NRK > Nyheter

Saturday, 30 May, 00:32

NRK - 23 May 20 kl. 16:18

Danmark fortsetter medisin-forsøk

Et dansk forsøk med bruk av malariamedisin mot Covid-19 fortsetter, selv om en stor studie omtalt i The Lancet tyder på økt dødsrisiko. Forskerne sier de er klar over resultatene, og at de vil vurdere å stanse om det kommer flere slike studier..
Les mer på NRK


Les mer om:
Covid, The Lancet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Danmark, fortsetter, medisin-forsøk
P4 - 06 Apr 20 kl. 20:13

- Gradvis åpning av Danmark

Danmark skal forsøke seg på en kontrollert åpning av landet etter påske om smittetalene fortsetter å holde seg stabile. De vil blant annet åpne barnehager og de skolene for de yngste elevene.. Men bare om folk fortsetter å være forsiktige og holde avstand, sa statsminister Mette Fredriksen på en pressekonferanse i kveld..

Klartale - 26 May 20 kl. 09:04

WHO dropper malaria-medisin mot korona

Verdens helse-organisasjon stopper alle forsøk med malaria-medisin mot covid-19. Norge gjør det samme..

NRK - 04 Mar 20 kl. 23:20

Flere smittede i Sverige og Danmark

Antallet koronasmittede fortsetter å øke i Sverige og Danmark. Onsdag meldte svenske helsemyndigheter om 22 nye smittetilfeller, hvorav 16 er registrert i hovedstadsregionen. I Danmark har totalt 15 mennesker den siste uka fått påvist smitte..

NRK - 06 Apr 20 kl. 20:11

Danmark vil forsøke attopning

Danmark sin statsminister Mette Frederiksen seier at Danmark forsiktig vil starte attopninga av samfunnet etter påske dersom tala fortset å vere stabile. Fyrst ut vil vere barnehagar og skular for dei minste elevane..

P4 - 23 Mar 20 kl. 15:21

Danmark fortsetter nedstengning

Danmark forelenger alle landets koronatiltak frem til 2. påskedag, 13. april.

P4 - 23 May 20 kl. 19:36

Danmark fortsetter å teste malariamedisin

Danmark fortsetter å teste ut malariamedisin mot koronaviruset, til tross for at en stor studie tyder på økt dødsrisiko. I går ble det kjent at en studie omtalt i The Lancet tyder på at legemiddelet hydrosyklorokin ikke har noen effekt på covid-19, og at det derimot øker sjansen for død og alvorlige hjerteproblemer. Danske leger sier de følger med på studiene, og at det kan hende de komer til å stanse testingen, men at de ikke er helt der ennå, skriver ABC Nyheter..

NRK - 09 May 20 kl. 15:01

Færre intensivpasienter i Danmark

Statens Serum Institut i Danmark melder at antall pasienter som får intensivbehandling fortsetter å synke. I dag lå 39 personer på intensivavdeling med covid-19. Det siste døgnet har fire personer dødd av koronaviruset i landet.

NRK - 17 Mar 20 kl. 19:30

Danmark skjerper koronatiltak

Danmark stenger butikker og restauranter og forbyr samlinger med flere enn ti personer i det offentlige rom, opplyser statsminister Mette Frederiksen. Det kunngjorde hun på en pressekonferanse i kveld for å forsøke å bremse spredningen av viruset..

NRK - 08 May 20 kl. 09:22

Arbeidere strømmet til Danmark

Utenlandske arbeidsfolk har krysset grensen inn til Danmark uten å ha sittet i karantene eller blitt testet for koronavirus. – Det er bekymringsfullt hvis dette fortsetter, sier virusforsker til Fagbladet 3F. Regjeringen stengte grensene 11.

Dagbladet - 07 May 20 kl. 20:49

Danmark fortsetter gjenåpningen

I Danmark kan kjøpesentre og mindre butikker snart åpne igjen, og flere elever får komme tilbake til klasserommene i fase to av gjenåpningen av landet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ny video av Floyds-pågripelsen

En ny video delt på sosiale medier, viser pågripelsen av avdøde George Floyd fra en annen vinkel, der tre politimenn deltar. Videoen som hittil har vært delt, viser hvordan en politimann presser kneet sitt mot halsen til Floyd..

NRK - 1 time siden

Trump snakket med avdødes familie

USAs president Donald Trump opplyser fredag kveld at han har snakket med familien til George Floyd, mannen som døde under en arrestasjon i Minneapolis. Trump sier også at man må forhindre at det blir anarki i byen, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 1 time siden

Innfører portforbud i Minneapolis

Myndighetene i Minneapolis har besluttet å innføre portforbud i byen, etter tre dager med opprør og kraftige demonstrasjoner. Det kunngjorde ordfører Jacob Frey fredag ettermiddag, ifølge CBS Minnesota. Portforbudet trer i kraft klokka 20 lokal tid..

NRK - 1 time siden

Klasser i karantene etter smitte

Et tjuetalls elever på Kurland barneskole i Sarpsborg må i karantene etter at en lærer testet positivt på korona, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Også i Sula på Sunnmøre er to skolegrupper og en barnehageavdeling i karantene, melder Sunnmørsposten..

NRK - 3 timer siden

Ønsker ikke barnehospice

Det er full strid om Norge skal satse på barnehospice – der alvorlig syke barn kan komme med sine familier. Mens foreningen for barnepalliasjon har kjempet for hospice i en årrekke, fraråder nå flere medisinske miljøer dette..

NRK - 3 timer siden

Avslutter særbehandling av Hongkong

President Donald Trump har gitt beskjed til sin administrasjon om å avvikle særbehandlingen av Hongkong, som byen har fått på grunn av sin spesielle status. Det skjer etter at Kina vedtok en ny sikkerhetslov for Hongkong..

NRK - 3 timer siden

USA bryter med WHO

President Donald Trump sier fredag at USA bryter med Verdens Helseorganisasjon (WHO) og kutter pengestøtten til organisasjonen. På en pressekonferanse sa Trump at USA bryter med WHO fordi organisasjonen ikke har gjort endringene USA har bedt om..

NRK - 3 timer siden

Bryter med WHO

President Donald Trump sier fredag at USA bryter med Verdens Helseorganisasjon..

NRK - 3 timer siden

Donald Trump møter pressen

NRK - 4 timer siden

Pågrepet politimann sikta for drap

Derek Chauvin, politmannen som knelte på nakken til George Floyd under en pågripelse i Minneapolis, er arrestert og siktet for uaktsomt drap, melder Reuters. De tre andre politifolkene som deltok i pågripelsen er under etterforskning..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt