NRK > Nyheter

Søndag, 18 April, 08:39

NRK - 08 mars 21 kl. 00:08

Etiopia Eritrea og Sør-Sudan i møte

Lederne for Etiopia og Eritrea var lørdag på et ikke-annonsert besøk i Sør-Sudan, hvor hensikten skal ha vært å samordne seg i konflikten med Sudan, skriver avisa Somaliguardian. Samtidig er Egypts leder på besk i Sudan..
Les mer på NRK


Les mer om:
Etiopia, Eritrea, Sør-Sudan, Sudan, Somaliguardian, Egypts

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Etiopia, Eritreaog , Sør-Sudani , møte
NRK - 26 mars 21 kl. 06:49

Etiopia: Eritrea ut av Tigray

Eritrea har blitt enige med Etiopia om å trekke styrkene sine ut av Tigray-regionen nord i Etiopia. Det sier Etiopias statsminister Abiy Ahmed ifølge AFP..

NRK - 17 feb. 21 kl. 14:55

Sudan kaller hjem ambassadør

Sudan kaller hjem ambassadør i Etiopia Addis Abeba etter at forholdet mellom landene har blitt mer spent, skriver Afp. Sudan anklaget nabolandet for å tillatt soldater å innta sitt territorium. I januar gjorde Etiopia det samme..

NRK - 05 mars 21 kl. 02:48

Ber soldater forlate Tigray

FN og USA ber Eritrea fjerne sine militærstyrker fra Tigray-regionen i Etiopia etter meldinger om krigsforbrytelser og overgrep. Kina og Russland mener dette er innblanding i landenes indre forhold og dermed ble Sikkerhetsrådet ikke enige..

NRK - 05 mars 21 kl. 02:48

Ber soldatar forlate Tigray

FN og USA ber Eritrea fjerne soldatane sine frå Tigray-provinsen i Etiopia etter meldinger om krigsbrotsverk og overgrep. Kina og Russland meiner det er innblanding i dei indre tilhøva i landa. Dermed blei ikkje landa Tryggingsrådet i FN samde..

NRK - 13 jan. 21 kl. 15:23

Over 80 sivile drept i Etiopia

Minst 80 mennesker er drept i et angrep vest i Etiopia, ifølge landets nasjonale menneskerettighetskommisjon. – Vi har informasjon om at over 80 sivile ble drept 12. januar i et området som heter Daletti, sier en talsmann for kommisjonen ifølge NTB..

NRK - 22 jan. 21 kl. 21:35

Bekymret for overgrep i Tigray

Norge er bekymret over rapportene om seksuelle overgrep under konflikten i Tigray i Etiopia. I dag har FN fortalt at voldtekt skal være brukt som våpen i konflikten mellom regjeringen i Etiopia og de regionale myndighetene i Tigray..

Aftenposten - 02 feb. 21 kl. 13:43

Krigen i Etiopia rammer de sivile. Én million kan dø av sult.

Diplomater frykter at en million mennesker kan dø av sult. Mens opprørslederne i Etiopia er på flukt, lider befolkningen..

Aftenposten - 26 feb. 21 kl. 15:01

Amnesty: Eritreiske soldater drepte hundrevis av sivile i Etiopia

Eritreiske soldater drepte i november flere hundre sivile i i Tigray-regionen i Etiopia, ifølge Amnesty International..

NRK - 13 mars 21 kl. 21:40

Etiopia avviser etnisk rensing

Myndighetene i Etiopia avviser USAs beskyldning om at det forgår etnisk rensing i Tigray-regionen. Anklagene har ingen basis i virkeligheten og det er uriktig å dømme Etiopias regjering slik, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i landet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Vil ha rød linje for Russland

Frankrikes president Emmanuel Macron sier det internasjonale samfunnet må sette tydelige røde linjer overfor Russland, når det gjelder hva man tolerer. Macron sier til CBS at han foretrekker dialog, men at sanksjoner også må til, som ved annekteringen av Krim..

NRK - 45 minutter siden

Vil gi asyl til noen afghanere

Tyskland bør gi asyl til afghanere som har hjulpet landets styrker under krigen i Afghanistan, mener forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. Runst 300 afghanere jobber nå for det tyske forsvaret. Nato skal trekke seg ut av landet innen september..

NRK - 1 time siden

Frankrike med innreisekarantene

Frankrike innfører ti dagers karantene for personer som ankommer med flygninger fra Argentina, Chile og Sør-Afrika. Dett vil også gjelde fra Brasil, men flygninger derfra er forløpig stanset frem til fredag. Årsaken er bekymring rundt den brasilianske koronavarianten.

NRK - 1 time siden

Ungdomsbråk på Stord

På Stord har politiet i Sør-Vest hatt det travelt med å løyse opp ei samling av rundt 10 ungdommar i 16 til 18-årsalderen som hadde samla seg i Hystadmarkjo. Også der hadde naboar klaga på grunn av bråk..

NRK - 2 timer siden

Jordskred i Tana, hytter evakuert

I Finnmark har et større jordskred tatt med seg rundt 250 meter av fylkesvei 98 ved Steinvik i Tana, melder Vegtrafikksentralen. Tre personer er evakuert fra et hyttefelt i nærheten. Det er ikke tegn på at folk er tatt av jordskredet..

NRK - 2 timer siden

Mann tatt for knivstikking i Bergen

Ein mann i 20-åra er arrestert i Bergen, mistenkt for å ha stukke ein annan jamaldrande mann i hals/nakke med kniv. Den skadde mannen er sendt til Haukeland sjukehus, med uavklarte skadar, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

33 anmeldt for festbråk i Oslo

Politiet i Oslo har i natt anmeldt ialt 33 personer for brudd på smittevernreglene. Det skal dreie seg om fester på Vindern, Bekkelaget og i sentrum,..

NRK - 2 timer siden

Jordskred i Tana ødela fylkesvei

I Finnmark har et jordskred tatt med seg rundt 250 meter av fylkesvei 98 ved Steinvik i Tana. Tre personer er evakuert fra et hyttefelt i nærheten. Det er ikke tegn på at folk er tatt av jordskredet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Tyskland vil gi asyl til afghanere

Tyskland bør gi asyl til afghanere som har bistått under krigen i Afghanistan, mener forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. Regjeringen jobber med å finne ut hvordan man kan få fortgang i å godkjenne slike søknader, sier hun til DPA..

NRK - 2 timer siden

To menn pågrepet for attentatplaner

Russlands sikkerhetstjeneste FSB melder at et attentat mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko er avverget. Ifølge både hviterussisk og russisk sikkerhetstjeneste er to menn pågrepet i Moskva. Den ene har amerikansk statsborgerskap..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt