P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 06:57

P4 - 23 May 20 kl. 19:36

Danmark fortsetter å teste malariamedisin

Danmark fortsetter å teste ut malariamedisin mot koronaviruset, til tross for at en stor studie tyder på økt dødsrisiko.
I går ble det kjent at en studie omtalt i The Lancet tyder på at legemiddelet hydrosyklorokin ikke har noen effekt på covid-19, og at det derimot øker sjansen for død og alvorlige hjerteproblemer.
Danske leger sier de følger med på studiene, og at det kan hende de komer til å stanse testingen, men at de ikke er helt der ennå, skriver ABC Nyheter..
Les mer på P4


Les mer om:
The Lancet, ABC Nyheter

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Danmark, fortsetterå , teste, malariamedisin
P4 - 30 Apr 20 kl. 09:43

Fortsetter utprøving av malariamedisin

Til tross for bekymringsmeldinger fra utlandet, fortsetter studien der malariamedisin testes ut på norske koronapasienter. Så langt har nærmere 120 koronapasienter ved norske sykehus blitt behandlet med hydroksyklorokin som del av en omfattende WHO-studie..

Aftenposten - 30 Apr 20 kl. 06:05

Fortsetter forsøk med malariamedisin på norske koronapasienter

Til tross for bekymringsmeldinger fra utlandet, fortsetter studien hvor malariamedisin testes ut på norske koronapasienter..

VG - 21 May 20 kl. 20:26

Nå skal tusenvis ta samme malariamedisin som Donald Trump

To britiske prestisjeuniversiteter har satt i gang en studie hvor de skal teste to typer malariamedisin på 40.000 mennesker..

NRK - 23 May 20 kl. 16:18

Danmark fortsetter medisin-forsøk

Et dansk forsøk med bruk av malariamedisin mot Covid-19 fortsetter, selv om en stor studie omtalt i The Lancet tyder på økt dødsrisiko. Forskerne sier de er klar over resultatene, og at de vil vurdere å stanse om det kommer flere slike studier..

NRK - 22 Apr 20 kl. 00:55

– Malariamedisin gir fleire døde

Malariamedisin har ikkje påvist effekt mot koronaviruset, og ser ut til å føre til at fleire døyr. Det viser ny forsking frå USA, skriv NTB. Malariamedisin inneheld stoff som fleire har meint kan verke mot viruset, og er derfor testa ut..

Dagbladet - 19 Mar 20 kl. 17:55

Håper malariamedisin kan ha «enorm virkning»

USA vil bruke malariamedisin mot coronaviruset..

P4 - 22 Apr 20 kl. 05:40

Malariamedisin ikke effektiv

Malariamedisin - som mange land - deriblant Norge - nå prøver ut mot korona - har ingen god effekt på koronaviruset. Tvert imot ser medisinen ut til å medføre flere dødsfall, viser ny forskning i USA. Forskerne sammenlignet journalene til 368 koronasmittede militærveteraner.

Aftenposten - 30 Apr 20 kl. 06:05

Fortsetter forsøk med omstridt på norske koronapasienter

Til tross for bekymringsmeldinger fra utlandet, fortsetter studien hvor malariamedisin testes ut på norske koronapasienter..

NRK - 01 Apr 20 kl. 18:12

Hamstrer malariamedisin

Afrikanere går mann av huse for å hamstre malariamedisin som inneholder virkestoffet klorokin, i håp om at det kan dempe sykdomsforløpet for koronasmittede. Klorokin og avleggere som hydroksyklorokin har i flere tiår blitt brukt mot malaria..

Aftenposten - 20 May 20 kl. 00:04

Hard presset president Trump forsvarte bruken av malariamedisin mot korona

Kritikerne er ikke nådige mot Trumps bruk av malariamedisin for å «gi et ekstra lag med beskyttelse» mot koronaviruset..

Fler nyheter fra P4

P4 - 7 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 8 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 7 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 7 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 7 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 7 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..

P4 - 8 timer siden

Stukket i Oslo

En perosn skal være stukket med en skarp gjenstand i Storgata i Oslo nå i kveld. Den skadde er kjørt til sykehus og tilstanden er ukjent. Politiet søker etter gjenringspersonen..

P4 - 8 timer siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 8 timer siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 9 timer siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt