NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 07:27

NRK - 26 jan. 21 kl. 05:49

Ekstremvær tar mange liv

Minst 480.000 mennesker har omkommet som følge av ekstremvær siden tusenårsskiftet, viser en analyse utført av Germanwatch. De aller fleste dødsfallene som følge av storm, flom og hetebølger, finner sted i utviklingsland, viser en ny rapport..
Les mer på NRK


Les mer om:
Germanwatch

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ekstremvær, tar, mange, liv
VG - 26 jan. 21 kl. 12:54

Ekstremvær har tatt nesten 500.000 liv på 20 år

Minst 480.000 mennesker har omkommet som følge av ekstremvær siden tusenårsskiftet, viser ny rapport..

NRK - 21 jan. 21 kl. 21:55

«Frank» treffer Troms i natt

Ekstremværet Frank fortsetter i uforminsket styrke og vil treffe Troms natt til fredag. Nordland er snart over det verste, men folk bes om å holde seg inne. Ekstremværet ventes ikke å roe seg før ut på ettermiddagen fredag..

NRK - 21 jan. 21 kl. 23:40

Uværet «Frank» treffer Troms

Ekstremværet «Frank» vil treffe Troms natt til fredag. Nordland er snart over det verste, men folk bes om å holde seg inne, ifølge rødt farevarsel fra Meteorologisk institutt. Ekstremværet ventes ikke å roe seg før fredag ettermiddag..

NRK - 21 jan. 21 kl. 23:40

Uværet «Frank» treffer Troms i natt

Ekstremværet «Frank» vil treffe Troms natt til fredag. Nordland er snart over det verste, men folk bes om å holde seg inne, ifølge rødt farevarsel fra Meteorologisk institutt. Ekstremværet ventes ikke å roe seg før fredag ettermiddag..

NRK - 22 jan. 21 kl. 19:46

Ekstremværet «Frank» er over

Ekstremværet «Frank» er over, melder Meteorologisk institutt. Farevarselet er nedgradert til gult for Helgeland, Salten, Saltfjellet, Ofoten og Troms. Styrken på vindkastene fra øst til sørøst går ned til 30 til 35 meter i sekundet..

Klartale - 26 jan. 21 kl. 15:49

Ekstremvær har drept nesten 500.000 siden år 2000

Minst 480.000 mennesker har dødd som følge av ekstremvær siden år 2000. Det viser en ny analyse..

VG - 15 feb. 21 kl. 02:04

Ekstremvær i Lesvos-leiren Kara Tepe: Frykter at mennesker vil fryse i hjel

Leger uten Grenser, Røde Kors og Dråpen i Havet frykter at ekstremværet i Hellas kan ta livet av flere mennesker i flyktningleiren Kara Tepe på Lesvos..

NRK - 19 mars 21 kl. 07:18

Millioner flyktet fra ekstremvær

I løpet av de siste seks månedene måtte 10,3 millioner mennesker i verden flykte fra ekstremvær. Rundt 60 prosent av dem som måtte forlate sine hjem som følge av bl.a.

VG - 21 jan. 21 kl. 07:54

Ekstremvær i nord: – Fare for liv og helse

Isnende kulde og ekstremt kraftige vindkast opp mot 50 meter i sekundet ventes i Nordland og Troms fra i ettermiddag. Meteorologene advarer mot å gå utendørs..

Nyhetspressen - 25 feb. 21 kl. 17:51

Den norske gamingbransjen - Et sjansespill?

Norge er kjent for å opprettholde et strengt spillemonopol. Dette betyr at det kun er statligeide selskaper, som Norsk Tipping, som kan tilby pengespill i landet. Dette har ikke hindret andre aktører i å lansere nettcasinoer, som også norske borgere kan være spillere på.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Få søkarar til distriktsjobbar

Næringsdepartementet gjorde det mogleg å søka på departementsjobb, sjølv om ein bur langt frå Oslo. Likevel var 8 av 10 søkarar frå Oslo eller Viken..

NRK - 30 minutter siden

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

NRK - 45 minutter siden

Kommer til å erkjenne drapet

Mannen som er tiltalt for å ha drept en annen mann i Nittedal i mai i fjor, vil erkjenne drapet i retten. Onsdag starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett mot den 49 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 34 år gamle Kristian Løvlie..

NRK - 45 minutter siden

Semje om utsleppskutt i EU

EU skal kutta CO2-utsleppa med minst 55 prosent innan 2030, samanlikna med nivået i 1990. Det har EU-landa, EU-parlamentet og EU-kommisjonen blitt samde om, opplyser klimakommisær Frans Timmermans. Klimamålet har blitt drøfta i fleire månadar..

NRK - 1 time siden

Dystre koronatal i India

Siste døgn blei det registrert 295 000 nye koronasmitta i India, noko som er det høgaste talet til no under pandemien. Det blei også registrert kring 2000 koronarelaterte dødsfall siste døgn, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 2 timer siden

186 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 186 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 26 over snittet de sju foregående dagene. 186 tilfeller er 18 flere enn på mandag, men 56 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

Xi varsler tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uka. Biden har tidligere varslet et samarbeid med Kina om klima, melder AFP..

NRK - 2 timer siden

Går glipp av feriepenger fra Nav

En teknisk feil som Nav ikke klarer å rette opp før sommeren, gjør at langtidsledige ikke har rett på feriepenger, men må klare seg på dagpenger. Andre får både dag- og feriepenger, skriver Klassekampen..

NRK - 3 timer siden

15-åring skutt av politiet i Ohio

Kort tid før juryen kom med kjennelsen i Floyd-saken i Minneapolis, døde en 15 år gammel jente etter å ha blitt skutt av politiet i Ohio. Ordføreren i Columbus, Andrew Ginther, sier de nå jobber med å etterforske hendelsen, skriver The Guardian..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt