Drapsdømt fange på rømmen: Bes om å holde barn innendørs

I et halvt døgn har politiet i Laxå i Sverige jaktet en drapsdømt fange som rømte fra en fangetransport.

KLAPPJAKT: I et halvt døgn har svensk politi jaktet en drapsdømt fange som rømte fra en fangetransport i nær Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/ TT / NTB Scanpix
KLAPPJAKT: I et halvt døgn har svensk politi jaktet en drapsdømt fange som rømte fra en fangetransport i nær Örebro. Foto: Jeppe Gustafsson/ TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da en 25 år gammel fange rømte fra en fangetransport nær Örebro torsdag morgen, startet politiets klappjakt. Leteaksjonen omfatter både helikopter og politihunder, men politiet har ennå ikke funnet mannen.

I april ble han dømt til 14 års fengsel for knivdrap, men har anket dommen til svensk lagmannsrett. Drapsofferets pårørende er rystet over at han nå er på frifot.

- Dette burde ikke være mulig, sier Evin Cetin, som representerte drapsofferets pårørende under rettssaken, ifølge NTB.

De pårørende er informert om rømningen, ifølge SVT.

Tissepause

Det var i forbindelse med at mannen skulle flyttes fra Göteborg til Sala at rømningen fant sted. Ifølge Aftonbladet stoppet fangetransporten slik at fangene skulle få en tissepause, men i stedet lyktes 25-åringen med å rømme fra fangevokterne og inn i skogen.

- Under en pause nær Borasjøen, rømte en av fangene. Det har ikke forekommet vold, sier pressekontakt i Örebro-politiet Christina Hallin til Expressen.

Ifølge NTB var 25-åringen iført håndjern, kriminalomsorgens klær og var barføtt da han rømte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.