NRK > Nyheter

Thursday, 04 June, 17:01

NRK - 05 Jul 19 kl. 10:16

Demonstrasjoner i Algerie

Algeriske borgere tar i dag til gatene. De ønsker et nytt styre i landet, men feirer også frigjøringen fra Frankrike. Demonstrasjonene mot regjeringen har pågått i 20 uker, men ventes å tilta i styrke i dag ettersom det også er landets nasjonaldag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frankrike, Algerie

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrasjoneri , Algerie
NRK - 12 Apr 19 kl. 20:52

108 arrestert i Algerie

I Algerie er 108 personer arrestert etter sammenstøt i forbindelse med demonstrasjoner. 27 politifolk skal være skadet, ifølge en uttalelse fra politiet..

NRK - 29 Mar 19 kl. 17:57

Stor demonstrasjon mot Bouteflika

Flere mektige menn i Algerie har denne uka krevd president Abdelaziz Bouteflikas avgang. Over en million mennesker samlet seg fredag for demonstrasjoner mot regjeringen i Algerie, melder NTB..

NRK - 31 Mar 19 kl. 21:11

Ny regjering i Algerie

Myndighetene i Algerie har kunngjort en ny regjering med 27 medlemmer. Det har vært store demonstrasjoner i landet med krav om at landets president, 82 år gamle Abdelaziz Bouteflika, må gå av. Så langt er det uklart hva som skjer med ham..

NRK - 10 Apr 19 kl. 20:48

Presidentvalg i Algerie 4. juli

Algeries midlertidige president Abdelkader Bensalah har satt 4. juli som dato for presidentvalget i landet, melder statlige algeriske medier. Algerie har den siste tiden vært preget av omfattende demonstrasjoner og protester..

P4 - 02 Jun 19 kl. 17:38

Utsetter presidentvalg i Algerie

Presidentvalget i Algerie blir utsatt fordi det vil være umulig å avholde valg. Det slår grunnlovsdomstolen fast. Store demonstrasjoner førte til at den sittende presidenten måtte gå av, mens de to som nå vil stille til valg ble avvist.

NRK - 13 Oct 19 kl. 16:20

Protesterer mot ny lov i Algerie

Hundrevis demonstrerte søndag mot ei ny straumlov i Algerie. Lova skal få utlendingar til å investere i straumproduksjonen i landet. Demonstrantane meiner det er eit forsøk på å samle vestleg støtte mot masseprotestane i Algerie dei siste månadane..

NRK - 08 Mar 19 kl. 13:32

Nye demonstrasjoner i Algerie

Tusenvis av demonstranter trosset fredag advarslene fra president Abdelaziz Bouteflika (82). I hovedstaden Alger samlet demonstrantene seg og ropte slagord mot den aldrende presidenten..

NRK - 13 Dec 19 kl. 14:53

Protester mot valg i Algerie

Det er store demonstrasjoner i Algeries hovedstad fredag, skriver AFP. Abdelmadjid Tebboune vant torsdagens presidentvalg i landet, som ble boikottet av mange. Demonstrantene ønsker politiske reform, og mener valget var rigget..

NRK - 02 Apr 19 kl. 20:28

Ber Bouteflika gå av nå

President Abdelaziz Bouteflika må gå av umiddelbart, krever både hæren og opposisjonen i Algerie etter at 82-åringen lovet å gå av innen april er omme. Det nordafrikanske landet har siden februar vært rystet av store demonstrasjoner mot hans regime..

Aftenposten - 09 Mar 19 kl. 13:34

Over 100 skadet i demonstrasjoner i Algerie

Over hundre personer er skadd under protestene mot at president Abdelaziz Bouteflika stiller til gjenvalg som Algeries president..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Kunsten på Y-blokka tas ned i juli

Murarbeidene på Y-blokka i det gamle regjeringskvartalet, utført av Carl Nesjar etter tegninger fra Pablo Picasso, skal tas ned og bevares i juli. Stortingsflertallet sa nei til å utsette rivingen, så Y-blokka rives i løpet av året..

NRK - 15 minutter siden

Tenåringer arrestert for rasisme

To tenåringer er arrestert i England etter at en video på sosiale medier viser dem slå en svart, jevnaldrende gutt fordi han ikke ville slikke en sko. Politiet i Yorkshire ser alvorlig på saken, og har bedt allmennheten om tips, melder BBC..

NRK - 1 time siden

Munnbind påbudt i danske fly

Flypassasjerer i Danmark påbys å bruke munnbind fra de ankommer flyplassen til reisen er over. Til gjengjeld får flyselskaper selge alle seter, melder Danmarks Radio. Dermed retter danskene seg etter Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrå, EASA..

NRK - 1 time siden

Store utfordringer med poststemmer

Koronapandemien vil få flere amerikanere til å stemme per post, tror eksperter Reuters har snakket med. De fryukter mange delstater vil slite med å få sendt ut stemmesedler i tide. President Trump frykter valgfusk, men det er lite trolig, mener de..

NRK - 1 time siden

Norske jøder betalte dyrt for flukt

Norske jøder betalte opptil flere årslønner for å kunne flykte til Sverige under Den andre verdenskrig. Penger har vært en større del av historien om de norske jødenes flukt enn det som tidligere har kommet frem, skriver Dagen..

NRK - 1 time siden

Permittering rammer flystudenter

Mandag kan halvparten av flygelederne på Torp Sandefjord lufthavn bli permittert. Tre pilotskoler må i så fall stenge, og i alt 110 ansatte der må også permitteres. Også 400 studenter som har tatt opp en million kroner i lån til utdanningen rammes..

NRK - 1 time siden

Ahus åpner for besøkende

Ahus åpner fredag 5. juni opp for at pasienter igjen kan få besøk av sine nærmeste pårørende. For å beskytte mot smitte vil antall besøkende fortsatt være begrenset.

NRK - 1 time siden

Kystvakta på plass ved Kråkneset

Kystvaktas KV Harstad har i natt ankommet Altafjorden for å bistå med opprydninga etter jordskredet onsdag. Rasområdet på Kråkneset er fortsatt sperret av, og NVE tror det vil ta mange dager før man kan oppholde seg der..

NRK - 1 time siden

Sverige åpner for innenlandsreiser

Det skal bli færre restriksjoner for reiser innad i Sverige, sier statsminister Stefan Löfven. Mindre belastning på helsevesenet gjør at symptomfrie personer kan reise over hele landet fra 13. juni.

NRK - 1 time siden

Tom Hagen vil ikke avhøres mer

Milliardæren Tom Hagens tillit til politiet er betydelig svekket. Den drapssiktede 70-åringen tror ikke nye avhør vil bringe saken videre, melder VG. Hagen møter derfor ikke til avhør tirsdag, torsdag og fredag i neste uke, sier forsvareren hans..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt