P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 07:42

P4 - 23 May 20 kl. 10:46

Ebolamedisin kan virke mot korona

Ebolamedisin ser ut til å ha effekt på enkelte av koronapasientene.
Det viser en ny studie publisert i New England Journal of Medicine.
Medisinen Remdesivir har best effekt på pasientene som trenger oksyen, men ikke er så syke at de er lagt i respirator, melder nyhetsbyrået Reuters.
Pasientene på ebolamedisinen brukte i snitt fire dager mindre på å bli friske. Men dødeligheten var fortsatt på sju prosent..
Les mer på P4


Les mer om:
New England Journal, Medicine, Remdesivir, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ebolamedisinkan , virkemot , korona
P4 - 23 May 20 kl. 21:20

Ebolamedisin virker mot korona viser studie

Ebolamedisin kan virke mot koronaviruset. Det viser en ny studie, publisert i New England Journal of Medicine. Men for at den skal virke må den tas på det riktige tidspunktet, før pasienten ligger i respirator.

Aftenposten - 15 Mar 20 kl. 19:47

Oslo universitetssykehus vil teste ikke-godkjent ebolamedisin på koronasmittede

Flere medier og sykehus snakker om medisiner som kan virke mot det nye koronaviruset. Oslo universitetssykehus (OUS) har søkt om å få teste ut en eksperimentell ebolamedisin mot viruset..

Dagbladet - 15 Mar 20 kl. 21:00

Derfor kan ebolamedisin virke mot coronavirus

Eksperimentell behandling gir håp..

NRK - 18 Mar 20 kl. 10:41

Sverige gir ebolamedisin til korona

Personer som er svært syke av koronavirus i Sverige har for første gang blitt behandlet med et eksperimentelt legemiddel utviklet mot ebola. Legemiddelet Remdesivir kan gis etter godkjenning fra det svenske legemiddeltilsynet, melder Sveriges Radio..

P4 - 23 Apr 20 kl. 23:13

- Ebolamedisin virker ikke

I et utkast til en rapport fra Verdens helseorganisasjon står de at ebolamedisinen Remdesivir ikke virker som behandling mot koronaviruset. Studien peker også på at medisinen har bivrkninger, skriver The Guardian. Medisinen har vært regnet som en av de mest lovende mot korona..

NRK - 23 May 20 kl. 20:51

Studie: Ebolamedisin kan virke

Hvis ebola-medisinen Remdesivir gis på riktig tidspunkt, kan den redusere dødeligheten av covid-19 med nær 80 prosent, ifølge en studie publisert i tidsskriftet New England Journal of Medicine. Legemiddelet testes også ut ved norske sykehus..

VG - 23 May 20 kl. 21:15

Studie tyder på at ebolamedisin kan virke mot corona

Hvis ebolamedisinen Remdesivir gis på riktig tidspunkt, kan den redusere dødeligheten av covid-19 med nær 80 prosent, ifølge en ny studie..

NRK - 23 May 20 kl. 10:05

Ebolamedisin kan virke mot covid-19

En ny studie ser ut til å bekrefte at ebola-medisinen Remdesivir har effekt mot covid-19. Medisinen har trolig best effekt for pasienter som trenger tilførsel av oksygen, men som ikke er så syke at de ligger i respirator, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 23 May 20 kl. 10:05

Ebolamedisin kan virke på covid-19

En ny studie ser ut til å bekrefte at ebola-medisinen Remdesivir har effekt mot covid-19. Medisinen har trolig best effekt for pasienter som trenger tilførsel av oksygen, men som ikke er så syke at de ligger i respirator, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

Klartale - 14 Mar 20 kl. 16:39

Nå er to i Norge døde av korona

En person døde av korona i Oslo natt til lørdag. Dermed er to personer døde av korona-viruset her i landet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Tiltalt for å ha filmet leietakere

En 46 år gammel mann er tiltalt for å ha filmet leietakere i årevis. Han skal ha innstallert små kameraer og mikrofoner i boligen han leide ut til en kvinne og hennes datter i fire år, og han skal ha onanert til videoene. Mannen har forklart at han brukte overvåkingsutstyret til å se og høre på kvinnen og den da 12 år gamle datteren hennes i situasjoner der de var lettkledde eller nakne.

P4 - 30 minutter siden

Omkom i boligbrann i Tønsberg

En person er funnet omkommet etter en brann i et boligbygg i Tønsberg. Brannen ble meldt inn like før klokken fire i natt. Bygget har tre leiligheter.

P4 - 15 minutter siden

20 nye smittede

Det er registrert 20 nye koronasmittede i Norge siste døgn. Det melder Folkehelseinstituttet. Og det er 22 personer som nå får behandling på sykehus for covid-19..

P4 - 15 minutter siden

To alvorlig knivskadd etter slåsskamp

To menn i 20-åene er knivstukket og alvorlig skadd etter slåssing i Fredrikstad sentrum i natt. Det skal ha vært to slåsskamper, som politiet setter i sammenheng. Fire personer er pågrepet.

P4 - 8 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 8 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 8 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 8 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 8 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 8 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt