P4 > Nyheter

Fredag, 23 Oktober, 23:00

P4 - 14 aug. 19 kl. 08:16

En av tre dropper springvann på Askøy

Springvann er ikke den mest populære drikken på Askøy for tiden.
Selv der vannet er friskmeldt etter bakterieutbruddet tidligere i sommer, sier hver tredje innbygger at de ikke lenger drikker vann fra springen, i en undersøkelse Bergensavisen har foretatt.
Fortsatt er der rundt 5000 askøyværinger som er bedt om å koke vannet - kommunen skal i dag ta stilling til om kokevarselet kan oppheves..
Les mer på P4


Les mer om:
Askøy, Bergensavisen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: En av tre, dropper, springvann, Askøy
VG - 07 juni 19 kl. 13:02

Har funnet E. coli i fjellbasseng på Askøy

ASKØY (VG) Kommunen kan ha funnet kilden til forurensningen som har sendt 18 askøyværinger på sykehus og enda flere til legevakten på Askøy det siste døgnet..

NRK - 07 juni 19 kl. 13:25

Fjellbasseng på Askøy trolig kilden

Analyser av et fjellbasseng i Askøy viser funn av E.Coli-bakterie og er trolig kilden til smitteutbruddet i Askøy. Bassenget forsyner en liten mengde abonnenter, sier Bent Åge Sørby Borge fra miljørettet helsevern i Askøy..

VG - 07 juni 19 kl. 13:23

Askøyværinger reagerer på manglende varsling: – Hårreisende

ASKØY (VG) Flere askøyværinger reagerer kraftig på det de mener er dårlig informasjon om den mulige smittefaren i drikkevannet på Askøy..

NRK - 07 juni 19 kl. 13:03

Fant E.Coli i fjellbasseng i Askøy

Det er gjort funn av E.Coli-bakterie i fjellbasseng i Askøy. Det bekrefter smittevernoverlege Thomas Hetland til Askøyværingen.

P4 - 12 juni 19 kl. 16:14

Ingen nye til sykehus i Askøy

Ingen nye pasienter har blitt henvist til Haukeland universitetssykehus i forbindelse med vannskandalen i Askøy kommune det siste døgnet. Men legevakten har gitt 49 telefonråd og har hatt 20 konsultasjoner, opplyser Askøy kommune. Kommunen får nå vannhjelp av Forsvaret.

P4 - 20 juni 19 kl. 11:52

Kongeparet besøkte Askøy

Vannkrisen på Askøy er noe av det mest alvorlige vi som enkeltpersoner og fellesskap kan oppleve. Det sa kong Harald da han besøkte øykommunen i dag sammen med dronning Sonja på sin rundtur i vestlandskommuner. Kongeparet sa at de har fulgt med på det som har skjedd på Askøy, og at de forstår innbyggernes bekymring og smerte.

P4 - 12 sep. 20 kl. 11:04

Tre skoleklasser i karantene på Askøy

80 personer, deriblant tre skoleklasser, er satt i karantene på Askøy like utenfor Bergen, etter at fire personer har fått påvist smitte. De fire har kjent smittevei og spredningsfaren anses for å være minimal, opplyser Askøy kommune. Helse Bergen opplyser at tre personer er innlagt med koronasmitte på Haukeland sykehus.

NRK - 14 aug. 19 kl. 07:00

Ein av tre drikk ikkje springvatn

Ein av tre bebuarar på Askøy drikk ikkje vatn frå springen meir. Det viser ei spørjeundersøking BA har gjort. I dag skal Askøy kommune ha eit møte der dei skal at stilling til om kokevarselet som gjeld over 5000 askøyværingar kan opphevast..

NRK - 19 okt. 20 kl. 14:18

Skoleelever i karantene på Askøy

De fleste av de 200 personene som er satt i karantene på Askøy har tilknytning til Askøy videregående skole. Årsaken er at tre elever fikk påvist koronasmitte i helgen..

NRK - 06 juni 19 kl. 20:43

50 til legevakt på Askøy

Askøy kommune har sett krisestab etter fleire alvorlege sjukdomstilfelle. Dei fryktar det er ureint drikkevatn som er grunnen. Sju er sende til sjukehus.

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Væpnet aksjon på Vinterbro

En bevæpnet mann har forskanset seg i sin egen bolig på Vinterbro. Det opplyser politiet i Øst. Store politistyrker jobber nå med å få oversikt og kontroll på situasjonen.

P4 - 1 time siden

Lege ved Ullevål smittet

En lege ved Ullevål sykehus har fått påvist koronasmitte. Det opplyser sykehuset til NRK. Samtlige pasienter som legen har hatt kontakt med og tre leger og tre sykepleiere er nå satt i karantene.

P4 - 2 timer siden

Brann på norsk skip slukket

Brannen på et norsk fiskefartøy som har vært i nød i russisk farvann er nå slukket. Det opplyser Hovedredningssentralen til VG. Tre skip skal nå slepe det fiskebåten til norsk sone.

P4 - 3 timer siden

Gardister må i karantene

40 gardister må nå i karantene etter at en ansatt i Hans Majestet Kongens Garde ved Huseby Leir i Oslo har fått påvist koronaviruset. Det opplyser Forsvaret til VG. Det er uklart hvordan vedkommende ble smittet..

P4 - 3 timer siden

Over 100 i karantene ved skole

103 personer er satt i karantene etter at en elev ved Foss videregående skole i Oslo har fått påvist koronaviruset. Dette skal gjelde 97 elever og seks lærere, bekrefter skolen til NRK..

P4 - 4 timer siden

Danmark strammer inn

Danmark innfører nå påbud om bunnbind på alle offentlige steder og forbud mot å samles mer en ti personer. Det opplyste statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse i kveld etter at 859 personer har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det er det høyeste landet har registrert under pandemien.

P4 - 4 timer siden

Martini fratrer

Driftsdirektør Bent Martini i Hurtigruten går nå av. Det opplyser selskapet til Nordlys. Martini gikk midlertidig av i august da selskapet ble gransket etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen, arbeidsforholdet opphører helt 6.

P4 - 4 timer siden

Bare 1 av 3 koronatilfeller i Spania påvist

Kun en tredjedel av koronasmitten i Spania er trolig avdekket. Det sa Spanias statsminister, Pedro Sanchez, i en TV-sendt tale i ettermiddag. Spania passerte denne uken én million smittede, det høyeste i Vest-Europa.

P4 - 5 timer siden

Går mot rekordhøy valgdeltagelse

I USA kan valgdeltakelsen i år bli den høyeste på 100 år. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. 11 dager før presidentvalget har over 50 millioner amerikanere forhåndsstemt.

P4 - 5 timer siden

Smittekurven stiger i Italia

Antall nye koronoasmittede i Italia fortsetter å øke. Det siste døgnet har det blitt registrert over 19.000 tilfeller, en økning på 3000 fra i går, og det høyeste antallet som er registrert på et døgn i landet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt