VG > Økonomi

Saturday, 25 November, 10:35

VG - 18 Oct 17 kl. 21:20

Derfor er det stor uro i Catalonia

Uansett om Catalonia erklærer selvstendighet eller ikke, er Spania et skritt nærmere den største politiske krisen i landets moderne historie..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Catalonia, Spania

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Derforer det , stor, uroi , Catalonia
P4 - 10 Oct 17 kl. 19:19

Presidenten taler i Catalonia

Catalonia utsetter uavhengighetserklærinmgen Den katalanske regionpresidenten sa i en tale nå i kveld at han ønsker mer tid til forhandlinger og dialog. Det var knyttet stor spenning til om han allerede i kveld ville erklære Catalonia uavhengig fra Spania..

Dagbladet - 10 Oct 17 kl. 16:00

Stor spenning før kveldens skjebne-tale i Catalonia

Erklærer president Puigdemont uavhengighet i Catalonia i kveld, kan det få store konsekvenser..

P4 - 20 Oct 17 kl. 11:24

Regionvalg i Catalonia

Den spanske regjeringen og det sosialdemokratiske partiet PSOE er enige om å gå videre i prosessen med å frata Catalonia selvstyre. De har nå bestemt det skal gjennomføres nyvalg i Catalonia i januar, melder Reuters. De gjør det etter at lederen i Catalonia fortsatt ikke har svart på om de har tenkt å løsrive seg fra Spania etter folkeavstemningen om dette 1.

Aftenposten - 10 Oct 17 kl. 08:59

De holder pusten før skjebnemøtet om løsrivelse. En stor andel av Catalonias innbyggere vil forbli en del av Spania.

BARCELONA (Aftenposten): 90 prosent stemte for løsrivelse, men i realiteten er Catalonia dypt splittet. Tirsdag kommer svaret på om Catalonia erklærer seg uavhengig..

P4 - 25 Oct 17 kl. 18:55

- Catalonia vil erklære selvstendig stat

Myndighetene i Catalonia truer nå med å erklære en selvstandig stat og løsrive seg helt fra Spania. Visepresidenten i Catalonia opplyser til AP at de ser på dette som eneste utvei, etter at spanske myndigheter lørdag annonserte at de tar over kontrollen av Catalonia. Katalanske myndigheter har tidligere kalt avslutningen for det verste angrepet siden den fascistiske diktatoren Francisco Franco styrte landet..

NRK - 27 Oct 17 kl. 20:10

Nyhetssending om Catalonia

Spanias statsminister Mariano Rajoy vil om kort tid kunngjøre den spanske regjeringens svar på at Catalonia erklærte seg uavhengig i dag. Kort tid etter vedtok senatet å gi regjeringen myndighet til å innføre direkte styre av Catalonia..

P4 - 18 Oct 17 kl. 06:18

Færre reiser til Catalonia

Turistene svikter Catalonia etter folkeavstemningen om løsrivelse. Avstemningen førte til demonstrasjoner, vold og generalstreik. Etter opptøyene har Catalonia, som er Spanias mest besøkte region, 20 prosent færre registrerte overnattinger og reisereservasjoner sammenlignet med i fjor, melder NTB..

Dagbladet - 26 Oct 17 kl. 20:11

Er det mulig å fjernstyre Catalonia fra Madrid?

Spanias statsminister, Mariano Rajoy, kommer etter alt å dømme til å sette landsdelen Catalonia under politisk formynderi i helga. Men er det i det hele tatt mulig å fjernstyre Catalonia fra Madrid?.

NRK - 21 Oct 17 kl. 14:15

Oppløser regjeringen i Catalonia

Statsminister Mariano Rajoy sier Catalonia skal beholde selvstyret i fremtiden, men vil først fjerne den nåværende regjeringen i regionen. Han sier det skal holdes nyvalg i Catalonia i løpet av seks måneder..

NRK - 20 Oct 17 kl. 11:19

Regionvalg i Catalonia i januar

Den spanske regjeringen er enige med det sosialistiske opposisjonspartiet om å holde regionvalg i Catalonia i januar, melder Reuters. Statsminister har kalt sammen regjeringen i morgen for å starte prosessen med å frata Catalonia selvstendighet..

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Mann risikerer 21 års fengsel for voldtekt av småjenter i Oslo

DNA-spor gjorde at en 42 år gammel mann fra Romerike i fjor ble pågrepet 16 år etter at to jenter ble voldtatt på Romsås i Oslo. Mandag møter han i retten..

VG - 1 time siden

AFP: Rohingya-folket får midlertidig husly i Myanmar

Bangladesh og Myanmar har blitt enige om å ta imot hjelp fra FN i arbeidet med å hente hjem hundretusenvis av rohingyaer..

VG - 6 timer siden

Trump hevder han takket nei å bli kåret til årets person

USAs president Donald Trump hevder at han takket nei til prisen som «Årets person», en kåring magasinet Time foretar hvert år..

VG - 11 timer siden

Faktisk.no: Inger-Marie Ytterhorn (Frp) møtte som vara på Stortinget mens hun satt i Nobelkomiteen

Hvis Carl I. Hagen får være både vararepresentant på Stortinget og sitte i Nobelkomiteen samtidig er han ikke den første..

VG - 12 timer siden

Nyhetsbyrå: Sør-Korea vurderer å avlyse stor militærøvelse

Sør Koreas president Moon Jae-in setter alt inn på at landet arrangerer et prikkfritt vinter-OL. Derfor vurderer han å avlyse den store felles militærøvelsen med amerikanske styrker..

VG - 13 timer siden

Iran om Saudi-Arabias Hitler-anklage: – Umoden og verdiløs

Kronprins Mohammed bin Salman av Saudi-Arabia anklager Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei for å være «Midtøstens nye Hitler». – Umodent, svarer Iran..

VG - 15 timer siden

Sirkus-tiger rømte i Paris - ble skutt og drept

En tiger har blitt skutt i Paris etter at den rømte fra et sirkus i den vestlige delen av byen..

VG - 21 timer siden

235 drept i moskéangrep i Egypt

Først gikk bomben av inne i moskeen under fredagsbønnen. Deretter begynte skytingen. Minst 235 personer er drept i Egypts verste terrorangrep i moderne tid..

VG - 13 timer siden

Moxnes: – Oslo kommune gir gavepakke til bolighaier

Først etter å ha gått rettens vei, nærmer leieboerne seg overtagelse av egen gård i Oslo. Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener praksisen er en gavepakke til bolighaier..

VG - 14 timer siden

Skrikhalser og indianere

Norge er et land for spesielt interesserte, sier utlendinger om oss når de skal være arrogante. Saken er at de har helt rett..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt