P4 > Nyheter

Wednesday, 03 June, 17:19

P4 - 30 Aug 19 kl. 11:45

DNB-søksmålet til Høyesterett

Gruppesøksmålet mot DNB skal nå opp i Høyesterett.
Saken har pågått i over fire år i rettssystemet, men nå skal Høyesterett få siste ord.
Forbrukerrådet vant saken i lagmannsretten, og DNB valgte å anke.
Saken gjelder 180.000 DNB-kunder, og kravet beløper seg til cirka 430 millioner kroner..
Les mer på P4


Les mer om:
DNB, Høyesterett

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: DNB-søksmålet, til, Høyesterett
Aftenposten - 20 Apr 20 kl. 16:10

Klimasøksmål blir plenumssak i Høyesterett

Miljøvernorganisasjonene tapte i to rettsinstanser, men nå vil Høyesterett i plenum behandle søksmålet mot staten..

P4 - 21 Jan 20 kl. 08:52

Høyesterett behandler massesøksmål

Høyesterett skal i dag behandle massesøksmålet mot DNB. Forbrukerrådet har gått til søksmål på vegne av 180.000 småsparere fordi de mener banken ikke har forvaltet aksjefond tilstrekkelig aktivt.

NRK - 21 Jan 20 kl. 14:29

Gruppesøksmål mot DNB i Høyesterett

DNB og Forbrukerrådet møttes mandag i Høyesterett som tok opp gruppesøksmålet fra 180.000 kunder. Spørsmålet er om banken forvaltet fond aktivt nok.

P4 - 20 Apr 20 kl. 15:47

Høyesterett skal vurdere klimasøksmål

Høyesterett vil vurdere om staten brøt Grunnloven da de tildelte nye oljelisenser i Arktis i 2016. Miljøorganisasjonene Greenpance og Natur og Ungdom står bak søksmålet, men har tapt i to rettinstanser. Nå skal landets øverste domstol ta den endelige avgjørelsen.

P4 - 28 Feb 20 kl. 10:50

Forbrukerrådet: – En god dag for 180.000 DNB-kunder

– Avgjørelsen i Høyesterett er en viktig seier for norske småsparere. Det sier direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket. Forbrukerrådet vant gruppesøksmålet mot DNB i Høyesterett.

NRK - 20 Apr 20 kl. 15:44

Klimasøksmålet til Høyesterett

Høyesterett vil vurdere om staten brøt Grunnloven da de tildelte nye oljelisenser i Arktis. Bakgrunnen for saken er at organisasjonene Greenpeace og Natur og Ungdom mener miljøparagraf 112 ble brutt, da de åpnet for ny oljeleting i Barentshavet..

P4 - 07 Jun 19 kl. 16:23

DNB anker til Høyesterett

DNB anker tapet i Norges største massesøksmål til Høyesterett. I Borgarting lagmannsrett ble DNB dømt til å betale rundt 345 millioner kroner i erstatning til 180.000 fondskunder.

NRK - 19 Sep 19 kl. 11:04

Siste brexit-dag i høyesterett

Britisk høyesterett avslutter i dag ankebehandlingen av flere søksmål for å stanse suspensjonen av Parlamentet. Domstolen skal avgjøre om statsminister Johnson brøt loven da han suspenderte Parlamentet i en drøy måned fra forrige uke, melder NTB..

NRK - 30 Aug 19 kl. 13:17

DNB-saken behandles i Høyesterett

Gruppesøksmålet mot DNB, som hittil har utspilt seg over fire år i rettssystemet, skal opp til en siste vurdering i Høyesterett. Det besluttet Høyesteretts ankeutvalg fredag. Forbrukerrådet vant saken i lagmannsretten, og DNB valgte å anke..

NRK - 17 Sep 19 kl. 10:44

Brexit-saker i britisk høyesterett

Storbritannias høyesterett starter torsdag en felles ankebehandling av flere søksmål mot regjeringens fremgangsmåte i brexitsaken. Det er satt av tre dager til ankebehandlingen i London, så en kjennelse er ikke ventet før tidligst torsdag kveld..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Forsvarsminister støtter ikke Trumps ønske

USAs forsvarsminister Mark Esper ønsker ikke å ta i bruk en gammel lov for å tillate USAs væpnede styrker å slå ned sivile opptøyer i landet. President Donald Trump har truet med å sette inn hæren mot demonstranter. Samtidig kommer USAs tidligere forsvarssjef Mike Mullen med sterkt kritikk mot Trumps bruk av militæret under krisen..

P4 - 1 time siden

Mann tiltalt for flere overgrep

En mann i 50-årene er tiltalt for seksuelle overgrep mot fem kvinner. Den yngste var 12 år da overgrepene fant sted. Han er også tiltalt for voldtekt av en kvinne som nå er voksen.

P4 - 1 time siden

Politiet ut mot Hagens forsvarere

Politiet går ut mot Tom Hagens forsvarere etter at 70-åringen i dag avbrøt et møte med Kripos på grunn av helsetilstanden hans. Hagens advokater sa til flere medier at både de og ansatte i Kripos hadde reagert på hvordan Hagen framsto. Men politiet sier de ikke kjenner seg igjen i den beskrivelsen, og omtaler kun milliardæren som litt pjusk..

P4 - 1 time siden

Hus og hytter tatt av skred i Alta

Flere hus og hytter skal være tatt av et stort jordskred i Alta. Skredet har gått i Kråkeneset. Politiet sier en hytte, et hus og en hund er skylt på sjøen.

P4 - 1 time siden

Bil kjørte på to personer i London

Politiet i London melder at en bilist har kjørt på eller kollidert med to personer i Sloane Square. Gjerningsmannen skal ha løpt fra åstedet etter hendelsen, men er nå pågrepet av politiet. Skadeomfanget og flere opplysninger rundt hendelsen er foreløpig ukjent..

P4 - 1 time siden

Y-blokka skal rives

Kampen om Y-blokka er over. Stortinget stemte i dag ned SVs forslag om å utsette rivning av bygningen inntil saken var blitt prøvd for retten. Støtteaksjonen for Y-blokka trekker dermed søksmålet, og dermed er betongbygningen i Regjeringskvartalet i Oslo snart historie.

P4 - 1 time siden

– Nordmenn må lage flere barn

– Nordmenn må lage flere barn. Det sier barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse. Nye befolkningsprognoser fra SSB viser at koronapandemien kommer til å redusere den allerede historisk lave fruktbarheten i Norge.

P4 - 2 timer siden

Avviser Hagens anke om ransakelse

Politiet får fortsatt ransake boligen til drapssiktede Tom Hagen. Det har lagmannsretten fastslått, som dermed forkaster Hagens anke. Høyesterett konkluderte i mai at 70-åringen ikke kan mistenkes for drap eller medvirkning på drap på sin kone, og dermed ble Hagen løslatt.

P4 - 2 timer siden

Tegnell forsvarer fortsatt strategi

Til tross for svært høye dødstall forsvarer fortsatt Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, strategien de har gått for. I et intervju med Sveriges Radio tidligere i dag, uttalte Tegnell at Sverige burde ha innført flere tiltak tidligere. Mange oppfattet uttalelsen som en erkjennelse over at svenske helsemyndigheter har feilet.

P4 - 2 timer siden

Krever svar om forskningsjuks

Bellona, MDG og SV reagerer kraftig på opplysningene om forskningsjuks ved atomreaktoren i Halden. I fjor varslet en ansatt om at det var manipulert med forskningsresultater ved atomreaktoren. Ifølge en rapport skal dette ha skjedd fire ganger fra 1990 til 2005.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt