NRK > Nyheter

Saturday, 30 May, 00:06

NRK - 23 May 20 kl. 10:05

Ebolamedisin kan virke på covid-19

En ny studie ser ut til å bekrefte at ebola-medisinen Remdesivir har effekt mot covid-19. Medisinen har trolig best effekt for pasienter som trenger tilførsel av oksygen, men som ikke er så syke at de ligger i respirator, ifølge nyhetsbyrået Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Remdesivir, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ebolamedisinkan , virke, covid-19
NRK - 23 May 20 kl. 10:05

Ebolamedisin kan virke mot covid-19

En ny studie ser ut til å bekrefte at ebola-medisinen Remdesivir har effekt mot covid-19. Medisinen har trolig best effekt for pasienter som trenger tilførsel av oksygen, men som ikke er så syke at de ligger i respirator, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

P4 - 23 May 20 kl. 21:20

Ebolamedisin virker mot korona viser studie

Ebolamedisin kan virke mot koronaviruset. Det viser en ny studie, publisert i New England Journal of Medicine. Men for at den skal virke må den tas på det riktige tidspunktet, før pasienten ligger i respirator.

NRK - 23 May 20 kl. 20:51

Studie: Ebolamedisin kan virke

Hvis ebola-medisinen Remdesivir gis på riktig tidspunkt, kan den redusere dødeligheten av covid-19 med nær 80 prosent, ifølge en studie publisert i tidsskriftet New England Journal of Medicine. Legemiddelet testes også ut ved norske sykehus..

VG - 23 May 20 kl. 21:15

Studie tyder på at ebolamedisin kan virke mot corona

Hvis ebolamedisinen Remdesivir gis på riktig tidspunkt, kan den redusere dødeligheten av covid-19 med nær 80 prosent, ifølge en ny studie..

NRK - 18 May 20 kl. 10:59

Vurderer ebolamedisin mot covid-19

Sjefen for EUs medisinske etat EMA sier unionen vurderer å tillate bruk av medisinen Remdesivir på covid-19-pasienter. Ebolamedisinen har i tester forkortet sykdomsforløpet med en tredel for noen pasienter, og er hastegodkjent i USA..

Aftenposten - 15 Mar 20 kl. 19:47

Oslo universitetssykehus vil teste ikke-godkjent ebolamedisin på koronasmittede

Flere medier og sykehus snakker om medisiner som kan virke mot det nye koronaviruset. Oslo universitetssykehus (OUS) har søkt om å få teste ut en eksperimentell ebolamedisin mot viruset..

P4 - 23 May 20 kl. 10:46

Ebolamedisin kan virke mot korona

Ebolamedisin ser ut til å ha effekt på enkelte av koronapasientene. Det viser en ny studie publisert i New England Journal of Medicine. Medisinen Remdesivir har best effekt på pasientene som trenger oksyen, men ikke er så syke at de er lagt i respirator, melder nyhetsbyrået Reuters.

Dagbladet - 15 Mar 20 kl. 21:00

Derfor kan ebolamedisin virke mot coronavirus

Eksperimentell behandling gir håp..

VG - 18 Mar 20 kl. 10:36

Sverige gir ebolamedisin til coronasyke

Personer som er svært syke av covid-19 i Sverige har for første gang blitt behandlet med et eksperimentelt legemiddel som er utviklet mot ebola..

Aftenposten - 05 May 20 kl. 09:15

Kan blodtrykksmedisiner påvirke forløpet av covid-19?

Enzymet ACE2 er nødvendig for infeksjon med covid-19-viruset, men beskytter samtidig mot lungesykdom. Hva skjer hvis mengden ACE2 økes av medisiner?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Trump snakket med avdødes familie

USAs president Donald Trump opplyser fredag kveld at han har snakket med familien til George Floyd, mannen som døde under en arrestasjon i Minneapolis. Trump sier også at man må forhindre at det blir anarki i byen, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 1 time siden

Innfører portforbud i Minneapolis

Myndighetene i Minneapolis har besluttet å innføre portforbud i byen, etter tre dager med opprør og kraftige demonstrasjoner. Det kunngjorde ordfører Jacob Frey fredag ettermiddag, ifølge CBS Minnesota. Portforbudet trer i kraft klokka 20 lokal tid..

NRK - 1 time siden

Klasser i karantene etter smitte

Et tjuetalls elever på Kurland barneskole i Sarpsborg må i karantene etter at en lærer testet positivt på korona, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Også i Sula på Sunnmøre er to skolegrupper og en barnehageavdeling i karantene, melder Sunnmørsposten..

NRK - 2 timer siden

Ønsker ikke barnehospice

Det er full strid om Norge skal satse på barnehospice – der alvorlig syke barn kan komme med sine familier. Mens foreningen for barnepalliasjon har kjempet for hospice i en årrekke, fraråder nå flere medisinske miljøer dette..

NRK - 2 timer siden

Avslutter særbehandling av Hongkong

President Donald Trump har gitt beskjed til sin administrasjon om å avvikle særbehandlingen av Hongkong, som byen har fått på grunn av sin spesielle status. Det skjer etter at Kina vedtok en ny sikkerhetslov for Hongkong..

NRK - 3 timer siden

USA bryter med WHO

President Donald Trump sier fredag at USA bryter med Verdens Helseorganisasjon (WHO) og kutter pengestøtten til organisasjonen. På en pressekonferanse sa Trump at USA bryter med WHO fordi organisasjonen ikke har gjort endringene USA har bedt om..

NRK - 3 timer siden

Bryter med WHO

President Donald Trump sier fredag at USA bryter med Verdens Helseorganisasjon..

NRK - 3 timer siden

Donald Trump møter pressen

NRK - 3 timer siden

Pågrepet politimann sikta for drap

Derek Chauvin, politmannen som knelte på nakken til George Floyd under en pågripelse i Minneapolis, er arrestert og siktet for uaktsomt drap, melder Reuters. De tre andre politifolkene som deltok i pågripelsen er under etterforskning..

NRK - 4 timer siden

Cuomo: New York i rute for åpning

Byen New York er i rute for å kunne starte første fase av gjenåpningen 8. juni. Det sa guvernør Andrew Cuomo fredag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt