NRK > Nyheter

Friday, 22 November, 01:25

NRK - 05 Jul 19 kl. 10:16

Demonstrasjoner i Algerie

Algeriske borgere tar i dag til gatene. De ønsker et nytt styre i landet, men feirer også frigjøringen fra Frankrike. Demonstrasjonene mot regjeringen har pågått i 20 uker, men ventes å tilta i styrke i dag ettersom det også er landets nasjonaldag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frankrike, Algerie

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrasjoneri , Algerie
NRK - 12 Apr 19 kl. 20:52

108 arrestert i Algerie

I Algerie er 108 personer arrestert etter sammenstøt i forbindelse med demonstrasjoner. 27 politifolk skal være skadet, ifølge en uttalelse fra politiet..

NRK - 29 Mar 19 kl. 17:57

Stor demonstrasjon mot Bouteflika

Flere mektige menn i Algerie har denne uka krevd president Abdelaziz Bouteflikas avgang. Over en million mennesker samlet seg fredag for demonstrasjoner mot regjeringen i Algerie, melder NTB..

NRK - 31 Mar 19 kl. 21:11

Ny regjering i Algerie

Myndighetene i Algerie har kunngjort en ny regjering med 27 medlemmer. Det har vært store demonstrasjoner i landet med krav om at landets president, 82 år gamle Abdelaziz Bouteflika, må gå av. Så langt er det uklart hva som skjer med ham..

NRK - 10 Apr 19 kl. 20:48

Presidentvalg i Algerie 4. juli

Algeries midlertidige president Abdelkader Bensalah har satt 4. juli som dato for presidentvalget i landet, melder statlige algeriske medier. Algerie har den siste tiden vært preget av omfattende demonstrasjoner og protester..

P4 - 02 Jun 19 kl. 17:38

Utsetter presidentvalg i Algerie

Presidentvalget i Algerie blir utsatt fordi det vil være umulig å avholde valg. Det slår grunnlovsdomstolen fast. Store demonstrasjoner førte til at den sittende presidenten måtte gå av, mens de to som nå vil stille til valg ble avvist.

NRK - 13 Oct 19 kl. 16:20

Protesterer mot ny lov i Algerie

Hundrevis demonstrerte søndag mot ei ny straumlov i Algerie. Lova skal få utlendingar til å investere i straumproduksjonen i landet. Demonstrantane meiner det er eit forsøk på å samle vestleg støtte mot masseprotestane i Algerie dei siste månadane..

NRK - 08 Mar 19 kl. 13:32

Nye demonstrasjoner i Algerie

Tusenvis av demonstranter trosset fredag advarslene fra president Abdelaziz Bouteflika (82). I hovedstaden Alger samlet demonstrantene seg og ropte slagord mot den aldrende presidenten..

Aftenposten - 20 Oct 19 kl. 19:52

Direkte: Demonstrasjoner i Barcelona for syvende dag på dag

Søndag kveld er det igjen nye demonstrasjoner i Barcelona. Over 600 mennesker er skadet i sammenstøt mellom politi og demonstrasjoner siden mandag..

Aftenposten - 09 Mar 19 kl. 13:34

Over 100 skadet i demonstrasjoner i Algerie

Over hundre personer er skadd under protestene mot at president Abdelaziz Bouteflika stiller til gjenvalg som Algeries president..

NRK - 02 Apr 19 kl. 20:28

Ber Bouteflika gå av nå

President Abdelaziz Bouteflika må gå av umiddelbart, krever både hæren og opposisjonen i Algerie etter at 82-åringen lovet å gå av innen april er omme. Det nordafrikanske landet har siden februar vært rystet av store demonstrasjoner mot hans regime..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Tallet på døde stiger etter angrep

Tallet på døde soldater er oppjustert til 43 etter at ekstremister angrep soldater i Mali mandag, opplyser militære kilder. Soldater fra Mali og Niger ble angrepet nær byen Tbankort mens de var på patrulje. Angriperne blir omtalt som terrorister..

NRK - 1 time siden

Opprørspoliti mot begravelsesfølge

Boliviansk opprørspoliti brukte tåregass for å spre tusenvis av mennesker som fulgte fem døde demonstranter til graven i hovedstaden La Paz torsdag. De fem var blant de åtte som ble drept i sammenstøt mellom demonstranter og politi..

NRK - 2 timer siden

Kritiske til å nekte kroanbrenning

Både professor Eivind Smith og fagdirektør Anine Kierulf reagerer på politidirektørens ordre om å nekte brenning av religiøse symboler. Politiet bekrefter overfor Filter at ordren var basert på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer..

NRK - 2 timer siden

Når ikke antibiotikamål

Helsevesenet når ikke målet om en reduksjon på 30 prosent i antibiotikabruken innen 2020. Det viser en rapport fra Helsedirektoratet, skriver NTB. Siden 2012 har bruken av antibiotika gått ned med 24 prosent...

NRK - 2 timer siden

Store demonstrasjoner i Colombia

Over hundre tusen mennesker i Colombia deltok torsdag i demonstrasjoner mot president Ivan Duque og hans økonomiske politikk. De protesterte blant annet mot økt økonomisk ulikhet og regjeringens angivelige planer om å heve pensjonsalderen..

NRK - 3 timer siden

«Hvaldimir» har flyttet sørover

Hvithvalen «Hvaldimir» som i forrige måned forlot havna i Hammerfest, har dukket opp i Sørkjosen i Nordreisa i Troms, skriver iFinnmark. Den tamme hvalen dukket først opp utenfor Rolfsøya i Finnmark i slutten av april..

NRK - 4 timer siden

Kaller tiltalen et kuppforsøk

Israels fungerende statsminister Benjamin Netanyahu kaller korrupsjonstiltalen mot ham for et kuppforsøk, og sier han ikke vil gå av. Den israelske riksadvokaten kunngjorde i dag at det er tatt ut tiltale for bestikkelser, svindel og tillitsbrudd..

NRK - 4 timer siden

Bloomberg har registrert seg

Milliardær og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg (77) har registrert seg for å delta i Demokratenes nominasjonskamp foran presidentvalget i USA neste år. Han har likevel ennå ikke bestemt seg for om han skal delta..

NRK - 4 timer siden

Slutter med sekstimers arbeidsdag

De ansatte ved Tines ostepakkeri på Heimdal i Trøndelag har jobbet seks timer om dagen de siste 12 åra, men nå er det slutt. Grunnen er at selskapet må kutte kostnader. Tine anslår at de kan spare omtrent åtte millioner kroner på dette..

NRK - 4 timer siden

Oppretter lokalkontor på Svalbard

To ansatte ved et nytt lokalkontor for Nærings- og fiskeridepartementet på Svalbard skal forvalte 98,75 prosent av øygruppa. De ansatte skal etter planen være på plass i april 2020..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt