NRK > Nyheter

Fredag, 10 Juli, 13:59

NRK - 03 des. 19 kl. 09:44

Dei siste ti åra rekordvarme

Vêrekspertar i organisasjonen WMO seier på klimatoppmøtet i Madrid at dei siste ti åra har vore rekordvarme. Det går fram i ein rapport dei har laga, der dei drar fram issmelting og hetebølger som eksempel på klimaendringar..
Les mer på NRK


Les mer om:
WMO, Madrid

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Deisiste ti , åra, rekordvarme
P4 - I førrgår: 20:10

Rekordvarme i Sibir i juni

Det var rekordvarme i Sibir i Russland i juni. I løpet av måneden ble det målt temperaturer opp mot 37 grader, noe som er det høyste som er målt noensinne i området..

P4 - 18 mai 20 kl. 07:44

Rekordvarme i Hellas

Mens mai i Norge er vekslende mellom varm vårsol og kald vind og snø opplever nå Hellas rekordvarme flere steder. Landet står overfor det som trolig blir den verste hetebølgen på 50 år melder National Observartory of Athens. I helgen viste gradstokken opp mot 40 grader flere steder..

Dagbladet - 21 des. 19 kl. 13:18

Spania-jul: Rekordvarme og orkan - samtidig

Fem personer har omkommet i storm i Europa..

VG - 31 des. 19 kl. 22:17

Derfor er det rekordbranner i Australia

Rekordvarme og lange tørkeperioder har ført til unormalt mange skogbranner i Australia..

NRK - 17 des. 19 kl. 07:06

Advarer mot skogbranner

Brannmannskaper øst i Australia frykter hetebølge og rekordvarme kan gjøre de over hundre skogbrannene ukontrollerbare. Temperaturene i delstaten New South Wales (NSW) øst i Australia er ventet å komme opp i 40 grader de neste dagene..

NRK - I førrgår: 19:47

Rekordvarme i Sibir i juni

I forrige måned ble det målt temperaturer opp mot 37 varmegrader øst i Sibir i Russland. Aldri før har det blitt registrert så høye temperaturer i området. Målingene er gjort av klimaovervåkingstjenesten C3S, som er en del av EUs Copernicus-prosjekt..

NRK - 21 des. 19 kl. 18:09

Rekordvarme i Bergen

Natt til lørdag ble det målt 14,2 grader på målestasjonen Florida i Bergen. Det er den høyeste temperaturen målt i desember siden målingene startet i 1993. En av dagene i juli var dessuten kaldere enn målingen fra i natt, ifølge Bergens Tidende..

VG - 02 jan. 20 kl. 08:57

Rekordvarme i Møre og Romsdal: Skiturister tok beina fatt

Vennegjengen dro til Romsdalen for å gå toppturer på ski. I dag måtte de ta beina fatt, da temperaturen nærmet seg 19 grader og varmerekordene falt på Åndalsnes og Sunndalsøra..

VG - 02 jan. 20 kl. 08:57

Rekordvarme i Romsdalen: Skiturister tok beina fatt

Vennegjengen dro til Romsdalen for å gå toppturer på ski. I dag måtte de ta beina fatt, da temperaturen nærmet seg 19 grader og varmerekordene falt på Åndalsnes og Sunndalsøra..

VG - 02 jan. 20 kl. 08:57

Rekordvarme i Møre og Romsdal: Ordfører tok nyttårsbad

Ordføreren hoppet i Romsdalsfjorden, etter at Åndalsnes satte norsk varmerekord for januar med 18,6 grader i dag tidlig: – Veldig varmt i luften, men skikkelig kjølig i vannet, sier Yvonne Wold (SV)..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Kritisk til dommen

Direktør ved Arkivet freds- og menneskerettighetssenter, Audun Myhre, er svært kritisk til lagmannsrettens dom i naziflagg-saken, og at den ikke havner i Høyesterett. Nå mener Myhre veien videre er å jobbes politisk med tanke på en lovendring..

NRK - 30 minutter siden

Kom i klem på en henger

Personen som var involvert i arbeidsulykken på Bergemoveien i Grimstad skal ha kommet i klem mellom rammen og planet på en tilhenger. Det melder politiet. Personens tilstand er ikke kjent..

NRK - 15 minutter siden

Dette må du sjekke før du reiser

NRK - 30 minutter siden

Norske i Afghanistan koronasmittet

Norske personell er smittet av koronavirus i Afghanistan, men har ikke utviklet symptomer, opplyser Forsvaret. Også to danske soldater er smittet. Det oppgis ikke hvor mange nordmenn som er smittet, men de det gjelder er satt i isolat..

NRK - 45 minutter siden

Spotify nede store deler av verden

Musikkstrømmetjenesten Spotify er nede i store deler av Europa, samt flere steder i USA, melder den svenske avisa Aftonbladet..

NRK - 45 minutter siden

Hurtigruten: –Ekstremt gode nyheter

Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, er meget glad for at mange viktige turistland i Europa nå er unntatt UDs reiseråd. Fra 15. juni åpnes det for at personer fra en rekke land i Europa får komme karantenefritt til Norge..

NRK - 45 minutter siden

Et småfly har krasjet

Småfly krasjet under landing i Meråker i Trøndelag – én person fortsatt fast i flyet, én kom seg ut, melder politiet på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

650 kilo matvarer i overvekt

En bilfører stoppet i Ullensvang er anmeldt for ulovlig transport av kjøtt, overvekt på tilhenger og brudd på smittevernloven, skriver Bergens Tidende. Den hadde 650 kilo matvarer i overvekt, kjøtt ble fraktet i varmt bagasjerom på vei til butikken..

NRK - 1 time siden

Fortsatt kritisk situasjon

Virke er glad for at det nå åpnes for turister inn i Norge, men understreker at situasjonen fremdeles er kritisk for mange norske reisevirksomheter, skriver NTB. Det er 170.000 arbeidsplasser i norsk reiseliv, ifølge Virke..

NRK - 1 time siden

En halvering i antall innlagte

Fire pasienter med koronasmitte er innlagt ved norske sykehus fredag, én av dem er på intensivavdeling. Det en halvering fra torsdag, viser tall fra Helsedirektoratet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt