P4 > Nyheter

Monday, 01 June, 10:46

P4 - 07 Sep 19 kl. 22:17

De gule vestene tilbake

De gule vestene var tilbake i gatene i flere byer i Frankrike i dag, og det meldes om nye sammenstøt med politiet.
I byen Montpellier var det mellom 2000 og 5000 demonstranter.
Også i Paris og andre større byer var det nye demonstrasjoner fra protestbevegelsen..
Les mer på P4


Les mer om:
Frankrike, Montpellier, Paris

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: De gule, vestene, tilbake
Aftenposten - 01 Jun 19 kl. 22:49

Luften går ut av protestene etter et halvt år med gule vester. Nå sliter de med varmen.

Etter et drøyt halvår med protester mot president Emmanuel Macron kan det gå mot slutten for protestbevegelsen De gule vestene..

Aftenposten - 02 Jun 19 kl. 21:10

Her jager de gule vestene den jødiske professoren bort fra demonstrasjonen

Hatkriminalitet mot jøder økte med 74 prosent i Frankrike i fjor..

Aftenposten - 16 Nov 19 kl. 12:54

De gule vestene lever fortsatt | Kjerstin Aukrust

Mange har funnet et nytt solidarisk fellesskap, det har gitt «vanlige folk» et talerør og det har åpnet for en dialog..

P4 - 14 Jul 19 kl. 11:23

Feirer Frankrike

I Frankrike er sikkerheten høynet og det er satt inn ekstra ressurser under feiringen av nasjonaldagen i dag. Som en følge av de mange demonstrasjonene fra de gule vestene de siste månedene er nå totalt 2500 personer fra politi og militærpoliti i aksjon, skriver France Info..

NRK - 07 Sep 19 kl. 21:57

Gule vester tilbake i gatene

Protestbevegelsen Gule vester var tilbake i gatene i flere byer i Frankrike lørdag. I Montpellier i Sør-Frankrike var det mellom 2000 og 5000 demonstranter. Også i Paris, Marseille, Lille, Strasbourg, Dijon og Toulouse var det demonstranter..

NRK - 14 Jul 19 kl. 15:42

Brukte tåregass mot protestanter

Fransk politi jagde bort protestanter ved hjelp av tåregass i Paris. Protestantene forsøkte å okkupere Champs-Élysées etter at paraden til ære for landets nasjonaldag i dag var over. Protestantene skal ha vært en fraksjon av De gule vestene..

P4 - 14 Jul 19 kl. 16:44

Uroligheter under demonstrasjoner i Paris

De såkalte gule vestene fortsatte sine demonstrasjoner i Paris i dag og igjen ble det voldelige sammenstøt med fransk politi. Demonstrantene ødela sikkerhetsbarrierer, og tente på søppelspann. Fransk politi svarte med tåregass og over 150 mennesker er arrestert.

P4 - 21 Sep 19 kl. 12:24

Nye demonstrasjoner i Frankrike

Det har brutt ut nye demonstrasjoner i Frankrike i forbindelse med protestbevegelsen De gule vestene. Over 7000 politifolk er i beredskap, og minst 39 personer er hittil pågrepet. Protestbevegelsen mistet i sommer oppslutning, og lederne har denne helgen oppfordret til nye demonstrasjoner både i Paris og andre franske byer.

P4 - 14 Dec 19 kl. 17:39

Frykt for julekaos i Frankrike

I Frankrike advarer fagforeninger om fortsatt stor streikevilje. Hundretusenvis av arbeidere i offentlig sektor protester mot regjeringens nye pensjonsreform som de mener vil gi lavere lønninger og dårligere vilkår. Streiken er nå inne i sin tiende dag, og rammer både fly, tog og metrolinjer.

Aftenposten - 13 Jul 19 kl. 17:42

Fransk håp tok tilbake sammenlagtledelsen

Belgiske Thomas De Gendt satt i brudd fra start til mål og vant lørdagens etappe i Tour de France. Franske Julian Alaphilippe er tilbake i den gule ledertrøyen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Sotra-siktet fremstilles for varetekt

Mandag formiddag fremstilles mannen som er siktet for drap på moren sin på Sotra, for varetektsfengsling. Kvinnen ble lørdag kveld funnet død og med skader, som gjorde at politiet startet drapsetterforskning. Sønnen i 20-årene satt i avhør med politiet i går og nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

P4 - 1 time siden

En million smittede i Latin-Amerika og Karibia

Over én million mennesker er smittet av koronavirus i Latin-Amerika og Karibia, ifølge en opptelling nyhetsbyrået AFP har gjort. Over halvparten av smittetilfellene er i Brasil. Det er nå bare USA, Storbritannia og Italia som har flere koronarelaterte dødsfall enn Brasil..

P4 - 1 time siden

Søk etter båtfunn i Florø

Snekka som mandag morgen ble funnet ved Florø med motoren i gang, er trolig stjålet i løpet av natten. Det ble satt i gang fullt søk i området i tilfelle noen skulle ha falt i sjøen fra båten. Eieren av båten er kontaktet og har ikke selv brukt båten.

P4 - 45 minutter siden

Kraftig fall i dansk bilsalg

Koronapandemien har ført til et kraftig fall i bilsalget i Danmark og én av fem forhandlere står nå på randen av konkurs. Det viser en spørreundersøkelse Autobranchen Danmark har gjort. En av fem danske bilforhandlere svarer at de risikerer å gå konkurs innen et år..

P4 - 45 minutter siden

Oppsving på asiatiske børser

Det fortsetter å gå oppover på de asiatiske børsene til tross for koronapandemien. Nikkei 225-indeksen i Tokyo steg i dag med 0,8 prosent og endte på det høyeste på tre måneder. Den siste måneden har indeksen steget med 12,5 prosent og den ligger nå 8,1 prosent høyere enn for ett år siden, skriver NTB.

P4 - 15 minutter siden

Prinsessens instagramkonto er hacket

Prinsesse Märtha Louises instagramkonto deaktivert. Prinsessens sekretær Carina Scheele Carlsen sier til VG at kontoen er hacket og at de prøver å ordne opp i det. Både prinsessen og kjæresten Durek Verret har på Instagram uttalt seg om George Floyd som døde da han ble brutalt arrestert i USA forrige mandag.

P4 - 15 minutter siden

Ber fortsatt folk reise kollektivt

- Det er viktig for Oslos fremtid at folk fortsatt reiser kollektivt både nå og fremover. Det sier nestleder i MDG, Arild Hermstad. I en ny undersøkelse svarer fire av ti at de vil unngå å reise kollektivt etter at koronapandemien er over på grunn av trengsel og smittefare.

P4 - 2 timer siden

Moskva letter på koronarestriksjonene

I dag letter den russiske hovedstaden Moskva på koronarestriksjonene. Det skjer til tross for at Russland har det tredje høyeste antallet smittede i verden og Moskva er landets episenter for utbruddet. Lettelsene skjer etter at president Vladimir Putin kunngjorde at landet har passert smittetoppen.

P4 - 3 timer siden

Voldsomme opptøyer ved Det hvite hus

I USA fortsetter de voldsomme protestene etter at George Floyd døde under pågripelse i Minneapolis forrige mandag. Politiet har i natt brukt tåregass mot demonstranter som samlet seg utenfor Det hvite hus, og det er meldt om flere branner i området. Det er sjette kveld på rad med landsdekkende protester etter dødsfallet, og ifølge nyhetsbyrået AP er over 4100 personer pågrepet i opptøyene så langt..

P4 - 3 timer siden

Trump ført til underjordisk bunker

Demonstrasjonene førte til at Det hvite hus ble satt i høyeste alarmberedskap, noe som ikke har skjedd siden terrorangrepet 11. september 2011. Det melder nyhetsbyrået AP.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt