KOMMENTARER

En personlig tragedie. Og en mørk, nasjonal farse

Saken ser ut til å være en tragedie, men konsekvensene er så alvorlige at det ikke er mulig å pakke det inn.

SIKTET: Justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha startet en brann i familiens bil natt til søndag. Hennes og samboer Tor Mikkel Waras hjem er blitt utsatt for en rekke trusler siden desember i fjor. Foto: Privat
SIKTET: Justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha startet en brann i familiens bil natt til søndag. Hennes og samboer Tor Mikkel Waras hjem er blitt utsatt for en rekke trusler siden desember i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom nyheten som har sirkulert som et rykte de siste dagene, men som alle samtidig håpte det ikke var grunnlag for å tro på.

Den villeste av alle ville konspirasjonsteorier knyttet til saken om angrepene mot justisminister Tor Mikkel Wara, trekkes nå fram som den sannsynlige forklaringen. Når politiet nå har tatt ut siktelse mot Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, er dette blitt en sak som det ikke finnes maken til i norsk politisk historie.

Uansett hvordan dette ender, er det en tragedie. Men hvis politiets siktelse er riktig, er konsekvensene så alvorlige at det er ikke mulig å pakke det inn:

Waras samboer har i så fall holdt sin mann for narr, hun har samtidig holdt den øverste lederen for justismyndigheten for narr. Hun har holdt regjeringen for narr og hun har holdt det norske folk for narr.

Denne saken har så mange aspekter, men vi må begynne ved starten.

Saken har sitt utgangspunkt i teaterforestillingen «Ways of Seeing» på teateret Black Box i Oslo. I stykket vises et opptak hvor justisministerens privatbolig filmes fra gateplan, noe Laila Anita Bertheussen reagerte kraftig på. Det er først og fremst hennes reaksjon på filmingen som personlig berørt, gjort kjent gjennom et stort leserinnlegg i VG, som har utløst debatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.