VG > Nyheter

Saturday, 30 May, 09:59

VG - 08 Nov 19 kl. 23:05

DNA-rapport om norske ulver: Kan stamme fra dyreparker

Ulv i den kjente Slettåsflokken i Hedmark kan stamme fra en dyrehage i Paris. Det viser DNA-analyser som bonde- og småbrukerlaget i Telemark har fått..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Slettåsflokken, Hedmark, Paris, DNA, Telemark

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: DNA-rapportom , norske, ulverKan , stammefra , dyreparker
P4 - 08 Nov 19 kl. 20:57

Norsk ulv kan stamme fra dyrepark

Norsk ulv kan stamme fra en dyrepark i Paris. Det er noe av det som kommer frem etter at Norges Bonde- og småbrukerlag har sendt inn DNA-prøver av norske ulver til analyse. Det er ulv i Slettåsflokken i Trysil som ifølge prøvene kan stamme fra en dyrepark.

NRK - 13 May 20 kl. 13:37

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor. Av disse oppholdt 56 ulver seg i Norge på heltid, mens 47–50 ulver vandret mellom Norge og Sverige.

NRK - 13 May 20 kl. 12:59

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor. Av disse oppholdt 56 ulver seg i Norge på heltid, mens 47–50 ulver vandret mellom Norge og Sverige.

NRK - 01 Jan 20 kl. 11:30

Fire ulver skutt ved Elverum

Jaktleder Arne Sveen bekrefter overfor NRK at fire ulver har blitt skutt onsdag morgen. Regjeringen besluttet i går at opptil seks ulver kan felles i flokken som holder til rundt Strandbygda ved Elverum..

NRK - 20 Nov 19 kl. 14:39

To ulver skutt fra helikopter

Kort tid etter at Miljødirektoratet vedtok ekstraordinær felling av inntil to ulver i Rendalen, er to ulver skutt fra helikopter. Det var Statens Naturoppsyn (SNO) som gjennomførte fellingen. Ulvene ble felt vest for Sølensjøen i Rendalen kommune..

Dagbladet - 20 Nov 19 kl. 15:33

To ulver skutt fra helikopter i Rendalen

Kort tid etter at Miljødirektoratet vedtok ekstraordinær felling av inntil to ulver i Rendalen, ble to ulver skutt fra helikopter..

P4 - 01 Jan 20 kl. 11:33

Fire ulver skutt ved Elverum

Fire ulver er skutt ved Elverum i løpet av morgentimene Det bekrefter lederen for jaktlaget overfor NRK. I går besluttet regjeringen at opptil seks ulver kan felles i flokken som holder til rundt Strandbygda ved Elverum. Jaktstart var i dag, 1.

NRK - 30 Nov 19 kl. 15:07

26 ulver kan bli felt i år

Klima- og miljødepartementet opprettholder vedtakene for lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen. Fra søndag av kan inntil 26 ulver bli skutt..

P4 - 20 Apr 20 kl. 12:47

Vil skyte åtte ulver i sommer

Rovviltnemndene i Hedmark og Viken åpner for at åtte ulver til kan skytes i sommer. Det kom frem på et fellesmøte i formiddag. Flertallet stemte for forslaget dersom det blir store skader på beitedyr når beitesesongen starter i vår..

P4 - 20 Nov 19 kl. 15:21

To ulver skutt fra helikopter

Kort tid etter at Miljødirektoratet ga grønt lys for ekstraordinær felling av to ulver i Rendalen i Hedmark i dag ble to dyr skutt fra helikopter. Det var Satens Naturoppsyn som gjennomførte fellingen..

Fler nyheter fra VG

VG - 7 timer siden

Det hvite hus i «lockdown»

Flere journalister som jobber i Det hvite hus meldte natt til lørdag at sikkerhetstjenesten Secret Service hadde innført «lockdown»..

VG - 13 timer siden

USA-ekspert: - Politiet ses som forsvaret mot kaoset

Dødsfallet til George Floyd har satt sinnene i kok i USA. Forsker og USA-ekspert Hilmar Mjelde sier at politiet har samme heltestatus som militæret blant mange amerikanere..

VG - 20 timer siden

Åpner grensene til Danmark

Fra 15. juni kan nordmenn og dansker igjen krysse grensen uten karantene..

VG - 22 timer siden

Regjeringen bruker 27 milliarder kroner - får hard kritikk

Regjeringen bruker 27 milliarder kroner på ny coronakrisepakke, som inneholder en rekke tiltak. Men den politiske opposisjonen kommer med hard kritikk av pakken..

VG - 22 timer siden

Slik blir regjeirngens tredje krisepakke

Regjeringen har varslet at de vil presentere fase tre med økonomiske tiltak i coronakrisen fredag. Dette er tiltakene som allerede er kjent..

VG - Igår: 07:54

Protestene sprer seg i USA: Minst syv skutt under nye opptøyer

Midt under opptøyene i Minneapolis har protester spredt seg i USA. Politiet opplyser at minst sju personer skal være skutt under demonstrasjoner i Louisville, der demonstranter roper på rettferdighet etter at Breonna Taylor ble skutt og drept under en politiaksjon i mars..

VG - Igår: 06:17

Politistasjon i flammer: – Dette er vår siste utvei

MINNEAPOLIS/OSLO (VG) Politiet har måttet evakuere og den lokale politistasjonen står i flammer. Raseriet etter George Floyds død øker..

VG - Igår: 22:26

Donald Trump starter arbeid med lovgivning for sosiale medier

President Donald Trump har signert en presidentordre om sosiale medier..

VG - Igår: 14:13

Ingen forslag for evakuering av Moria-barna vedtatt

Stortinget stemte over saken torsdag ettermiddag. Striden står om hva som skal skje med barna i den beryktede Moria-flyktningleiren på Lesvos..

VG - Igår: 21:40

Avskiltet advokat får ikke tilbake bevillingen

Per Sjong Larsen i Advokatfirmaet Rogstad tapte søksmålet mot staten..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt