P4 > Nyheter

Fredag, 10 Juli, 09:04

P4 - 13 okt. 19 kl. 18:45

Demonstrerte mot antisemittisme

Over 10.000 personer demonstrerte i dag mot antisemittisme i Berlin.
Tysklands innenriksminister har denne uken innrømmet at trusselen fra høyreekstreme er veldig høy, etter at en mannen angrep en synagoge i Halle.
Mannen er siktet for angrepet og for å ha skutt og drept to personer på utsiden.
Han har innrømmet et høyreekstremt motiv..
Les mer på P4


Les mer om:
Berlin, Halle

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrertemot , antisemittisme
NRK - 13 okt. 19 kl. 17:56

Demonstrerte mot antisemittisme

Rundt 10.000 menneske deltok i ein protest mot antisemittisme i Berlin søndag. Mange tyskarar er sjokkerte etter at ei synagoge i byen Halle blei angripe onsdag, og fryktar høgreekstreme er på frammarsj i Tyskland..

P4 - 19 sep. 19 kl. 07:16

Ny handlingsplan mot antisemittisme

Neste år kommer den en ny handlingsplan mot antisemittisme. Det lover kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. Planen skal erstatte den som løper ut neste år.

Aftenposten - 28 nov. 19 kl. 22:00

Antisemittisme er ikke et muslimsk problem | Pamir Ehsas

Antisemittisme er et kollektivt problem..

NRK - 04 juli 19 kl. 20:49

Antisemittisme et økende problem

Over 80 prosent av unge jøder i EU betrakter antisemittisme som et problem i hjemlandet, viser en ny rapport fra EUs byrå for grunnleggende rettigheter (FRA). Uttalelser på internett blir trukket fram som spesielt problematiske, skriver NTB..

NRK - 04 juli 19 kl. 20:49

Antisemittisme er et økende problem

Over 80 prosent av unge jøder i EU betrakter antisemittisme som et problem i hjemlandet, viser en ny rapport fra EUs byrå for grunnleggende rettigheter (FRA). Uttalelser på internett blir trukket fram som spesielt problematiske, skriver NTB..

P4 - 04 juli 19 kl. 20:56

Antisemittisme et økende problem

Antisemittisme er et økende problem for unge i Europa. 80 prosent av unge jøder i EU betrakter jødehat som et problem i hjemlandet, viser en ny rapport fra EUs byrå for grunnleggende rettigheter. Uttalelser på internett blir trukket fram som spesielt problematiske, skriver NTB..

NRK - 04 april 20 kl. 12:17

Ber om orsak for antisemittisme

Keir Starmer, som er vald til ny leiar i det britiske Labour-partiet, ber om orsak for antisemittisme, melder AFP. – På vegne av Labour-partiet, eg er lei meg, sa han etter at han vart presentert som ny leiar laurdag..

VG - 13 juli 19 kl. 00:39

Antisemittisme rammer ungarske jøder: – Mange prøver å skjule sin identitet

BUDAPEST(VG) – Tendensen i det ungarske samfunnet er bekymringsfull, sier bokhandler Gabor Somogyi. 37-åringen vet hva antisemittisme kan føre til, og han liker ikke det han opplever i dagens Ungarn..

P4 - 07 juni 20 kl. 12:48

Obos-ansatte som demonstrerte må i karantene

Ansatte i Obos som har deltatt i George Floyd-demonstrasjonene, må i karantene i ti dager. Det opplyser konsernsjefen i boligutvikleren til NRK. Det er smittevernhensyn som gjør at Obos ikke vil ha noen som demonstrerte tilbake på jobb i morgen.

Aftenposten - 20 juli 19 kl. 20:05

Over 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg

Flere ledende opposisjonspolitikere deltok i demonstrasjonen, blant dem Aleksej Navalnyj. Politiet hevder at det kun var 12.000 som demonstrerte..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Feil med videodømming

Videodømming skulle gi slutt på dommerfeil i fotballen. Men nå innrømmer Premier League at VAR-systemet gjorde feil i alle tre kampene som ble spilt i går, melder BBC. Alle situasjonene gjaldt straffespark - blant annet ett Manchester United feilaktig fikk mot Aston Villa..

P4 - 45 minutter siden

Flere har tatt plastisk kirurgi

I flere land har det vært en økning i personer som har tatt plastisk kirurgi under koronakrisen. Det meldes det om fra klinikker i USA, Japan, Sør-Korea og Australia. En årsak skal ifølge BBC være at folk nå kan gjemme seg bak munnbind etter at de har rettet på nesen, fylt opp leppene eller tatt botox..

P4 - 45 minutter siden

Sotrbritannia fjerner krav

Nå fjerner Storbritannia karantenekrav for innreisende fra 58 land. Det åpnes blant annet for tilreisende fra Norden, men ikke fra Sverige, melder Sky News. De nye innreisereglene trer i kraft i dag.

P4 - 1 time siden

Lite tro på bedring i næringsliv

To av tre nordmenn tror ikke næringslivet i Norge kommer tilbake til et normalt aktivitetsnivå i år. Det viser en ny undersøkelse fra Opinion. Kun 18 prosent har tro på at næringslivet vil normaliseres i 2020.

P4 - 1 time siden

Vil ha anonyme jobbsøknader

SV vil ha anonyme jobbsøknader i alle offentlige virksomheter for å unngå diskriminering. SVs Solfrid Lerbrekk sier til Dagsavisen at forskjellige rapporter har vist de siste årene at navn og bakgrunn har for mye å si, når det er kvalifikasjonene og erfaringene folk bør ansettes på. Regjeringen lanserte i fjor et prøveprosjekt med anonyme søknader til jobber i staten, men Lerbrekk mener det ikke er noen grunn til å vente med å innføre dette over alt..

P4 - 1 time siden

Sliter med å følge med på hva barna gjør

Tre av ti foreldre synes det er vanskelig å holde oversikt over hva barna gjør på nettet. Det kommer frem i en ny undersøkelse fra Medietilsynet. De oppfordrer nå foreldre til å bruke ferien til å snakke med barna om nettvett.

P4 - 1 time siden

Nye reiseråd i dag

- Det er idiotisk om vi ødelegger dugnaden som har sørget for det lave smittetrykket vi har her til lands. Det mener professor i sosialmedisin ved NTNU, Steinar Westin. I dag blir det klart hvilke europeiske land nordmenn kan reise til uten å havne i karantene.

P4 - 1 time siden

Stenger alle skoler

Hongkong stenger alle skoler på grunn av et nytt smitteutbrudd. Det melder South China Morning Post. Det er oppdaget 42 nye tilfeller, og 34 av dem har blitt smittet i Hongkong.

P4 - 1 time siden

Nesten ingen ble smittet på byen

En stor andel av de som har blitt smittet av koronaviruset etter at Norge åpnet opp igjen, har blitt smittet i private hjem. Det viser en gjennomgang Aftenposten har gjort av ukesrapportene til Folkehelseinstiuttet fra 25. mai til 5.

P4 - 1 time siden

Folk reagerer på tette køer i familieparker

Flere som har vært på besøk i familieparker reagerer på tette køer og lite smittevern. På Tusenfryds Facebook-side forteller besøkende om lange køer og noen sier smittevernsreglene ikke blir overholdt, skriver VG. Markedssjef Erik Røhne Andersen sier de tar tilbakemeldingene seriøst og at de har gjort en rekke tiltak.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt