E24 > Økonomi

Wednesday, 03 June, 19:08

E24 - 19 Sep 19 kl. 10:09

Derfor hevet Olsen renten

Det var usikkerhet om sentralbanksjef Øystein Olsens kunne heve renten etter at hans kollegaer ute har kuttet renten 33 ganger i år. Her er årsakene til at han hever..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Olsens, Olsen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Derfor, hevet, Olsen, renten
E24 - 19 Dec 19 kl. 10:00

Olsen rører ikke renten

Norges Bank holder renten uendret på 1,5 prosent, etter å ha økt renten fire ganger på litt over et år. Banken venter ingen nye hevinger med det første..

Aftenposten - 20 Sep 19 kl. 15:37

DNB øker renten på boliglån

Storbanken DNB er den første som øker renten på boliglån etter at Norges Bank hevet styringsrenten torsdag..

P4 - 18 Dec 19 kl. 05:50

Renten bør holdes uendret

Renten bør holdes uendret. Det mener flere eksperter Dagens Næringsliv har snakket med. I år har renten blitt hevet tre ganger, og i morgen skal sentralbanken offentliggjøre sin siste rentebeslutning for 2019.

E24 - 20 Jun 19 kl. 14:50

Rentehevingen i kortversjon: Fem grunner til at Olsen hever renten

Sentralbanksjef Øystein Olsen er bortimot den eneste vestlige sentralbanksjefen som øker renten. Her er fem grunner til at han gjør det..

Hegnar.no - 20 Jun 19 kl. 09:57

Rentebeslutningen - derfor ble renten satt opp

Norges Bank redegjør for rentebeslutningen og legger frem Pengepolitisk rapport 2/19. Sentralbanksjef Øystein Olsen gjør rede for hovedstyrets rentebeslutning kl. 10:30..

P4 - 20 May 20 kl. 07:29

Tror renten forblir på null

Sentralbanksjef Øystein Olsen tror renten forblir på null prosent lenge, selv om det blir en opptur i norsk økonomi. For rundt to uker siden satte Norge Bank, for første gang i historien, styringsrenten til null. Nedsettelsen kom etter uvanlig stor usikkerhet om utviklingen fremover som følge av koronakrisen.

P4 - 13 Mar 20 kl. 11:25

Kan senke renten ytterligere

Norges Bank varsler at de kan sette ned styringresten ytterligere. I dag ble renten satt ned med 0,5 til 1 prosent på grunn av de økonomiske konsekvensene som følge av koronaviruset. Sentralbanksjef Øystein Olsen sa på en pressekonferanse i dag at det er unntakstilstand, og at en lavere rente ikke kan forhindre at utbruddet får store konsekvenser for norsk økonomi..

E24 - 25 Aug 19 kl. 16:21

Markedet tviler på Olsen-heving

Som en av svært få sentralbanksjefer planlegger Øystein Olsen å fortsette å heve renten. Men markedet tviler på at det kommer en renteheving i høst..

E24 - 13 Mar 20 kl. 16:33

Olsen venter lavere boligrenter og fortsatt prisvekst tross coronasmitte: – Ser ikke grunner til at boligmarkedet skal stoppe opp

Sentralbanksjef Øystein Olsen tror ikke coronasmitte får boligmarkedet til å stoppe opp, og venter boligprisvekst i år. Fredag fulgte DNB Olsens eksempel og kuttet renten..

Hegnar.no - 21 Aug 19 kl. 15:59

Derfor hjelper det ikke lenger å kutte renten

Dette er den egentlige grunnen til at det ikke lenger hjelper å kutte renten..

Fler nyheter fra E24

E24 - 45 minutter siden

Norsk oljekutt rammer indrefileten: Sverdrup-produksjonen ned 94.000 fat per dag

Equinors gigantfelt Johan Sverdrup i Nordsjøen skal produsere nesten 100.000 fat per dag mindre enn full kapasitet i juni, skriver Bloomberg..

E24 - 1 time siden

I februar feiret Freska at de endelig var lønnsomme - så kom corona

Rengjøringsbyrået måtte permittere ansatte da pandemien traff Norge. Nå er nesten alle tilbake på jobb..

E24 - 2 timer siden

100 restauranter har gått konkurs siden Norge «stengte»

Konkursøkningen er på over 72,4 prosent siden samme tid i fjor. Og det verste har ennå ikke kommet, mener eksperter og bransjeaktører..

E24 - 2 timer siden

Laerdal Medical må permittere

Laerdal-konsernet rammes av koronakrisen og må innføre 4 dagers arbeidsuke for nesten alle ansatte. Hovedeier Tore Lærdal sier at det blir «betydelig overkapasitet og fallende inntjening» framover..

E24 - 2 timer siden

100 restauranter har gått konkurs siden Norge «stengte» – kraftig økning fra i fjor

Konkursøkningen er på over 72,4 prosent siden samme tid i fjor. Og det verste har enda ikke kommet, mener eksperter og bransjeaktører..

E24 - 2 timer siden

ONS trues av søksmål: «Kursen fremdeles rett mot fjæresteinene»

ONS trues av søksmål fra minst sju utstillere som vil ha mer penger igjen etter at en av verden største energimesser avlyste. Nå kan den tidligere oljemessen i Stavanger få hjelp fra olje og energiminister Tina Bru (H)..

E24 - 2 timer siden

Tidligere Statoil-sjef Helge Lund er taus om giganttapet i USA

Equinors store USA-satsing har ført til tap på 200 milliarder kroner for oljekjempen. Tidligere Statoil-sjef nekter å svare på spørsmål om braktapet..

E24 - 3 timer siden

Vinmonopolet får stenge senere på lørdager

Vinmonopolet får holde åpent en time senere på lørdager og dager før helligdager. Det ble klart etter en votering i Stortinget onsdag..

E24 - 4 timer siden

Nel-sjefen om Norges hydrogenstrategi: – Dessverre veldig tannløst

Nel-sjef Jon André Løkke hadde ønsket mer konkrete mål i regjeringens hydrogenstrategi. – Vi blir fraløpt i Norge, sier han..

E24 - 5 timer siden

Midtsetekravet på fly vurderes på nytt

Helsemyndighetene vil se på veilederen for luftfart der det blant annet kreves at det er ett tomt sete mellom flypassasjerer som ikke tilhører samme husstand..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt