1500 personer varslet etter lekkasje av giftig gass:

Evakuerte etter gasslekkasje:
- Den er giftig og lettantennelig

Nødetatene igangsatt evakuering av flere titalls beboere etter en omfattende gasslekkasje i Sola kommune. Gassen er giftig og tar lett fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

Politiet igangsatte tirsdag kveld evakuering av boliger i en omkrets på 300 meter fra stedet, etter at det oppsto en gasslekkasje i Prestegårdsveg i Sola kommune.

- Vi har sendt ut SMS-varsel til 1500 registrerte brukere om evakuering. I tillegg har vi gått dør til dør ved de nærmeste husene, sier John Helle ved Rogaland brann og redning til NRK, som først omtalte saken.

65 personer ble evakuert og to personer er sendt til sykehus i forbindelse med lekkasjen, som skal ha oppstått da en gravemaskin som holdt på med veiarbeid i området kuttet over en gassledning.

Omkring klokka 21 opplyste politiet at sperringene var opphevet, og at de evakuerte kunne flytte hjem igjen.

- Giftig

Det er ifølge politiet snakk om «naturgass/metangass», som er giftig og svært lettantennelig. Politiet ba derfor folk om å holde trygg avstand til stedet mens sikringsarbeidet pågår.

- Det er snakk om en gass som er giftig og lettantennelig. Den er spesielt giftig nær kilden, dersom man blir direkte eksponert for den. Det skal ikke være farlig dersom man befinner seg utenfor sikkerhetssonen, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.