NRK > Nyheter

Sunday, 14 August, 12:32

NRK - 19 maj 22 kl. 20:28

EBU: «Uvanlig» stemmegivning under Eurovisions andre delfinale

Et uavhengig organ som kontrollerer stemmegivningen under Eurovision Song Contest, oppdaget «uvanlige stemmemønstre» fra seks land under den andre delfinalen. Organet oppdaget mønstrene hos jurystemmene fra landene Aserbajdsjan, Georgia, Montenegro, Polen, Romania og San Marino, som alle deltok i den andre delfinalen under årets Eurovision-konkurranse. – Fire av de seks juryene plasserte alle fem av de andre landene på topp fem, én jury plasserte dem i sin topp seks, og den siste av de seks juryene plasserte fire av de andre i topp fire og den femte i deres topp sju. Fire av de seks landene fikk minst ett sett med 12 poeng, som er det maksimale som kan tildeles, skriver Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i en pressemelding. Grunnen til at dette ble sett på som uvanlig, var
Les mer på NRK


Les mer om:
Eurovision Song Contest, Aserbajdsjan, San Marino, Eurovision, Den, EBU, NTB, Eurovisions

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EBU, Uvanlig, stemmegivningunder , Eurovisions, andre, delfinale
NRK - 15 maj 22 kl. 02:36

EBU måtte skrote jurystemmer fra seks land

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) oppdaget under stemmegivningen i Eurovision Song Contest lørdag uregelmessigheter i jurystemmene fra seks land. EBU beslutter derfor, ifølge regelverket, å underkjenne disse stemmene i samarbeid med selskapet som står for den tekniske delen av avstemmingen. Stemmene fra disse landene ble derfor kalkulert på basis av resultatene fra andre land med lignende stemmegivning, opplyser EBU i en pressemelding.

Klartale - 17 jun 22 kl. 13:06

Det blir ingen Eurovision i Ukraina i 2023

EBU har undersøkt om det er mulig å arrangere sangkonkurransen i Ukraina neste år. De ville jobbe med Suspilne movlennja, som tidligere het UA:PBC. De var med på arrangere Eurovision i både 2005 og 2017.

NRK - 17 jun 22 kl. 12:15

Ingen Eurovision i Ukraina i 2023

Den europeiske kringkastingsunionen, EBU, har bestemt at neste års finale av Eurovision Song Contest ikkje blir arrangert i Ukraina, om vann årets konurranse. Det melder EBU i ei pressemelding. Grunnen til flyttinga er Russlands invasjon i Ukraina, og at dette gjer det vanskeleg å planlegge neste års arrangement.

NRK - 05 nov 21 kl. 03:14

Tar Texas' stemmerettslov til retten

Det amerikanske justisdepartementet saksøker Texas for en stemmerettslov i delstaten som regjeringen mener vil urettferdig innskrenke velgerrettigheter. Loven, som er kjent som SB1, ble vedtatt i september og førte til betydelige endringer i stemmegivning og valg i delstaten. Justisdepartementet hevder at loven, som forbyr stemming fra bilen og også innfører en rekke andre begrensninger på åpningstider i stemmelokaler og stemmegivning via post, bryter med føderale lover for stemming og borgerrettigheter.

NRK - 25 feb 22 kl. 17:18

EBU: Russland utestenges fra Eurovision

Russland får ikke delta i finalen i Eurovision song contest i Torino i mai, skriver Den europeiske kringkastingsunion (EBU) i en pressemelding. – Avgjørelsen reflekterer bekymring for at krisen i Ukraina sammen med russisk deltakelse i årets finale, vil bringe konkurransen i vanry, heter det i uttalelsen..

NRK - 03 mar 22 kl. 22:56

John Lennons «Give peace a chance» på radiostasjoner fredag

Rundt 150 offentlige radiostasjoner i Europa vil fredag morgen spille en ikonisk sang om fred samtidig. Klokka 8.45 vil John Lennons «Give Peace a Chance» spilles av på radiostasjoner over hele Europa, i solidaritet med Ukraina.

NRK - 15 maj 22 kl. 00:32

Jurystemmer i seks land under lupa

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) som er ansvarleg for Eurovision Song Contest melder om «uregelmessige stemmemønster» i jurystemmene frå seks land. Det skriv dei i ei pressemelding. EBU har jobba saman med sin stemmepartnar for å berekne eit resultat for kvart land råka slik at stemmegjevinga deira blir eit resultat som gir meining for dei råka landa.

NRK - 09 jun 22 kl. 18:49

Erstatter Norge i FNs sikkerhetsråd

FNs hovedforsamling har besluttet hvilke land som skal overta setet når Norges og fire andre lands periode i Sikkerhetsrådet er omme ved årsskiftet. Ecuador, Japan, Malta, Mosambik og Sveits får da plass i FNs sikkerhetsråd, der de erstatter Norge, India, Irland, Kenya og Mexico. Ingen av de 193 landene i FNs hovedforsamling hadde noen innvendinger mot de nye landene, som ble valgt ved hemmelig stemmegivning, skriver NTB..

VG - 25 feb 22 kl. 06:29

Eurovision 2022: Fornektelsen

Den likegyldige nonsjalansen rundt styrebordet til EBU - European Broadcasting Union - er nesten ikke til å tro..

NRK - 25 feb 22 kl. 10:59

DR: Russland bør utestenges fra Eurovision

Danmarks Radio (DR) mener Russland bør utestenges fra Eurocision Song Contest. Også har SVT kritisert EBU for å ikke utestenge Russland fra konkurransen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fiskeridirektoratet: Hvalrossen Freya er avlivet

Tidlig søndag morgen gjennomførte Fiskeridirektoratet en kontrollert aksjon der hvalrossen Freya ble avlivet, opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding. Freya har i det siste oppholdt seg i Oslofjorden. – Beslutning om avliving ble tatt etter helhetsvurdering der vi kom frem til at menneskers liv og helse kunne komme i fare, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen.

NRK - 30 minutter siden

Ukraina: Har framleis kontroll på forstaden Pisky

Talsmann for dei ukrainske styrkane i aust, Serhiy Cherevaty, seier til den ukrainske avisa Suspilne at Ukraina framleis har kontroll på forstaden Pisky utanfor Donetsk. Russland hevda i går å ha tatt kontroll over forstaden..

NRK - 45 minutter siden

Sju kyr mista livet i ulukke

Sundag morgon fekk brannvesenet melding om nokre kyr som hadde fått ein straumleidning over seg i Sirevåg i Hå kommune. Sju kyr hadde fått ein straumleidning over seg, og alle døydde, skriv Aftenbladet. Brannvesenet mistenkjer at det kan skuldast eit lynnedslag..

NRK - 45 minutter siden

Melding om person som har falt i foss

Politiet har fått melding om ein person som har falt i ein foss i Lier. Naudetatane er på staden. Skadeomfanget er ukjent..

NRK - 45 minutter siden

Person har falt i foss i Lier

Politiet har fått melding om ein person som har falt i ein foss i Lier. Naudetatane er på staden. Skadeomfanget er ukjent..

NRK - 1 time siden

Kvinne siktet for grov kroppskade og er etterlyst i Norge

Politiet har siktet en kvinne for grov kroppsskade, skriver politiet i en pressemelding. Vedkommende er nå etterlyst i Norge. Kvinnen antas ikke å være farlig for publikum.

NRK - 1 time siden

Kvinne siktet for grov kroppskade og etterlyst i Norge

Politiet har siktet en kvinne for grov kroppsskade, skriver politiet i en pressemelding. Vedkommende er nå etterlyst i Norge. Politiet har brukt store ressurser for å finne ut hva som har skjedd.

NRK - 1 time siden

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære byen sin flyplassen.

NRK - 2 timer siden

Mann tiltalt for oppbevaring av hasj og hvitvasking av flere millioner kroner

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha oppbevart over 20 kilo hasj, samt hvitvasking av over 4 millioner kroner. Tiltalepunktene som omhandler oppbevaring av hasj, strekker seg over en periode fra juni 2018 til august 2020. Mannen skal ifølge tiltalen ha mottatt leveranser på mellom 2 og 10 kilo hasj på en rekke ulike steder i Oslo og omegn.

NRK - 3 timer siden

Langt færre står utenfor arbeidslivet

I løpet av 2021 ble det 31.000 færre som sto utenfor arbeidslivet. Det er den største nedgangen siden Nav begynte beregningene i 2017.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com