P4 > Nyheter

Tirsdag, 07 Juli, 18:29

P4 - 06 juni 20 kl. 23:05

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere.
På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft.
Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..
Les mer på P4


Les mer om:
Oppland, Hegeg, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dyrere, jordbær
NRK - 16 april 20 kl. 13:34

Spår færre og dyrere bær

Korona-pandemien kan føre til færre og dyrere jordbær i år. Bondelagsleder frykter at halvparten av jordbærbøndene vil redusere eller kutte produksjonen fullstendig..

P4 - 29 juni 20 kl. 05:36

Økning i selvplukk av jordbær

Jordbærprodusenter over hele landet melder om at økt selvplukk denne sommeren. Årsaken er at jordbærene er dyrere i år, og at mange ønsker å plukke selv på grunn av koronaepedemien sier en av jordbærdyrkerne til NRK. Den siste uka har prisen for en kurv norske jordbær vært oppe i over 70 kroner.

NRK - 06 juni 20 kl. 16:43

Færre og dyrere jordbær i butikk

NRK - 09 juni 20 kl. 10:51

Jordbærplukkere kommer til Norge

I dag kommer 150 vietnamesere til Norge for å plukke jordbær. Flere bønder har gått sammen om å chartre et fly fra Vietnam for å berge jordbærsesongen, siden det ikke går rutefly. Arbeiderne skal sitte ti dager i karantene før de kan ta fatt..

NRK - 06 juni 20 kl. 09:16

Norske jordbær dyrare i sommar

Reiserestriksjonar under koronapandemien gjer det vanskeleg for bønder å få tak i nok arbeidskraft. Jordbæra blir vanlegvis plukka av utanlandske sesongarbeidarar. Nokre bønder har redusert produksjon, men jordbær blir det, seier Oppland bondelag..

P4 - 12 juni 20 kl. 06:26

Frost og korona gir lite jordbær

Frostskader og koronaviruset kan komme til å gi deg mindre jordbær enn normalt i år. De tidlige bærene som allerede skulle vært i salg allerede er forsinket på grunn av en uvanlig kald mai. Og i følge GrøntProdusentenens Samarbeidsråd blir det nok ikke norske jordbær å oppdrive neste uke heller.

Klartale - 12 juni 20 kl. 14:48

Frost og korona gir mindre jordbær

Fra slutten av juni kan du trolig kjøpe norske jordbær i mange butikker..

VG - Igår: 21:45

Blir nok ikke billigere jordbær

Da varmebølgen traff Østlandet manglet flere produsenter plukkere. Nå kan kjølig vær føre til færre jordbær på markedet..

NRK - 16 juni 20 kl. 15:33

Ny jordbærsort har fått navn

Neste år kommer en ny norsk sort jordbær på markedet – en sort det har tatt 13 år å dyrke fram. Etter en navnekonkurranse der over 6.000 navneforslag – 2.

Aftenposten - 12 juni 20 kl. 07:52

Frost og korona gir mindre jordbær enn normalt

Fra slutten av juni finnere man trolig jordbær i alle landets butikker, men i mindre mengder enn før på grunn av både frostskader og koronakrisen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Ny person pågrepet etter knivstikking

Politiet har pågrepet en ny person i forbindelse med en knivstikking på Solsiden i Trondheim natt til mandag. Personen er siktet for grov kroppsskade, eller medvirkning til dette, etter at en mann i 20-årene ble stukket med kniv. Den pågrepne meldte seg for politiet etter å ha vært i kontakt med advokat..

P4 - 15 minutter siden

Menneskelig svikt førte til togkrasj

Menneskelig svikt førte til at to tog kolliderte på Flåmsbanen i fjor sommer. Det er konklusjonen til Havarikommisjonen som peker på mangelfulle sikkerhetsrutiner. De to togene kom inn på samme spor.

P4 - 45 minutter siden

For dårlig hjelp til slagrammede

Altfor få personer, som har hatt slag, får den hjelpen de trenger. Ferske tall fra Norsk Hjerneslagregister viser at under 40 prosent av de slagrammede får etterkontroll. Årlig rammes 12.

P4 - 1 time siden

Brasils president koronasmittet

Brasils president Jair Bolsonaro har fått påvist koronavirus. Det sa han i et TV-intervju i dag, ifølge Washington Post. Han sier videre at han føler seg bra etter første runde med behandling..

P4 - 1 time siden

Oslo Børs endte ned

Oslo Børs endte svakt ned ved slutt i dag. Hovedindeksen ente på 808,92 poeng, det er en nedgang på 0,13 prosent. Både sjømat og shipping har i dag falt i tillegg har det vært mye rødt i energisektoren..

P4 - 1 time siden

MC-fører til sykehus etter ulykke med bil

En motorsyklist er sendt til sykehus etter en ulykke med en bil på Vestnes i Møre og Romsdal. Tilstanden til MC-føreren er ikke kjent. Føreren skal ha kjørt på en bil som stod stille i 60-sonen bakfra..

P4 - 1 time siden

Karaktersnittet i matte øker

Karaktersnittet for eksamen i matematikk for 10.-klassinger gikk opp fra 2017 til 2019. Gjennomsnittskarakteren økte fra 3,4 til 3,6 viser en ny rapport laget av Fafo for Utdanningsdirektoratet.

P4 - 1 time siden

Over 200.000 dødsfall i Europa

Over 200.000 mennesker er nå døde som følge av koronaviruset i Europa. Det viser en oversikt nyhetsbyrået AFP har laget.

P4 - 1 time siden

Høie ber kommuene stramme opp utestedene

Helseminister Bent Høie ber kommunene stramme opp utestedene. Han er bekymret over at smittevernreglene ikke overholdes. Derfor har Helsedirektoratet i dag sendt ut et brev til kommunene for å skjerpe kontrollen.

P4 - 2 timer siden

Flere stoppet på grensen i Finnmark

Politiet i Finnmark har bortvist 11 utenlandske turister på 24 timer. Åpen grense til Finland gjør at turistene bare kjører rett inn i Norge, og de fleste vet ikke om innreiserestriksjonen som følge av koronaviruset. To estere og to franskmenn er i dag stoppet i Finnmark og bortvist fra landet, sier politiet til NRK..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt