P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 02:09

P4 - 23 May 20 kl. 16:16

EU-land lanserer gjenreisingsplan

Østerrike, Sverige, Danmark og Nederland har lagt frem et nytt forslag til hvordan EU skal gjenreise seg etter koronakrisen.
Landene foreslår et unikt krisefond for å styrke EUs økonomi. Nødhjelpen skal begrenses til en toårsperioden, ifølge NTB.
Tyskland og Frankrike la nylig frem en annen skisse til plan om å skaffe tilveie penger gjennom lån og ved å øke EU-budsjettet..
Les mer på P4


Les mer om:
Nederland, EU, EUs, NTB, Frankrike

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU-land, lanserer, gjenreisingsplan
NRK - 23 May 20 kl. 15:44

EU-land lanserer gjenreisingsplan

Østerrike, Sverige, Danmark og Nederland har lagt fram et motforslag til det fransk-tyske initiativet til en gjenreisningsplan for EU etter koronakrisen. Landene foreslår et unikt krisefond for å styrke EUs økonomi..

NRK - 25 Mar 20 kl. 15:29

FN lanserer tiltaksplan mot korona

FN lanserer onsdag en tiltaksplan for sårbare land i kampen mot koronaviruspandemien. Det settes av 2 milliarder dollar, omlag 22 millarder norske kroner, til tiltak i 51 land som FN anser som spesielt sårbare hvis viruset sprer seg der..

NRK - 16 Apr 20 kl. 11:14

Lanserer app for smittesporing

På torsdag lanserer Folkehelseinstituttet (FHI) Smittestopp. Appen vil spore bevegelsane til folk, og rapportere inn til FHI. Målet skal vere å sjå kven som kan ha vore i nærleiken av ein smitta person, og dermed hjelpe til med å stoppe smitten..

NRK - 16 Apr 20 kl. 16:04

FHI lanserer den varsla smitteappen

Folkehelseinstituttet lanserer i ettermiddag den mykje omtalte smitteappen, som skal hjelpe styresmaktene med smittesporing. – Me ynskjer at så mange som mogleg lastar ned appen, seier statsminister Erna Solberg..

NRK - 13 May 20 kl. 21:36

Conte frykter turistkorridorer

Italias statsminister Antonio Conte sier EU-land ikke må skape turistkorridorer som prioriterer noen land og stenger andre land ute. EU har foreslått at land som har lignende smittesituasjon kan åpne grensene for hverandre..

P4 - 16 Mar 20 kl. 20:42

Schengen-land stenger grensene

Alle Schengen-land stenger grensene fra klokken 12 i morgen. Det opplyste Frankrikes president i kveld. Det innebærer at alle ikke-essensielle reiser til Europeiske land og EU vil bli stoppet.

P4 - 14 Feb 20 kl. 05:43

Cruisepassasjerer fikk gå i land

Passasjerene om bord på cruiseskipet «Westerdam »som ble nektet å legge til kai i flere land, av virusfrykt, har endelig fått gå i land i Kambodsja. Skipet ble nektet opphold både i Thailand, Japan, Taiwan, Filippinene og Guam, selv om rederiet garantertt at det ikke var noen tilfeller av koronavirus om bord. Etter å ha vært til sjøs i to uker, fikk de 1455 passasjerene gå i land nå i morgentimene..

NRK - 29 Mar 20 kl. 17:54

Mæland oppfordrar til noregsferie

Justisminister Monica Mæland trur ikkje det kjem mange utanlandske turistar til Noreg i sommar og oppfordrar nordmenn til å feriere i eige land. Ho understreka likevel at det er vanskeleg å vite korleis situasjonen er om eit par månadar..

P4 - 08 Apr 20 kl. 16:45

Mæland: - Ta vare på de ensomme

Justisminsiter Monica Mæland oppfordrer alle til å ta ekstra godt vare på de som kan kjenne ekstra på ensomheten nå i påsken. - Mange sliter med ensomhet, og kriser forsterkes i høytider, sa Mæland på pressekonferansen i ettermiddag..

NRK - 17 Mar 20 kl. 16:52

Mæland bekymret for sårbare barn

Når skoler og barnehager er stengt, får barn som er utsatt for vold hjemme det enda verre, sier justisminister Monica Mæland (H), som ber alle voksne følge med. – Alle vi voksenpersoner må følge litt med, sa Mæland under pressekonferansen tirsdag..

Fler nyheter fra P4

P4 - 3 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 3 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 3 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 3 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 3 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 3 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..

P4 - 3 timer siden

Stukket i Oslo

En perosn skal være stukket med en skarp gjenstand i Storgata i Oslo nå i kveld. Den skadde er kjørt til sykehus og tilstanden er ukjent. Politiet søker etter gjenringspersonen..

P4 - 4 timer siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 4 timer siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 4 timer siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt