NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 13:49

NRK - 07 jan. 21 kl. 18:54

Etterlyser fleire etter storminga

Politiet i Washington D.C etterlyser fleire av opprørarane som var med på å storme Kongressen onsdag. Politiet ber folk som kjenner att personane på bilete frå hendinga om å tipse FBI..
Les mer på NRK


Les mer om:
Washington, Kongressen, FBI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Etterlyser, fleire, etter, storminga
NRK - 26 mars 21 kl. 05:45

300 sikta for Kongress-storminga

Over 300 Trump-tilhengjarar er no sikta i samband med storminga av Kongressen i Washington DC 6. januar. Ytterlegare 100 personar kan bli sikta i samband med opptøyane, opplyser styresmaktene..

NRK - 07 jan. 21 kl. 19:36

Minister går av etter opprør

Den amerikanske transportministeren Elaine Chao går av i protest mot det valdelege opprøret og storminga av Kongressen onsdag. Det melder Washington Post..

NRK - 24 mars 21 kl. 22:40

Gjerde rundt Kongressen fjerna

Det ytre gjerdet som blei sett opp for å beskytte Kongressbygninga i Washington i USA, er demontert. Sperringa blei sett opp etter storminga av Kongressen 6. januar.

NRK - 10 jan. 21 kl. 15:06

Ber om ansvarleg oppførsel

Pave Frans er sjokkert over storminga av Senatet i Washington og ber det amerikanske folk om å oppføre seg ansvarleg. Det sa han under sundagsmessa. Han ber amerikanarane om å dempe uroa og fremje nasjonal forsoning..

NRK - 10 jan. 21 kl. 19:46

Kan ha vorte utsett for smitte

Enkelte folkevalde kan ha vorte utsett for nokon som var koronapositiv då dei gøymde seg på ein ukjend plass under storminga av Kongressen onsdag, melder nyheitsbyrået AP. Alle dei folkevalde har vorte bedne om å teste seg..

NRK - 12 jan. 21 kl. 19:01

FBI åtvara mot ekstremistar og vald

I forkant av storminga av Kongressen åtvara FBI om ekstremistar som planla valdsbruk, ifølgje Washington Post. Avisa har sett ein intern rapport frå det føderale politiet frå dagen før Trump-tilhengjarar trengde seg inn i kongressbygningen..

NRK - 13 feb. 21 kl. 05:45

Politimann fekk æresmedalje

Senatet i USA tildelte fredag politibetjent Eugene Goodman Kongressens æresmedalje. Goodman har blitt hylla for innsatsen då han leidde opprørarane vekk frå dei folkevalde under storminga av Kongressen 6. januar..

NRK - 13 feb. 21 kl. 01:21

Trump ville ikkje be mobben stanse

President Donald Trump skal ha avvist å be tilhengjarane sine om å stanse åtaket på Kongressen 6. januar, melder CNN. Mens storminga heldt på, snakke Trump på telefon med den republikanske leiaren Kevin McCarthy som bønnfall han om å be dei stanse..

NRK - 26 mars 21 kl. 05:41

Trump forsvarte storminga

USAs tidlegare president Donald Trump forsvarar nokre av tilhengjarane hans som storma Kongressen og seier dei ikkje utgjorde nokon fare for politikarane som var der. Til Fox News klagar Trump over at det blir rettsforfølgte..

NRK - 12 feb. 21 kl. 10:20

FN: Fleire enn 350 arresterte

Fleire enn 350 personar har vorte arresterte i Myanmar sidan militærkuppet i landet, ifylgje FN. Fleire av dei arresterte risikerer å verte sikta som kriminelle på sviktande grunnlag, melder FN ifylgje Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Milan og Juventus på veg ut

Dei italienske klubbane AC Milan og Juventus har lagt ut pressemeldingar som kan tyda på at også dei trekkjer seg frå den omstridde superligaen. Om det skulle stemma, vil det berre vera Real Madrid og Barcelona att i prosjektet..

NRK - 15 minutter siden

Engelsk virusvariant dominerer

I FHIs ukesrapport fremgår det at den engelske virusvarianten anslagsvis står for 82 prosent av de bekreftede smittetilfellene de siste 4 ukene. Andelen er høyest i Vestland (98 prosent). Den sørafrikanske varianten står for rundt 1 prosent..

NRK - 45 minutter siden

Smitten nesten halvert siden toppen

I forrige uke ble det registrert 3.717 koronasmittede i Norge. Det er 43 prosent færre enn i toppuken (uke 11), viser Folkehelseinstituttets siste ukesrapport.

NRK - 30 minutter siden

Stengte ikke dører før evakuering

Mannskapet på KNM «Helge Ingstad» stengte ikke nødvendige dører og luker før fregatten ble evakuert. Det ble avgjørende for at båten etter hvert sank og gikk tapt, slår Havarikommisjonen fast i sin rapport..

NRK - 45 minutter siden

– Kunne ha berga fregatten

KNM «Helge Ingstad» kunne vore berga etter kollisjonen med eit tanksskip. Det slår Statens havarikommisjon fast. Men mannskapet måtte hatt betre teknisk forståing av fregatten og betre opplæring enn dei hadde for å klara det, slår rapporten fast..

NRK - 45 minutter siden

Nedgang i koronapasientar

Det er 212 pasientar innlagde på norske sjukehus med covid-19 onsdag. Dette er 6 færre enn i går, syner tal frå Helsedirektoratet. 44 av pasientane får respiratorbehandling, 3 færre enn dagen før.

NRK - 45 minutter siden

25 koronadødsfall registrerte

Det er registrert 25 koronadødsfall hjå Folkehelseinstituttet det siste døgnet. Dette er ein kombinasjon av dødsfall dei siste dagane, etterregistrering og oppdaterte tal frå Dødsårsaksregisteret. Dødsfalla er i hovudsak frå veke 15 og 16, men somme er frå så langt tilbake som veke 5..

NRK - 45 minutter siden

Fortsatt nedgang i smittetilfeller

I uke 15 fortsetter nedgangen i antall meldte tilfeller siden toppen i uke 11, skriver FHI i ukesrapporten. Det er foreløpig meldt 3 717 tilfeller med prøvedato i uke 15, en nedgang på 23 % siden uke 14 og 43 % siden uke 11..

NRK - 1 time siden

Ny rapport om fregattforliset

Havarikommisjonen legg onsdag klokka 13 fram andre del av sin rapport av kva som skjedde då fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet TS Sola i november 2018..

NRK - 1 time siden

500.000 til Oslo Pride

Regjeringen gir 500.000 kroner til Oslo Pride for markeringen av at det neste år er 50 år siden lovparagrafen som forbød sex mellom menn ble avskaffet. Det melder regjeringen i en pressemelding.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt