NRK > Nyheter

Saturday, 07 December, 05:45

NRK - 28 Mar 19 kl. 00:01

EU: –Golanhøgdene er ikkje israelsk

EU anerkjenner ikkje Golanhøgdene som israelsk territorium og rår medlemslanda til ikkje å følgje i USAs fotspor. Noregs utanriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har uttala at Noreg ikkje vil følgje etter Trump i denne saka..
Les mer på NRK


Les mer om:
Golanhøgdene, USAs, Ine Eriksen Søreide, Noreg, Trump

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU Golanhøgdeneer , ikkje, israelsk
NRK - 26 Mar 19 kl. 07:03

Saudi-Arabia ueinig med Trump

Saudi-Arabia seier at dei er i mot USA si godkjenning av Golanhøgdene som ein del av israelsk territorium. Det melder AFP. Tidlegare har FN, med støtte frå USA, sagt at Golanhøgdene er ulovleg okkupert og annektert frå Syria..

NRK - 24 Apr 19 kl. 03:19

Vil oppkalle bosetting etter Trump

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å oppkalle en ny israelsk bosetting på Golanhøydene etter USAs president Donald Trump. – Israelerne ble dypt rørt av Trumps beslutning om å anerkjenne Israels suverenitet over Golanhøydene, sier Netanyahu..

NRK - 27 Mar 19 kl. 00:40

Ber om møte om Golanhøydene

Syria ber om et møte i FNs sikkerhetsråd om Golanhøydene, melder nyhetsbyrået AFP. Det skjer etter at USAs president Donald Trump offisielt har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel..

Aftenposten - 26 Mar 19 kl. 08:37

Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene

Saudi-Arabia både avviser og fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene som israelsk territorium..

NRK - 25 Mar 19 kl. 17:34

USA: Golanhøydene en del av Israel

USAs president Donald Trump har offisielt anerkjent Golanhøydene som en del av Israel. Tidligere har FNs sikkerhetsråd, med støtte fra USA, slått fast at Golanhøydene er ulovlig okkupert og annektert..

NRK - 11 Feb 19 kl. 22:30

Israelsk granatangrep mot Syria

Israelske stridsvogner skal ha avfyrt granater mot et sykehus i Quneitra-provinsen i Syria, like ved grensen til de israelskokkuperte Golanhøydene, ifølge statlige syriske medier. Angrepet skal bare ha ført til materielle skader, skriver NTB..

Dagbladet - 26 Mar 19 kl. 09:58

Mer Lebensraum for antisemitter?

En israelsk tilbaketrekning fra Golanhøydene ville belønnet Syria for sin tidligere aggresjon fra området, utvidet området for den syriske borgerkrigen og gitt større lebensraum for antisemitter..

Aftenposten - 27 Mar 19 kl. 06:29

Syria ber om hastemøte om Golan i FNs sikkerhetsråd

Syria har bedt FNs sikkerhetsråd holde et hastemøte om Golanhøydene etter at USA har anerkjent området som israelsk territorium..

P4 - 02 Jun 19 kl. 07:31

Israelsk angrep i Syria

Tre syriske soldater er drept og sju såret etter å ha blitt truffet av israelske raketter tidlig på morgenen i dag. Det melder nyhetsbyrået Sana. Angrepet skjedde like ved grensen til Golanhøydene.

Hegnar.no - 24 Apr 19 kl. 06:28

Netanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å oppkalle en ny israelsk bosetting på Golanhøydene etter USAs president Donald Trump..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fare for glatte veier flere steder

Vegtrafikksentral sør melder om stedvis glatte veier i Vestfold, Telemark og Aust-Agder. Vegtrafikksentralen melder at alle tilgjengelige mannskaper er ute for å gjøre tiltak, men oppfordrer alle til å kjøre etter forholdene..

NRK - 2 timer siden

Arbeidsledigheten ned i USA

Det ble registrert en økning på rundt 266 000 arbeidsplasser i USA i november. Det er den største økningen på 10 måneder. Arbeidsledigheten i USA er nå på det laveste på fem år, og lønnsøkningen den høyeste på et tiår.

NRK - 2 timer siden

Høyesterett stanser dødsdom-planer

Høyesterett i USA stanser Trump-administrasjonens plan om igjen å starte med føderale henrettelser. Det melder NTB. Det har ikke vært føderale henrettelser i USA på 16 år..

NRK - 5 timer siden

Saltfjellet stengt på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen melder at Europavei 6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uvær. Det er ikke klart når veien åpner igjen..

NRK - 5 timer siden

VG: Polfarerne har møtt hverandre

Ifølge VG skal polfarerne Børge Ousland og Mike Horn, og Aleksander Gamme og Bengt Rotmo ha møtt hverandre på isen. Det har VGs team på skipet «Lance» ha fått bekreftet på satellittelefon. Nå skal de fire forsøke å ta seg tilbake til «Lance»..

NRK - 5 timer siden

Musk frifunnet for ærekrenkelser

Tesla-sjef Elon Musk er frifunnet for ærekrenkelser av en domstol i Los Angeles etter å ha kalt grottedykkeren Vernon Unsworth for en «pedofyr» under redningsaksjonen for å redde tolv gutter fra en oversvømt grotte i Thailand. Det melder NTB..

NRK - 6 timer siden

Ericsson må ut med milliarder

Svenske Ericsson har inngått forlik med det amerikanske justisdepartementet i forbindelse med at de har blitt etterforsket for korrupsjon. Ifølge Sveriges Radio skal Ericsson betale mer enn én milliard dollar, mer enn 9 milliarder kroner..

NRK - 7 timer siden

Danmark får egen klimalov

Fredag inngikk et bredt politisk flertall i det danske Folketinget en avtale om å innføre en klimalov som skal kutte 70 prosent av utslippene av klimagasser innen 2030, melder DR.dk. Kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige er mot avtalen..

NRK - 7 timer siden

Skal padle over råken

Polfarerne Børge Ousland og Mike Horn er snart framme hos Aleksander Gamme og Bengt Rotmo, som har gått for å møte dem. Nå gjenstår å krysse råken som skiller dem..

NRK - 8 timer siden

Kan bli flere pågripelser

Politiet sier flere kan bli pågrepet etter skytehendelsen i Ila i Trondheim i går kveld. – Vi utelukker ikke at det blir én eller flere pågripelser allerede i kveld eller natt, sier Ellen Moksnes Andresen i politiet til NTB. Så langt er to pågrepet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt