P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 02:42

P4 - 23 May 20 kl. 12:12

Dobling av saker om sosial kontroll

Det var en dobling av antallet saker om tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, æresrelatert vold og sosial kontroll hos minoritetsrådgivere ved norske skoler fra 2018 til 2019.
Det viser en ny rapport fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby tror ikke problemet har blitt større, men at flere oppsøker hjelpetjenestene. Men hun sier til Dagbladet at rapporten viser at arbeidet mot negativ sosial kontroll må fortsette..
Les mer på P4


Les mer om:
Integrerings, Guri Melby, Dagbladet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Doblingav , sakerom , sosial, kontroll
Aftenposten - 24 May 20 kl. 07:43

Dobbelt så mange saker om æresvold og sosial kontroll i Norge i fjor

Fra 2018 til 2019 var det nær en dobling i registrerte saker om tvang og negativ sosial kontroll hos minoritetsrådgivere på norske skoler..

P4 - 20 Feb 20 kl. 08:50

Fortsetter kampen mot negativ sosial kontroll

Kampen mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold er langt fra over, derfor styrker regjeringen arbeidet ytterligere med en ny handlingsplan. Det sier kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande. Det nasjonale Kompetanseteamet mot tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og negativ hadde 50 prosent flere saker i 2018 sammenliknet med 2015.

P4 - 20 Apr 20 kl. 07:14

Namsfogden frykter dobling inkassosaker

Namsfogden i Oslo, Asker og Bærum spår en dobling i antall saker dersom arbeidsledigheten brer seg. Namsfogd Alexander Dey sier til Dagens Næringsliv at det haster å redusere gebyrene når så mange plutselig står uten arbeid og helt uforskyldt kan få betalingsproblemer. Regjeringen har vedtatt å framskynde endringer i inkassoloven på grunn av koronakrisen..

NRK - 23 Apr 20 kl. 11:32

Flere saker kan anmeldes digitalt

Nå kan flere typer forbrytelser politianmeldes på nett, og politiet forventer en dobling i antall nettanmeldelser. Innbrudd og tyverier er blant forbrytelsene som kan anmeldes over nettet. Tidligere har det kun vært mulig å anmelde enkelte lovbrudd..

NRK - 25 Feb 20 kl. 09:10

Ny barnevernssak til Strasbourg

Den europeiske menneskerettsdomstolen tar opp nok en norsk tvangsadopsjonssak. Ifølge Dagbladet har domstolen hatt oppe 36 norske saker siden 2015. Norge felt i fem av sju saker som er avgjort.

NRK - 16 Apr 20 kl. 08:59

Held fast på sosial distansering

Storbritannia vil ikkje lette på smitteverns-tiltaka i landet, sjølv om smittetal og dødsfall har begynt å flate ut. – Viruset vil komme ut av kontroll viss me lettar på tiltaka no, seier helseminister Matt Hancock..

NRK - 15 Apr 20 kl. 11:36

– Bør holde sosial avstand til 2022

Sosial avstand bør opprettholdes over flere perioder helt inn i 2022 for å hindre overfylte sykehus, ifølge en studie fra Harvard-universitetet i USA. Ifølge studieforfatterne er det nødvendig når andre behandlingsformer ikke finnes..

NRK - 12 Mar 20 kl. 22:21

Behandler skriftlige saker

Høyesterettsjustitiarius beslutter å utsette alle muntlige ankeforhandlinger i Høyesterett fra og med 13. mars, til og med 26. mars.

P4 - 23 Apr 20 kl. 13:41

Flere forbrytelser kan anmeldes på nett

Politiet har nå åpnet for at flere typer saker kan anmeldes digitalt. Tidligere har det kun vært mulig å anmelde enkelte typer tyveri og skadeverk, men nå åpnes det opp for også å kunne anmelde innbrudd og tyveri, og tyveri fra person på offentlig sted. Politiet forventer en dobling av antallet nettanmeldelser.

Klartale - 04 Feb 20 kl. 11:06

Stor interesse for saker om barnevern

Høyesterett behandler tre barneverns-saker..

Fler nyheter fra P4

P4 - 3 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 3 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 3 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 3 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 3 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 3 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..

P4 - 4 timer siden

Stukket i Oslo

En perosn skal være stukket med en skarp gjenstand i Storgata i Oslo nå i kveld. Den skadde er kjørt til sykehus og tilstanden er ukjent. Politiet søker etter gjenringspersonen..

P4 - 4 timer siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 4 timer siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 4 timer siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt