1 time siden

Vedum vil ha matgrep

Trygve Slagsvold Vedum ber norske myndigheter gjøre tiltak for å sikre at nordmenn får nok mat fremover. FN har uttrykt bekymring for at enkelte land innfører restriksjoner i mateksporten og advarer om at det kan bli begrensninger i matflyten i verden. Og det bekymrer også Senteraprti-lederen.

P4 - 1 time siden

Vil redde reiselivsarrangører

Staten må bruke penger på reiselivsarrangører slik at de kan betale kundene for avlyste pakketurer. Det mener Frp og Arbeiderpartiet. De vil hindre små og store reiselivsarrangører fra å gå konkurs for følge av koronakrisen.

P4 - 1 time siden

- Barnehagene må holde kveldsåpent

- Våre barnehager må være fleksible og holde åpent på kvelden, i helgene og i påsken. Det sier Anne Lindboe, som er administrerende direktør i Private barnehagers landsforbund. For, høyt press på kritiske samfunnsfunksjoner kan føre til at barnehager blir utfordret til å gi et tilbud utenom de ordinære åpningstidene i koronakrisen.

P4 - 1 time siden

Slik skal vi spise mer grønt

Nordmenn skal spise mer grønt. Det regjeringsoppnevnte utvalget for vekst i grøntsektoren mener norskandelen kan øke med 50 prosent. Leder av utvalget Anita Krohn Traaseth sier til Nationen at produktutvikling og nytenking blir viktig for å få til en vekst i grøntsektoren.

P4 - 1 time siden

Færre ambulanseoppdrag

Ambulansene i Oslo, Akershus og Glåmdalen melder om en en nedgang i antall oppdrag på ti prosent etter at koronakrisen for alvor satte inn. Hovedtillitsvalgt for ambulansetjenesten i Fagforbundet, Thomas Renngård, sier til Dagsavisen at det blant annet skyldes at det er mindre å gjøre i helgene fordi utesteder er stengt, og fordi det nesten ikke er folk ute. I tillegg mener han at folk kjører mer forsiktig på veiene..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt