NRK > Nyheter

Monday, 17 January, 07:28

NRK - 13 jan 22 kl. 10:34

Dømt til livstid i Tyskland

En tysk domstol har dømt en tidligere syrisk oberst til livsvarig fengsel for forbrytelser mot menneskeheten begått under krigen i Syria. Anwar Raslan bor i Tyskland, etter å ha hoppet av og søkt asyl i landet i 2014. Han er en av flere tidligere medlemmer av Assad-regimet som anklages for forbrytelser under krigen i hjemlandet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Syria, Raslan, Tyskland, Assad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, til, livstidi , Tyskland
NRK - 04 nov 21 kl. 12:51

Livstid etter drap på sine fem barn

En kvinne fra Solingen nord for Köln i Tyskland ble torsdag dømt til livstid i fengsel for å ha drept fem av sine seks barn. Barna var mellom ett og åtte år. Retten i Wuppertal fant ingen formildende omstendigheter.

NRK - 19 aug 21 kl. 05:10

Tyskland har evakuert 600

Så langt har Tyskland evakuert over 600 personer fra Afghanistan til Tyskland. Tyske militærfly har fraktet folk fra Kabul til nabolandet Usbekistans hovedstad Tasjkent. Fram til onsdag kveld var over 600 personer blitt fraktet dit, viser tall fra det tyske forsvarsdepartementet.

NRK - 24 aug 21 kl. 12:43

Livstidsdømt eks-president død

Tidlegare president i Tsjad, Hissene Habre, er død. Det opplyser ein representant for styresmaktene i Senegal til nyheitsbyrået Reuters. Habre har dei siste åra sitte fengsla i Senegal, der han vart dømd til fengsel på livstid for brotsverk mot menneskeætta, valdtekt, slaveri og kidnapping.

NRK - 15 okt 21 kl. 03:23

Mangemillionær dømt til fengsel

Den styrtrike amerikanske eiendomsmagnaten Robert Durst er dømt til livstid i fengsel for drapet på sin beste venn. Durst, en mangemillionær som HBO-dokumentaren «The Jinx» handlet om, har alltid avvist anklager om at han skjøt sin venn Susan Berman med en kule i bakhodet i hennes hjem i Beverly Hills i 2000. Ifølge retten ville han hindre at hun snakket med politiet om forsvinningen til kona hans Kathleen i 1982.

NRK - 30 sep 21 kl. 13:12

Politimann dømt til livstid

Den britiske politimannen Wayne Couzens er dømt til livstid i fengsel for bortføring, voldtekt og drap av 33 år gamle Sarah Everard. Everard ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem etter å ha vært hos en venninne 3. mars i år.

VG - 15 okt 21 kl. 00:57

Mangemillionær (78) dømt til livstid i fengsel

Robert Durst, kjent fra TV-dokumentaren «The Jinx», er dømt til livstid i fengsel for drapet på Susan Berman for 21 år siden..

NRK - 03 okt 21 kl. 04:05

Fikk livstid for synagoge-drap

En 22 år gammel mann fra San Diego er dømt til livstid i fengsel for å ha skutt og drept en kvinne og såret tre andre i en synagoge i byen i april 2019. Han er også dømt for å ha tent på en moské, melder Reuters..

NRK - 20 aug 21 kl. 13:31

Tyskland gir 100 millioner euro

Tyskland gir 100 millioner euro i nødhjelp til organisasjoner som hjelper afghanske flyktninger i nabolandene, opplyser den tyske finansministeren. Olaf Scholz sier til nyhetsbyrået DPA at bidraget på drøyt en milliard kroner «er det første skritt og viser at vi føler ansvar og omsorg». Det er ventet at det Tyskland vil følge opp med mer bistand, skriver NTB.

NRK - 17 okt 21 kl. 11:06

Fleire søker asyl i Tyskland

Talet på asylsøkarar i Tyskland auka med 35,2 prosent i årets ni første månader, samanlikna med same periode i fjor. Det viser tal frå Det føderale kontoret for migrasjon og flyktningar i Tyskland. I fjor gjorde koronapandemien at talet på asylsøkarar gjekk ned på grunn av stengde landegrenser og at flytrafikken stoppa opp.

NRK - 30 jul 21 kl. 17:32

Tyskland: «århundrets regnvær»

Ekstremregnet som rammet Tyskland i midten av juli hadde historiske proporsjoner, og vil bli omtalt som «århundrets regnvær» i historiebøker, sier det tyske meteorologiske instituttet DWD. 13. og 14.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt