P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 01:31

P4 - 23 May 20 kl. 21:20

Ebolamedisin virker mot korona viser studie

Ebolamedisin kan virke mot koronaviruset.
Det viser en ny studie, publisert i New England Journal of Medicine.
Men for at den skal virke må den tas på det riktige tidspunktet, før pasienten ligger i respirator. Og gjør den det kan den redusere dødligheten med nesten 80 prosent viser studien.
Legemiddelet testes også ut ved norske sykehus..
Les mer på P4


Les mer om:
New England Journal, Medicine

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ebolamedisin, virkermot , korona, viser, studie
P4 - 23 Apr 20 kl. 23:13

- Ebolamedisin virker ikke

I et utkast til en rapport fra Verdens helseorganisasjon står de at ebolamedisinen Remdesivir ikke virker som behandling mot koronaviruset. Studien peker også på at medisinen har bivrkninger, skriver The Guardian. Medisinen har vært regnet som en av de mest lovende mot korona..

P4 - 24 Apr 20 kl. 07:05

Ebolamedisin virker ikke mot koronaviruset

I går ble det kjent at malariamedisin ikke har noen god effekt mot koronaviruset - tvert imot. Og i dag kommer det dårlig nytt om det andre middelet forskere har håpet på; Ebolamedisin virker heller ikke - ifølge de første testene som nå er gjort. Det viser en ennå ikke offentliggjort rapport fra Verdens helseorganisasjon, ifølge The Financiel Times.

P4 - 23 May 20 kl. 10:46

Ebolamedisin kan virke mot korona

Ebolamedisin ser ut til å ha effekt på enkelte av koronapasientene. Det viser en ny studie publisert i New England Journal of Medicine. Medisinen Remdesivir har best effekt på pasientene som trenger oksyen, men ikke er så syke at de er lagt i respirator, melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 18 Mar 20 kl. 10:41

Sverige gir ebolamedisin til korona

Personer som er svært syke av koronavirus i Sverige har for første gang blitt behandlet med et eksperimentelt legemiddel utviklet mot ebola. Legemiddelet Remdesivir kan gis etter godkjenning fra det svenske legemiddeltilsynet, melder Sveriges Radio..

NRK - 15 May 20 kl. 16:56

Smittevern virker, viser forskning

I USA har forskere fra tre universiteter vist at tiltak som å holde seg hjemme og handle sjeldnere holder korona-smitten lavere. Områder med færre restriksjoner har opptil 35 ganger større spredning av viruset, skriver The Washington Post..

Aftenposten - 15 Mar 20 kl. 19:47

Oslo universitetssykehus vil teste ikke-godkjent ebolamedisin på koronasmittede

Flere medier og sykehus snakker om medisiner som kan virke mot det nye koronaviruset. Oslo universitetssykehus (OUS) har søkt om å få teste ut en eksperimentell ebolamedisin mot viruset..

NRK - 30 Mar 20 kl. 14:57

Korona påverkar musikken

Utbrotet har korona har ført til endra lyttevanar når vi strøymer musikk, viser statistikk. Dei siste vekene har songar til trøyst og barnemusikk fått eit kraftig oppsving..

Klartale - 20 May 20 kl. 12:15

Mer enn 5 millioner i verden er smittet av korona

Over 5 millioner er eller har vært korona-syke. Men nesten 2 millioner av dem er friske igjen. Det viser nye tall fra Worldometers..

Klartale - 14 Mar 20 kl. 16:39

Nå er to i Norge døde av korona

En person døde av korona i Oslo natt til lørdag. Dermed er to personer døde av korona-viruset her i landet..

P4 - 10 Mar 20 kl. 07:07

Korona kan spare liv

Koronaviruset har tatt flere liv - men kan også spare liv. Beregninger fra klimaforskningssenteret Cicero viser nemlig at den synkende luftforurensningen i Kina nå - som følge av viruset - kan spare opp mot 100.000 liv i året.

Fler nyheter fra P4

P4 - 2 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 2 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 2 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 2 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 2 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 2 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..

P4 - 2 timer siden

Stukket i Oslo

En perosn skal være stukket med en skarp gjenstand i Storgata i Oslo nå i kveld. Den skadde er kjørt til sykehus og tilstanden er ukjent. Politiet søker etter gjenringspersonen..

P4 - 3 timer siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 3 timer siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 3 timer siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt