Dette savner Greta (16)

- Men jeg har satt meg selv i denne situasjonen, sier Greta Thunberg til Aftonbladet.

KAOS: Greta Thunberg deltok på en aksjon under klimatoppmøtet i Madrid. Det oppstod kaos etter aksjonen. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske klimaaktivisten er for tiden i Madrid, der hun deltar på FNs klimakonferanse med 20 000 klimadelegater fra hele verden. I et intervju med Aftonbladet forteller hun at hun aldri har følt på et så stort pressetrykk som nå.

- Det er absurd. Jeg ler av det. Jeg forstår ikke hvorfor det er blitt slik, sier Thunberg

Det var nemlig stor oppstandelse og trengsel på stasjonen da 16-åringen ankom Madrid med nattoget fra Lisboa fredag morgen. Hun ble møtt av et stort medieoppbud, og det ble tilløp til tumulter da hun forsøkte å ta seg gjennom folkemengden.

Selv spøkte hun med det hele på Twitter, der hun skrev:

«Jeg greide å snike med inn i Madrid. Jeg tror ikke noen så meg. Uansett, det er flott å være her!»

Savner familien, hverdagen og skolen

Thunberg har fått hele verdens oppmerksomhet rettet mot seg det siste året. De siste månedene har hun vært på reisefot i USA og brakt klimakampen med seg. Den unge klimaaktivisten ble blant annet hyllet og hetset etter klimatoppmøtet FNs Global Climate Action Summit 23. september, der hun hudflettet verdens ledere for ikke å gjøre nok for å bekjempe klimaendringene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.