P4 > Nyheter

Wednesday, 22 January, 00:17

P4 - 15 Jan 20 kl. 08:57

Eksporterte fisk for over 100 milliarder

Norge eksporterte fisk for rekordhøye 104,1 milliarder i fjor.
Det er hele 8,3 prosent mer enn året før, viser nye tall fra Statistik sentrlabyrå.
Svak kronekurs og økt etterspørsel bidro til veksten..
Les mer på P4


Les mer om:
Statistik

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Eksporterte, fisk, for, over, 100, milliarder
E24 - 06 Nov 19 kl. 06:26

Norge eksporterte laks for nær 11 mrd. i oktober

Norge eksporterte til sammen 117.000 tonn laks for 6,7 milliarder kroner i oktober..

Aftenposten - 07 Jan 20 kl. 06:51

Norge eksporterte sjømat for rekordhøye 107,3 milliarder

Norge eksporterte 2,7 millioner tonn sjømat for rekordhøye 107,3 milliarder kroner i 2019. Det er første gang sjømateksporten har oversteget 100 milliarder..

P4 - 18 Jan 20 kl. 18:08

Vi spiser mindre fisk enn vi tror

- Vi spiser halvparten så mye fisk som vi tror. Det mener en forsker i Seafood. Tall fra Norges Sjømatråd viser at unge spiser 44 prosent mindre fisk enn for sju år siden.

NRK - 15 Dec 19 kl. 08:25

Mange danske juletre i Noreg i fjor

Nordmenn brukte rundt 850 millionar kroner på å kjøpe juletre i 2018, og kjøpte 1,4 millionar av dei. Nærare 400.000 av dei var danske.

Aftenposten - 03 Dec 19 kl. 16:45

Oslofjorden er nesten tom for fisk

Torskebestanden har kollapset og flere steder er innholdet av miljøgifter så høy at fisk og skalldyr ikke kan spises, viser ny rapport..

E24 - 22 Oct 19 kl. 21:59

– Fisk på land kan bli en revolusjon

Landbasert fiskeoppdrett er i en tidlig fase, men potensialet er stort når de konvensjonelle vekstmulighetene er begrenset. – Norge må ta lederskap for fisk på land, sier DNB-direktør..

Aftenposten - 11 Oct 19 kl. 23:47

Britiske restauranter sikrer seg norsk fisk til nasjonalretten

PENRITH (Aftenposten): Britiske fish & chips-sjapper tar ingen sjanse: I forkant av et brudd med Europa er fryserommene fulle av norsk fisk..

NRK - 18 Jan 20 kl. 19:25

Vi spiser mindre fisk enn vi tror

Skinn og bein gjør at vi tror vi spiser 17 kilo mer fisk hver år enn vi faktisk gjør, mener forsker. Paradoksalt at unge spiser minst, mener Sjømatrådet..

Aftenposten - 04 Nov 19 kl. 07:30

Prosjektet får barna til å syvdoble fiskeinntaket. Slik får du barna til å spise fisk hjemme.

Særlig én ting avgjør om du lykkes med å få barna til å spise mer fisk hjemme, ifølge prosjektlederen..

P4 - 31 Dec 19 kl. 07:14

Nok et rekordår for fiske

Høye priser på fisk gjør at norske fiskere kan smykke seg med rekordår i omsetning for sjette år på rad. Totalt passerer inntektene til alle landets fiskere over 20 milliarder kroner i år. Høyere etterspørsel etter fisk og en historisk svak kronekurs er hovedårsakene til at vi kan ha solide priser på fisken vår, ifølge sjømatrådet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

95 drept daglig i Mexico

Over 34.000 mennesker ble drept i Mexico i fjor. Det viser tall fra myndighetene.

P4 - 1 time siden

Flertall vil avsette Trump

Et flertall i USA mener det er rett å avsette Donald Trump. Det viser en meningsmåling fra CNN. 51 prosent svarer at presidenten bør finnes skyldig i riksrettssaken som startet i Senatet i kveld, mens 41 prosent er imot.

P4 - 1 time siden

Omfattende trusler mot skoler og bedrifter

Politiet har startet full etterforsking etter at ti skoler og bedrifter er utsatt for terrortrusler. Truslene er fremsatt på Instagram og i chattekanaler, og skal stamme fra IP-adresser via servere i utlandet. Det er snakk om skoler og foretak i Vestfold, Drammens-områder og Hallingdal, melder TV2.

P4 - 2 timer siden

Rekke bedrageriforsøk mot polakker

En rekke polske borgere i Norge er blitt utsatt for bedrageri den siste tid. Ofrene har blitt oppringt av personer som utgir seg for å være politi og som lures til å tro at de er i fare, og at de må gi fra seg verdisaker. Politiet sier til TV2 at det er snakk om betydelige verdier som er stjålet, og prøver nå å advare det polske miljøet i Norge mot svindelen..

P4 - 4 timer siden

Norge klar for semifinale

Norge er videre i håndball-EM etter å ha slått Island 31-28 i Malmø i kveld. Islendingene slo kraftig tilbake i andreomgang, men likevel holdt det ikke mot en sterk norsk laginnsats..

P4 - 2 timer siden

FrP kraftig frem etter regjeringsexit

FrPs regjeringsbrudd har ikke falt mange velgere tungt for brystet. Partiet går frem hele 5,9 prosentpoeng i en fersk måling fra TV2 som ble gjort i dag, altså dagen etter Siv Jensen varslet at de forlater den borgerlige regjeringen. Partiet går dermed forbi Senterpartiet, med 14,6 prosent oppslutning mot 14,5, og er Siv Jensens beste måling på to år.

P4 - 3 timer siden

Intensiverer kamp mot uforsikrede

Statens vegvesen går til kamp mot bilister som kjører uten pålagt forsikring. Ifølge NRK er 35.000 kjøretøy uten forsikring i Norge i dag, og etaten intensiverer nå kontroller for å luke bilistene ut.

P4 - 3 timer siden

Pelsdyrbønder kan få full erstatning

FrP kan være med å sikre at pelsdyrbønder får full erstatning. Det melder NRK. Partiet sier nå de vil støtte opposisjonen på Stortinget om å bedre kompensasjonsordningene når næringen skal avvikles innen 2025.

P4 - 4 timer siden

Flere veier stengt i uvær i Finnmark

Dårlig vær skaper problemer på veiene i Finnmark. Hele 16 veistrekninger er enten stengt eller kolonnekjørt på grunn av uvær, ras eller at det utføres opprydningsarbeid. Det er sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk fort kyst- og fjordstrøkene i Vest-og Øst-Finnmark..

P4 - 4 timer siden

- Trump gikk imot våre verdier

- USAs president Donald Trump har ved sine handlinger gått imot verdiene vår nasjon er bygd på. Det sa demokraten Adam Schiff til medlemmene i Senatet i riksrettsaken mot presidenten som startet i kveld, norsk tid. Trump er anklaget for å ha presset Ukraina til å etterforske sin politiske rival Joe Biden og for å ha forsøkt å stanse Kongressens etterforskning av saken.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt