P4 > Nyheter

Fredag, 07 August, 20:11

P4 - 15 jan. 20 kl. 08:57

Eksporterte fisk for over 100 milliarder

Norge eksporterte fisk for rekordhøye 104,1 milliarder i fjor.
Det er hele 8,3 prosent mer enn året før, viser nye tall fra Statistik sentrlabyrå.
Svak kronekurs og økt etterspørsel bidro til veksten..
Les mer på P4


Les mer om:
Statistik

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Eksporterte, fisk, for, over, 100, milliarder
P4 - I førrgår: 07:20

Stor etterspørsel etter norsk fisk

Etterspørselen etter norsk fisk i utlandet er fortsatt stor. I juli eksporterte Norge sjømat for 7,9 milliarder kroner, noe som er på samme nivå som juli i fjor. Totalt har også sjømatsalget økt hittil i 2020..

NRK - 06 feb. 20 kl. 07:17

Høyere verdi på norsk sjømateksport

Norge eksporterte like mye sjømat i januar i år som samme måned i fjor, men verdien av den eksporterte sjømaten økte med 15 prosent. Høyere eksportverdi på laks og skrei, og en svakere krone mot viktige valutaer er med på å forklare veksten..

E24 - 06 nov. 19 kl. 06:26

Norge eksporterte laks for nær 11 mrd. i oktober

Norge eksporterte til sammen 117.000 tonn laks for 6,7 milliarder kroner i oktober..

Aftenposten - 07 jan. 20 kl. 06:51

Norge eksporterte sjømat for rekordhøye 107,3 milliarder

Norge eksporterte 2,7 millioner tonn sjømat for rekordhøye 107,3 milliarder kroner i 2019. Det er første gang sjømateksporten har oversteget 100 milliarder..

NRK - 05 juni 20 kl. 22:02

Store mengder fisk ødelagt

I Lindesnes har noen kuttet strømmen til en parkert frysebil. Bilen er lastet med fisk. – Fisk for store verdier er ødelagt, skriver politiet på Twitter..

P4 - 18 jan. 20 kl. 18:08

Vi spiser mindre fisk enn vi tror

- Vi spiser halvparten så mye fisk som vi tror. Det mener en forsker i Seafood. Tall fra Norges Sjømatråd viser at unge spiser 44 prosent mindre fisk enn for sju år siden.

NRK - 02 mars 20 kl. 09:14

Nedgang i våpeneksporten i fjor

I 2019 eksporterte Noreg våpen meir enn 600 millionar kroner mindre enn i 2018. Totalt eksporterte Noreg våpen for 1,9 milliardar kroner i fjor. Det er òg 1,5 milliardar kroner mindre enn i 2017, viser nye tal frå Statistisk sentralbyrå..

NRK - 15 des. 19 kl. 08:25

Mange danske juletre i Noreg i fjor

Nordmenn brukte rundt 850 millionar kroner på å kjøpe juletre i 2018, og kjøpte 1,4 millionar av dei. Nærare 400.000 av dei var danske.

P4 - 05 juni 20 kl. 22:09

Dro ut strømmen - fisk er ødelagt

Noen har trukket ut strømmen til en parkert frysebil som er fullastet med fisk i Lindesnes. Politiet melder at fisk for store verdier er ødelagt, og mener noen må ha gjort det med vilje. Det er ikke kjent om politiet har noen mistenkte..

NRK - 08 mai 20 kl. 19:36

Tog skal gi Europa ferskere fisk

Toget har plass til 600 tonn fisk og skal få norsk sjømat raskere ut i verden..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Olsen ba om eget møte

Sentralbanksjef Øystein OIsen ba om et eget møte med representantskapets leder Julie Brodtkorb da det stormet rundt ansettelsen av Nicolay Tangen som ny sjef for Oljefondet. Det skriver VG. Brodtkorb forteller at hun avslo invitasjonen som totalt uaktuelt.

P4 - 30 minutter siden

Flertall positive til munnbind

Et flertall av nordmenn er positive til å bruke munnbind i Norge. En undersøkelse som Opinion har gjennomført viser at 54 prosent er positive. Under regjeringens pressekonferanse i dag ble det klart at anbefalinger om munnbind vil bli vurdert først 14.

P4 - 1 time siden

Over 250 kontaktes etter smitte

Over 250 gjester må nå i ti dagers karantene etter at en ansatt ved Hornemansgården i Trondheim har fått påvist koronasmitte. Smittevernkontoret er i gang med å kontakte dem, opplyse Trondheim kommune. De aktuelle personene trenger ikke å teste seg, men oppfordres til å kontakte koronatelefonen hvis de opplever symptomer på viruset..

P4 - 1 time siden

Smitte ved Ila fengsel

En ansatt ved Ila fengsel har testet positivt for koronaviruset. Ytterligere én ansatt og to innsatte må nå i karantene, skriver Dagbladet. Strenge tiltak som ble innført i mars har gjort at fengselet til nå har unngått et smitteutbrudd innenfor murene..

P4 - 1 time siden

Fengslet i fire nye uker

En kvinne i 50-årene som er siktet for å ha forgiftet sin tidligere ektemann, er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i fire ny uker. Mannen skal ha blitt forgiftet med en plante fra hjemmet deres som inneholder nervegiften akonitin. Han var i våres innlagt flere ganger på St.

P4 - 2 timer siden

Venter med åpning

Østfoldbanen gjennom Ski stasjon åpner ikke for togtrafikk som planlagt nå på mandag. Det melder Bane Nor Det vil bli satt opp alternativ transport i uken som kommer..

P4 - 2 timer siden

Tolv smittet på Yara-skip

Tolv besetningsmedlemmer om bord i et skip eid av Yara er nå smittet med korovuruset. Skipet er på vei til Finland hvor en lege skal undersøke én av de smittede, skriver Bergens Tidende. Yara ønsker ikke at skipet skal fortsette å seile med mannskap som har testet positivt og jobber nå med å finne en løsning..

P4 - 2 timer siden

Krever kompensasjon

NHO Reiseliv krever nå at deres medlemmer blir kompensert etter at regjeringen i dag tok nye grep for å stoppe smitte av koronaviruset. Regjeringen forbyr nå alkoholservering etter midnatt over hele landet og øker ikke maksgrensen for arrangementer fra 200 til 500 deltakere fra 1. september.

P4 - 2 timer siden

Festdeltakere har reist til utlandet

Oslo kommune har ennå ikke klart å komme i kontakt med alle personene som deltok på privatfestene i Oslo forrige uke med koronasmitte. Så langt er 28 personer bekreftet smittet etter fire fester i Vestre Aker. Smitteteamet har så langt identifisert 190 nærkontakter til de smittede, men opplyser til VG at noen har dratt til utlandet..

P4 - 2 timer siden

Fly i alvorlig ulykke i India

Et passasjerfly med 191 passasjerer om bord har vært involvert i en alvorlig ulykke i India, melder lokale medier. Flyet som var på vei fra Dubai til Calicut tilhører Air India Express. Flyet skal ha krasjlandet og havnet utenfor rullebanen under landing.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt