NRK > Nyheter

Torsdag, 26 November, 11:15

NRK - 21 okt. 20 kl. 22:54

Demonstrasjoner i Bolivia

Det har vært demonstrasjoner i flere byer i Bolivia i forbindelse med søndagens valg, som etter alle solemerker gir venstresidepartiet MAS en klar seier. Landet har vært preget av splittelse og uro siden det omstridte valget i fjor høst..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bolivia, MAS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrasjoneri , Bolivia
NRK - 19 okt. 20 kl. 03:08

Ber om tålmodighet i Bolivia

Opptellingen etter valget i Bolivia har startet. Resultatet er trolig ikke klart på flere dager, og landets midlertidige president ber folk være tålmodige. Søndagens valg på ny nasjonalforsamling i Bolivia gikk rolig for seg, men det fryktes opptøyer.

NRK - 09 nov. 20 kl. 17:07

Evo Morales tilbake i Bolivia

Tidligere president i Bolivia, Evo Morales er tilbake i Bolivia etter et års eksil i Argentina. Det melder AFP. Mandag krysset Morales grensen til fots.

NRK - 18 okt. 20 kl. 13:31

Skjebnevalg i koronarammet Bolivia

Søndag skal innbyggere i Bolivia velge ny nasjonalforsamling. – Det er trolig det vanskeligste og mest kritiske valget i landets 38 år lange demokratiske historie, sier politisk kommentator Erika Brockmann til NRK..

NRK - 19 okt. 20 kl. 00:13

Rolig valgavvikling i Bolivia

I Bolivia stengte valglokalene for en drøy time siden etter dagens valg. Men noen steder er det fortsatt mulig å stemme på grunn av lange køer. Valgdomstolen har forkastet et system med rask opptelling, det kan ta lang tid før resultatet foreligger..

NRK - 19 okt. 20 kl. 06:55

Morales-etterfølgar ledar i Bolivia

Den første valdagsmålinga etter valet i Bolivia viser at Luis Arce, etterfølgaren etter den avgåtte presidenten Evo Morales, leier med 52,4 prosent. Det viser ei førebels valdagsmåling utført av Unitel, når 5,44 prosent av stemmene er telt opp..

NRK - 19 okt. 20 kl. 09:29

Erklærer valsiger i Bolivia

Evo Morales sin etterfølgar Luis Arce har erklært valsiger i Bolivia, lenge før alle stemmene etter søndagens val er telt opp. Det melder AP. Ei valdagsmåling viser at dei ligg godt an til å vinne..

NRK - 20 okt. 20 kl. 06:49

Morales vil heim til Bolivia

Den tidlegare presidenten i Bolivia, Evo Morales, seier han vil reise heim att. Det skjer etter at hans etterfølgjar, Luis Arce, truleg vann valet på søndag. Morales har vore i eksil etter at han vart skulda for valjuks under valet i fjor..

NRK - 22 okt. 20 kl. 04:32

OAS: Valget i Bolivia var legitimt

Internasjonale valgobservatører sier valget i Bolivia var åpent og fritt og at sosialistpartiets kandidat Luis Arces påtroppende regjering er legitim. Den offisielle opptellingen som ikke er ferdig viser en klar seier for venstresiden..

NRK - 23 okt. 20 kl. 20:37

Klar seier til Arce i Bolivia

De endelige resultatene fra presidentvalget i Bolivia er nå offentliggjort. 55 prosent av stemmene gikk til Luis Arce fra sosialistpartiet MAS. Tidligere president Carlos Mesa fikk i underkant av 29 prosent av stemmene i valget som ble holdt søndag..

Aftenposten - 18 okt. 20 kl. 10:55

Demonstrasjoner varslet i Frankrike etter lærerdrapet

Det ventes demonstrasjoner i Frankrike søndag etter at en lærer ble knivdrept fredag. Politiet har så langt pågrepet elleve personer, melder fransk avis..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

CIA-offiser drept i Somalia

En offiser i CIAs topphemmelige kampenhet Special Activities Center (SAC) er drept i Somalia, skriver New York Times. USA har rundt 700 soldater og et ukjent antall etterretningsoffiserer stasjonert i landet..

NRK - 15 timer siden

Politiet etterforsker arbeidsplass

Politiet i Trondheim undersøker en arbeidsplass der minst ni personer er smittet. Ifølge kommunen skal utenlandske arbeidere ha delt kjøkken og bad med beboerne ved to ulike adresser. Arbeiderne skal heller ikke ha testet seg ved innreise til Norge..

NRK - 5 minutter siden

Kongeparet har ikke korona

Kongeparet er testet, og det er ikke påvist smitte med Covid-19, melder Slottet..

NRK - 15 minutter siden

Bot for brudd på karantenereglene  

En mann i 20-åra fra Drangedal har fått en bot på 20.000 kroner etter å ha brutt karantenebestemmelsene. Mannen kom hjem fra en fritidsreise til Sverige lørdag 21.

NRK - 30 minutter siden

Passasjer på Kiel-ferge smittet

En av de reisende på Color Lines Kiel-ferge Color Magic var smittet med koronaviruset. Folkehelseinstituttet (FHI) har orientert samtlige som var med på seilingen fra 22. til 24.

NRK - 30 minutter siden

Sp vil kutte matmomsen

Senterpartiet foreslår i sitt alternative budsjett for neste år å kutte matmomsen med 2,8 milliarder kroner. Partiet foreslår å redusere matmomsen til svensk nivå i to steg, for å redusere grensehandelen. Det vil koste 4,8 milliarder kroner i 2022..

NRK - 45 minutter siden

Frykter tredje bølge

Det er fare for en tredje bølge av koronasmitte når vaksineringen mot viruset starter. Det sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad, som frykter folk blir fristet til å slappe av, selv om det vil ta tid å vaksinere alle..

NRK - 45 minutter siden

Fire elever siktet etter lærerdrap

Ytterligere fire skoleelever er siktet etter drapet på den franske læreren Samuel Paty, melder AFP. Tre skolelever er tidligere siktet i saken. Paty ble drept etter at han viste fram tegninger av Profeten Muhammed i undervisningen..

NRK - 1 time siden

Hønneland ny generalsekretær

Geir Hønneland (54) blir ny generalsekretær i Den norske Helsingforskomité. Hønneland er statsviter og tidligere russlandsforsker ved Fridtjof Nansens Institutt. For øyeblikket er han tilknyttet Norsk Utenrikspolitisk Institutt, NUPI..

NRK - 1 time siden

Nytt koronadødsfall ved Ahus  

Ahus bekrefter at en pasient ved sykehuset døde av korona i går, skriver rb.no. Det er så langt usikkert om dødsfallet er knyttet til smitteutbruddet på sykehjemmet Villa Skaar Valstad i Eidsvoll..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt