KOMMENTARER

#metoo:

Det er ingen grunn til å tro at kulturen er verre i Arbeiderpartiet enn andre steder

Den råtne kulturen.

Det er ingen grunn til å tro at kulturen er verre i Arbeiderpartiet enn andre steder
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Trond Giskes fall er det kanskje største fallet i norsk politikk noen gang. For en måned siden var han Arbeiderpartiets sannsynlige neste leder og mulige statsminister. I dag er det lett å se at han burde trukket seg som nestleder med det samme de første varslene mot ham ble kjent før jul. Seigpiningen fram mot den nødvendige konklusjonen har skapt dype sår i partiet, som vil kreve lang tid for å heles. Derfor er det ikke så rart at #metoo-debatten de siste ukene har handlet mest om Arbeiderpartiet. Men det tilslører virkeligheten og avsporer en viktig kampanje.

Giskes manglende kontroll på egen libido har vært en av de viktigste grunnene til motstanden mot ham internt i Arbeiderpartiet. Likevel har norsk presse skrevet spaltemeter om at Giske er kontroversiell, uten å nevne denne delen av bildet. Vi har latt det tilhøre privatlivets fred. Hadde vi visst om og kunnet dokumentere drøye nok enkeltsaker eller konkrete varsler internt, ville historien sett annerledes ut. Men folk har ikke varslet om slikt før. Og vi andre har verken snakket offentlig eller skrevet om maktmenneskers grenseløse seksualitet. Derfor bommer Aftenpostens og Nordlys politiske redaktører, Trine Eilertsen og Skjalg Fjellheim, når de begge kaller Arbeiderpartiet «råttent». Det er nemlig ingen grunn til å tro at kulturen er mindre råtten andre steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.