Opptøyer i USA

Etter kaosnatt: - Militæret er klare og villige

President Donald Trump advarer om at militæret står klart, og er fullt i stand til å håndtere nye opptøyer.

MINNEAPOLIS: President Donald Trump hadde dette å si om George Floyd-saken lørdag. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld ble SpaceX-raketten, med to astronauter fra NASA om bord, skutt opp i verdensrommet. På vei til Florida, hvor han skulle overvære den historiske oppskytingen, møtte president Donald Trump pressen.

Da ble George Floyd og situasjonen i Minnesota et tema, og presidenten fortalte først at han elsker storbyen Minneapolis, og kaller delstaten for en flott stat.

- De må bli tøffere. De må være sterke. For å hedre minnet til George Floyd må de bli tøffere. Og ved å være tøffere vil de hedre hans minne, sa Trump, som ifølge NBC News viste til offentlige tjenestemenn i Minnesota.

- Tropper på bakken fort

Fredag kveld var det voldsomme opptøyer i Minneapolis. Ordføreren innførte portforbud fredag kveld og helga gjennom, men det var tilsynelatende nytteløst. I Minneapolis var tusenvis av demonstranter i gatene og omringet en politistasjon i byen da klokka var 20, mens de sang og krevde at politiet må stå til ansvar og ropte «Si navnet hans: George Floyd!».

- Da jeg så en politimann løpe ut av en politistasjon, slik at denne stasjonen kunne bli forlatt og tatt over... Jeg har aldri sett noe så forferdelig eller dumt i mitt liv. Så ser jeg dem prøve å rettferdiggjøre det. De må være tøffe og smarte, sa Trump lørdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.