Dagbladet-journalist feiret med hjernepris

En dramatisk rideulykke var opptakten til at Jorun Gaarder ble journalist.

FEIRET: Dagbladets helsejournalist Jorun Gaarder ble i formiddag feiret med pris av Hjernerådet. Her sammen med Aud Kvalbein leder i Hjernerådet.

 Foto: Lars Eivind Bones
FEIRET: Dagbladets helsejournalist Jorun Gaarder ble i formiddag feiret med pris av Hjernerådet. Her sammen med Aud Kvalbein leder i Hjernerådet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble Dagbladets egen journalist Jorun Gaarder (41) hedret med prisen som Årets hjernehelsejournalist. Dette er en pris som Hjernerådet innførte i fjor med ønske om å verdsette journalister som jobber med hjernehelse.

- Jorun er en fremragende helsejournalist. Det er veldig stas at hun blir anerkjent gjennom en slik utmerkelse. Med sitt enorme kildetilfang sørger hun for at Dagbladet er helt i front med siste nytt fra forskning rundt folkesykdommene i Norge - og Jorun er et levende bevis på at systematisk jobbing gjennom mange år gir resultater, konstaterer avisas ansvarlige redaktør Alexandra Beverfjord.

I 2018 gikk prisen til Helene Sandvig for NRK serien «Helene sjekker inn» og boka om farens demens «Et langsomt farvel.»

- Det er veldig gøy å vinne. Som helsejournalist er det fint å være en del av en redaksjon som Dagbladet, som prioriterer helsestoff høyt. For meg betyr en pris som hjernehelsejournalist litt ekstra mye. Min vei inn i journalistikken var nettopp på grunn av hjernen, sier Gaarder.

Hjernerådet samler brukerorganisasjoner og fagmiljø som jobber med hjernen og hjernesykdom - og har via brukerorganisasjonene ca. 150 000 enkeltpersoner som medlemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.