Eikeland matchvinner for Reading – Reiten bidro til Chelsea-storseier

Amalie Eikeland scoret kampens eneste mål da Reading vant 1-0 over Birmingham. Guro Reiten hadde en målgivende pasning da Chelsea knuste Bristol City.

Amalie Eikeland ble matchvinner da hennes Reading slo Birmingham 1-0 søndag.

Eikeland scoret sitt første seriemål for Reading da laget avsluttet vårsesongen med en 3-1-seier mot Tottenham 15. desember, og søndag fulgte hun opp med å bli matchvinner i kampen mot Birmingham.

Bergenseren ble spilt gjennom med en høy ball etter 39 minutter, og da keeper var på vei ut fra streken, lobbet Eikeland nydelig inn 1-0-ledelsen.

Hun var nære på ved å score igjen like før slutt etter forarbeid fra landslagskollega Lise Marie Utland, men det holdt helt inn med 1-0.

Eikeland står dermed igjen med Readings siste mål i forrige tiår og deres første i dette tiåret.

Utland kom inn etter 72 minutter, mens Readings tredje norske spiller Kristine Leine ikke var med i søndagens kamp.

Storseier for Reiten

Guro Reiten var eneste norske innslag for Chelsea da London-klubben nedsablet Bristol City med hele 6-1 på hjemmebane.

Bortelaget tok overraskende ledelsen etter et kvarter, men derfra og ut handlet alt om Chelsea. Da Reiten slo et presist innlegg til So-yun Ji som satte ballen i mål etter 50 minutter, ble stillingen hele 5-1.

Chelsea la på til 6-1 like før slutt og holder følge med Arsenal på toppen av tabellen.

Cecilie Kvamme spilte hele kampen for West Ham i 1-2-tapet borte mot rivalen Tottenham.

Kampen til Aurora Mikalsen og Manchester United mot Liverpool ble utsatt. Årsaken var overvann på banen.