NRK > Nyheter

Mandag, 13 Juli, 04:48

NRK - 28 mars 19 kl. 00:01

EU: –Golanhøgdene er ikkje israelsk

EU anerkjenner ikkje Golanhøgdene som israelsk territorium og rår medlemslanda til ikkje å følgje i USAs fotspor. Noregs utanriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har uttala at Noreg ikkje vil følgje etter Trump i denne saka..
Les mer på NRK


Les mer om:
Golanhøgdene, USAs, Ine Eriksen Søreide, Noreg, Trump

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU Golanhøgdeneer , ikkje, israelsk
NRK - 26 mars 19 kl. 07:03

Saudi-Arabia ueinig med Trump

Saudi-Arabia seier at dei er i mot USA si godkjenning av Golanhøgdene som ein del av israelsk territorium. Det melder AFP. Tidlegare har FN, med støtte frå USA, sagt at Golanhøgdene er ulovleg okkupert og annektert frå Syria..

NRK - 24 april 19 kl. 03:19

Vil oppkalle bosetting etter Trump

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å oppkalle en ny israelsk bosetting på Golanhøydene etter USAs president Donald Trump. – Israelerne ble dypt rørt av Trumps beslutning om å anerkjenne Israels suverenitet over Golanhøydene, sier Netanyahu..

NRK - 27 mars 19 kl. 00:40

Ber om møte om Golanhøydene

Syria ber om et møte i FNs sikkerhetsråd om Golanhøydene, melder nyhetsbyrået AFP. Det skjer etter at USAs president Donald Trump offisielt har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel..

Aftenposten - 26 mars 19 kl. 08:37

Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene

Saudi-Arabia både avviser og fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene som israelsk territorium..

NRK - 25 mars 19 kl. 17:34

USA: Golanhøydene en del av Israel

USAs president Donald Trump har offisielt anerkjent Golanhøydene som en del av Israel. Tidligere har FNs sikkerhetsråd, med støtte fra USA, slått fast at Golanhøydene er ulovlig okkupert og annektert..

NRK - 11 feb. 19 kl. 22:30

Israelsk granatangrep mot Syria

Israelske stridsvogner skal ha avfyrt granater mot et sykehus i Quneitra-provinsen i Syria, like ved grensen til de israelskokkuperte Golanhøydene, ifølge statlige syriske medier. Angrepet skal bare ha ført til materielle skader, skriver NTB..

Dagbladet - 26 mars 19 kl. 09:58

Mer Lebensraum for antisemitter?

En israelsk tilbaketrekning fra Golanhøydene ville belønnet Syria for sin tidligere aggresjon fra området, utvidet området for den syriske borgerkrigen og gitt større lebensraum for antisemitter..

Aftenposten - 27 mars 19 kl. 06:29

Syria ber om hastemøte om Golan i FNs sikkerhetsråd

Syria har bedt FNs sikkerhetsråd holde et hastemøte om Golanhøydene etter at USA har anerkjent området som israelsk territorium..

P4 - 02 juni 19 kl. 07:31

Israelsk angrep i Syria

Tre syriske soldater er drept og sju såret etter å ha blitt truffet av israelske raketter tidlig på morgenen i dag. Det melder nyhetsbyrået Sana. Angrepet skjedde like ved grensen til Golanhøydene.

Hegnar.no - 24 april 19 kl. 06:28

Netanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å oppkalle en ny israelsk bosetting på Golanhøydene etter USAs president Donald Trump..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Moskeangriper vil forsvare seg selv

Australieren, Brenton Tarrant, som sto bak to dødelige angrep mot moskeer i New Zealand i mars i 2019, vil forsvare seg selv når han får sin dom i august. I mars sa han seg skyldig i 51 drap og 40 drapsforsøk, i tillegg til terror..

NRK - 45 minutter siden

MC-førar køyrde inn i murvegg

Ein MC-førar skal vere alvorleg skadd etter å ha køyrd inn i ein murvegg i Trondheim sentrum, opplyser politiet på Twitter. Alle naudetatane er på staden..

NRK - 1 time siden

Mexico passerer Italia

35.006 personer har dødd som følge av koronaviruset i Mexico, viser tall fra helsestyresmaktene i landet. Mexico passerer dermed Italia i antall døde, og ligger nå på fjerdeplass i antall koronadøde i verden, viser oversikten til Worldometers..

NRK - 1 time siden

Vil ta imot demokratiforkjempere

Høyres Michael Tetzschner åpner for å gi asyl til demokratiforkjempere som er i fare etter at Kina innførte en omstridt sikkerhetslov i Hongkong. I en kronikk i Aftenposten skriver han at Norge bør ta en tøffere tone overfor Kina..

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke

To personer er sendt til sykehus etter en utforkjøring på Averøy i Møre og Romsdal, natt til mandag. Den ene er fløyet til St. Olavs hospital med luftambulanse.

NRK - 1 time siden

Duda øker ledelsen i Polen

Polens sittende president Andrzej Duda øker ledelsen i presidentvalget søndag, ifølge en oppdatert prognose. Duda ligger an til å sikre seg 51 prosent av stemmene, mens utfordreren Rafal Trzaskowski får 49 prosent..

NRK - 2 timer siden

Beskyttes ikke godt nok mot viruset

Mange land svikter i å gi helsearbeidere god nok beskyttelse mot koronaviruset, ifølge en rapport fra Amnesty International. Mangel på personlig beskyttelsesutstyr for ble avdekket i nesten alle 63 land og regioner som organisasjonen har undersøkt..

NRK - 3 timer siden

Permitterte får ikke feriepenger

Regjeringen mener permitterte ikke skal få feriepenger på grunnlag av lønnskompensasjonen som er innført under koronakrisen. Det er etter departementets syn ikke grunnlag for feriepenger på denne ytelsen, skriver Klassekampen..

NRK - 4 timer siden

Sør-Afrika gjeninnfører portforbud

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa gjeninnførte søndag portforbud på natta og forbød alkoholsalg som en reaksjon på at koronasmitten øker i landet. Antall smittede har steget kraftig de seneste dagene med mellom 12.000 og 13.

NRK - 5 timer siden

Mistenkelig dødsfall i Askim

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i Askim. En mann er funnet død utenfor en adresse. Det bekrefter politiet til Dagbladet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt