NRK > Nyheter

Saturday, 06 June, 00:51

NRK - 06 Nov 19 kl. 21:00

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En russisk statsborger (20) som var tiltalt for drapsforsøk på to personer i en butikk i Oslo i januar, er i Oslo tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, til, tvungent, psykisk, helsevern
P4 - 02 Sep 19 kl. 20:42

Økning i bruk av tvungent psykisk helsevern

Det har vært en kraftig økning i hvor mange som blir dømt til tvungent psykisk helsevern. Fra 2014 og fram til i fjor har antallet økt fra 141 til 215, viser tall fra Nasjonal koordineringsenhet for dom til tvungent psykisk helsevern ved Oslo universitetssykehus. Nesten halvparten av de som ble dømt til dette har begått drap eller drapsforsøk..

NRK - 13 Nov 19 kl. 09:29

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) brutalt med øks i Haugesund 19. februar i år. Det skriver TV 2..

NRK - 02 Nov 19 kl. 13:15

Flere i tvungent psykisk helsevern

Av de totalt 16 personene som er dømt til tvungent psykisk helsevern i Norge, bor tre av disse i Vennesla, skriver Vennesla Tidende. Vilkårene for en slik dom er alvorlig forbrytelse mot andre personer som eksempelvis drap, vold eller grove trusler..

Aftenposten - 02 Sep 19 kl. 20:10

For syke for fengsel, for farlige til å gå fri. Nå er 215 dømt til tvungent psykisk helsevern.

De er dømt for drap, drapsforsøk, vold og annen alvorlig kriminalitet, men er så syke at de ikke kan straffes. Antallet som er dømt til tvungent psykisk helsevern, øker kraftig..

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 09:34

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern etter øksedrap

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) i Haugesund tidligere i år..

VG - 13 Nov 19 kl. 09:28

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern etter øksedrap

En 49 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Bjørg Marie Skeisvoll Hereid (67) i Haugesund tidligere i år..

P4 - 05 Nov 19 kl. 15:05

Ber om tvungent psykisk helsevern

Aktor har lagt fram påstand om tvungent psykisk helsevern for 49-åringen som er tiltalt for å ha drept en 67 år gammel kvinne med øks på en gravlund i Haugesund i februar. Det ble klart under aktors prosedyre i Haugaland tingrett i ettermiddag. De sakkyndige har tidligere slått fast at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

P4 - 02 Mar 20 kl. 17:29

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En 37 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha drept sin mor med kniv på Landås i Bergen i mars i fjor. De sakkyndige har konkludert med at mannen var psykotisk da drapet skjedde, og at han dermed ikke kan straffes for handlingen. 37-åringen dømmes også til å betale en erstatning på 1,5 millioner kroner til faren og sine seks søsken..

Aftenposten - 28 Oct 19 kl. 17:04

36-åring dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapsforsøk på tog på Oslo S

En rumensk mann mener han fikk beskjed av djevelen om å reise til Oslo for å drepe. Nå har Oslo tingrett dømt ham til overføring til tvungent psykisk helsevern..

P4 - 16 Mar 20 kl. 15:06

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En mann i 30-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern for grov kroppsskade mot sine adoptivforeldre i Ørskog i august i fjor. En kvinne i 70-årene døde av skadene og en mann i 70-årene ble skadet etter voldsepisoden i en privat bolig. Mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og har innrømmet straffskyld..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

California-guvernør mot nakkegrep

I California sier guvernør Gavin Newsom at han vil stanse opplæring i nakkegrep i politiet, og anbefaler at alle lokale politiavdelinger slutter å bruke nakkegrep. I San Diego fylke er nakkegrep, som stanset blod til hodet, forbudt, melder Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Boligområde evaluert i Os

21 beboere i Os i Bjørnafjorden kommune sør for Bergen har forlatt husene sine etter varsel om ras. Ifølge politiet har en av huseierne hørt lyd fra steiner som raste bak huset. Politiet har ikke funnet tegn til ras, men har sendt bud på geolog..

NRK - 1 time siden

57 politifolk trakk seg i Buffalo

57 politifolk i Buffalo i New York har trukket seg fra byens uroenhet i protest mot at to kolleger er suspendert etter et sammenstøt med en 75-åring under en demonstrasjon fredag. De 57 mener kollegaene bare utførte ordre, skriver Washington Post..

NRK - 1 time siden

Boris Johnson godtar EU-toll

Den britiske statsministeren Boris Johnson skal være rede til å akseptere at EU legger toll på enkelte britiske varer, melder The Daily Mail. Innrømmelsen skal være et forsøk på å kommer videre i de låste forhandlingene om ny handelsavtale..

NRK - 1 time siden

Al Qaida-leder drept i Mali

Franske militærstyrker i Mali har drept Abdelmalek Droukdal, lederen for al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), opplyser Frankrikes forsvarsminister. Abdelmalek ble drept torsdag i byen Tessalit nordvest i Mali..

NRK - 1 time siden

Trudeau knelte for George Floyd

Canadas statsminister Justin Trudeau gikk ned på kne da han var tilstede på en støttedemonstrasjon for George Floyd utenfor parlamentet i Ottawa fredag..

NRK - 1 time siden

57 politifolk sier opp i Buffalo

57 politifolk i Buffalo i delstaten New York sier opp i protest mot at to kolleger er suspendert etter et sammenstøt med en 75-åring under en demonstrasjon fredag. De 57 som utgjør byens uroenhet, mener kollegaene bare utførte ordre..

NRK - 1 time siden

Øyenvitne om Floyds siste minutter

Charles Macmillan som så da George Floyd ble arrestert og lagt i bakken av politiet i Minneapolis, forteller at det tok flere minutter før politifolkene sjekket Floyds puls etter at han lå urørlig.– De forsøkte ikke å redde ham, sier MacMillan..

NRK - 8 timer siden

Brudd på smittevernreglene

At flere hundre demonstranter har samlet seg i Oslo, Kristiansand og andre steder i Norge i kveld er brudd på smittevernreglene. Det sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Regelen er at kun 50 personer kan være samlet på et sted..

NRK - 1 time siden

Børsoppgang i USA

Oppgang preget børsene i New York etter at overraskende gode arbeidsledighetstall ble presentert. Dow Jones steg 3,2 prosent, S&P 500-indeksen steg 2,6 prosent, mens teknologiindeksen Nasdaq steg 2 prosent..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt