LEDER

Stortinget:

Dagbladet mener: Skyldspørsmålet er ikke avgjort

Byggeskandalen på Stortinget ser ut til å koste fellesskapet hinsides mye penger.

Byggherre: Olemic Thommesen.
Byggherre: Olemic Thommesen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Skandalene knyttet til oppgraderingen av stortingsbygget i Prinsens gate 26 vil ingen ende ta. Prosjektet, som i 2015 hadde en ramme på 1,1 milliarder kroner, ser nå ut til å overskride 2,3 milliarder. 500 millioner kroner mer enn anslaget var på i 2017 ifølge Dagens Næringsliv.

Det er nesten ikke til å tro. Seinest i 2017 ble bevilgningene til byggeprosjektet økt fra 1,4 til 1,8 milliarder. For bare et par måneder siden fortalte stortingspresident Olemic Thommessen at presidentskapet «har fokus på kostnadskontroll.» Nå ser kostnadsrammen ut til å sprenges med ytterligere en halv milliard.

De stadige kostnadsoverskridelsene har ridd Olemic Thommessen som en mare. Ved konstitueringen av det 162. storting i fjor høst var det nesten så han ble kastet. Utrolig nok, gitt alle skandalene presidentskapet sto ansvarlig for, ble han gjenvalgt.

Både Riksrevisjonen og Stortingets kontrollkomité har felt en knusende dom over presidentskapet. Selv Høyres mann i komiteen var nådeløs da de behandlet saken. Med god grunn. Skandalen ser ut til å koste fellesskapet hinsides mye penger. For denne avisa er det ingen trøst at Thommesen har «fokus på kostnadskontroll» når pengene fosser ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.