NRK > Nyheter

Mandag, 06 Juli, 00:12

NRK - 03 des. 19 kl. 10:35

Equinor med ny miljøplan

Fredag leverte Equinor sin tredje versjon av miljøplanen dei må få godkjent for å få starte leiteboring utanfor Australia. På den førre planen mangla dei meir informasjon om risikoen for utslepp. Dei ønskjer å starte boringa ved årsskiftet 2020/2021..
Les mer på NRK


Les mer om:
Equinor, Australia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Equinormed ny , miljøplan
E24 - 26 sep. 19 kl. 06:05

Miljøorganisasjon krever innsyn i Equinors miljøplan for omstridt boring i Australbukta

Australske miljøvernere krever å få se Equinors nye miljøplan for den planlagte leteboringen i Australbukta, men Equinor sier nei..

E24 - 18 des. 19 kl. 11:24

Miljøvernere varsler kamp mot Equinor-godkjenning

Equinors miljøplan for leteboring i Australbukta er godkjent av petroleumstilsynet NOPSEMA, men kampen er ikke over for miljøvernerne..

NRK - 18 des. 19 kl. 11:28

Australia: Grønt lys for Equinor

Australske myndigheter har godkjent Equinors tredje utkast til miljøplan for leteboring i Australia. Equinor håper å starte boringen rundt årsskiftet 2020/2021. Oljeselskapet vil bore en letebrønn i Australbukta sør i Australia, skriver NTB..

P4 - 25 feb. 20 kl. 05:45

Equinor dropper omstridt oljeleting

Equinor dropper de omstridte planene om leteboring i Australbukta utenfor Australia. Like før jul ble det gitt grønt lys til Equinors miljøplan for oljeboring i området. Men etter at selskapet har gått gjennom leteporteføljen på nytt, legger de nå planene på is..

NRK - 02 des. 19 kl. 10:38

Redningsplan for Oslofjorden

Miljødirektoratet kjem no med ein plan for å redde miljøtilstanden i Oslofjorden, etter at Stortinget i 2018 bad regjeringa om å lage ein slik plan. Dei foreslår mellom anna å redusere utslepp frå avløp, tilførsel av miljøgifter og marin forsøpling..

E24 - 14 mai 20 kl. 07:26

– Equinor bør høre på miljøbevegelsen. Det kan lønne seg

Press fra miljøbevegelsen har gjort at Equinor unngikk tapsbombe i Canada, mener Greenpeace. Nå vil de stoppe selskapet fra å bore etter olje og gass i nye områder..

E24 - 16 mai 20 kl. 15:32

Venstre topp vil utrede: Oljedepartementet bør miste retten til å eie Equinor

Skandalene rundt Equinor gjør at Venstres leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Ketil Kjenseth, tar til orde for en utredning av hvordan staten skal styre Equinor fremover..

Aftenposten - 16 mai 20 kl. 13:19

Venstre-topp vil utrede å flytte eierskapet av Equinor fra Tina Bru (H) til Iselin Nybø (V)

Skandalene rundt Equinor gjør at Venstres leder av energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Ketil Kjenseth, tar til orde for en utredning av hvordan staten skal styre Equinor fremover..

Dagbladet - 14 feb. 20 kl. 16:06

Den treige staten har ingen plan

Staten har enorme verdier i Equinor og andre norske selskaper. Vi vil tape stort uten en plan for hvordan de statlige selskapene utvikles i møte med omstillingen..

NRK - 22 jan. 20 kl. 11:00

Equinors oljeboring til retten

Like før jul ble det gitt grønt lys til Equinors miljøplan for oljeboring i Australbukta, men nå tar The Wilderness Society avgjørelsen til retten. Organisasjonen mener Equinor har unnlatt å konsultere lokale myndigheter og urfolk i prosessen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Tui vil fly til Hellas tross forbud

Reiseselskapet Tui planlegger å fly ned en ny last av svenske turister til Hellas – seks dager før direktefly fra Sverige offisielt får lov til å lande, skriver Expressen – Vi åpner med noen få flyreiser, sier Isabella Gharehdaghi, på Tui pressetur..

NRK - 4 minutter siden

Kroatias HDZ-parti trolig gjenvalgt

Det konservative regjeringspartiet HDZ ligger an til gjenvalg i Kroatia, viser de første offisielle resultatene. Etter at 60 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut til at HDZ får 68 mandater i nasjonalforsamlingen, mens sosialdemokratene får 43..

NRK - 15 minutter siden

Døde etter fall i berg-og-dal-bane

En kvinne (32) døde søndag etter å ha falt fra berg-og-dal-bane i en fornøyelsespark i Oise, Nord i Frankrike. Parken hadde en tilsvarende hendelse i 2009, opplyser talsperson for parken til CNN..

NRK - 30 minutter siden

Siktet Floyd-politimann løslatt

En av de tidligere polititjenestemennene, Tou Thaoi, i Minneapolis som er siktet for drapet på George Floyd, er løslatt fra fengselet, ifølge fengslet i Hennepin County. Det skriver The Guardian. George Floyd døde 25.

NRK - 1 time siden

Iran innfører maskepåbud i Teheran

Etter en økning i koronadødsfall innfører Iran maskepåbud innendørs på offentlige steder og på offentlig transport. Meningsmålinger viser imidlertid at mange iranere ikke tar virustrusselen på alvor, og i Teheran er det mange som går rundt maskeløse..

NRK - 1 time siden

Provins får hjelp av forsvaret

Sør-Afrika sender leger fra militæret til provinsen Eastern Cape, som er svært hardt rammet og sliter med både personell og utstyr til å håndtere koronapandemien. Sør-Afrika registrerte 10.800 nye tilfeller på et døgn..

NRK - 1 time siden

Turister fikk hjelp av Røde Kors

To turister på fjelltur gikk seg fast i et bratt terreng mellom Djupfjorden og Auserdalsvatnet ved Moskenes i Nordland. Etter hjelp fra Røde Kors fikk turistene kommet seg trygt ned, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 1 time siden

Frankrike vil ikke forby Huawei

Frankrike vil ikke innføre et totalforbud mot å bruke utstyr fra kinesiske Huawei i 5G-nettet, men mobiloperatørene blir bedt om å unngå Huawei. Det sier lederen for det franske cybersikkerhetsbyrået ANSSI, Guillaume Poupard, ifølge Reuters..

NRK - 2 timer siden

Flyktninger drept av grensevakter

Sikkerhetsstyrker i Rwanda skjøt og og drepte to flyktninger fra Burundi som prøvde å krysse grensen til Tanzania, opplyser FNs høykommissær for flyktninger. Hendelsen blir nå etterforsket av lokale myndigheter..

NRK - 2 timer siden

23 år gammel mann savnet i Oslo

Politiet skriver på Twitter at de og frivillige leter etter en mann som har vært savnet siden lørdag formiddag. Mannen er ca. 182 cm høy, halvt asiatisk utseende, har blå jakke og sort bukse.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt