Erklært død - nektes medisiner

Sherry Ellis skulle hente medisiner på apoteket da hun fikk sjokkbeskjeden. Nå får hun ikke kjøpt livsviktige medisiner.

GJENNOPLIVET: 73 år gamle Sherry Ellis ble erklært død med et uhell, og får ikke lenger kjøpe medisiner. Reporter: Christian Wehus. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet den 1. november, da Sherry Ellis dro til apoteket i Magnolia i Texas for å hente ut reseptene sine. Der fikk 73-åringen beskjed om at forsikringene hennes ikke eksisterte lenger, og at bankkortet ble avvist.

Ellis ante ugler i mosen. Bankkortet hennes bare var tre måneder gammelt, og hun trodde at hun hadde blitt hacket. Hun dro til banken for å finne ut hva som hadde skjedd, og etter flere runder med telefoner kom svaret:

Hun hadde blitt erklært død av trygderetten.

Ifølge Ellis hadde trygderetten gjort en feil ved å koble hennes personnummer mot en annen persons dødsattest. Dermed ble bankkontoer, forsikringer og trygd slettet.

- Nå som bankkortet blir avvist overalt kan jeg ikke kjøpe bensin, jeg kan ikke kjøpe mat, jeg kan ikke gjøre noe som helst, forteller hun til CNN.

Alvorlige konsekvenser

Tilsynsavdelingen til trygderetten i USA skrev i 2016 at de får inn i underkant av ett tusen tilfeller av feilaktige dødserklæringer hver måned. Det å bli feilaktig erklært død kan føre til alvorlige økonomiske vanskeligheter for mennesker som Ellis. Hun og ektemannen Brian lever nemlig fra lønnsslipp til lønnsslipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.