P4 > Nyheter

Sunday, 21 July, 04:57

P4 - 20 Jun 19 kl. 19:28

Dømt til fengsel etter hatytring

En kvinne i 70-årene er dømt til 14 dagers ubetinget fengsel for hatytringer i Gulating lagmannsrett.
I et kommentarfelt på Facebook omtalte hun den unge samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali som en korrupt kakerlakk og kom med rasistiske ytringer.
Dommen er strengere enn i tingretten der hun ble dømt til betinget fengsel og en bot. Kvinnens forsvarer sier til NRK at de vil anke til Høyesterett..
Les mer på P4


Les mer om:
Gulating, Facebook, Sumaya Jirde Ali, NRK, Høyesterett

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, til, fengsel, etter, hatytring
NRK - 20 Feb 19 kl. 16:12

Dømt for ambassadeangrep

En domstol i Danmark har dømt fire syriske kurdere til fengsel og utvisning etter et angrep mot den tyrkiske ambassaden i København i mars i fjor. Tre av de fire er dømt til fengsel i 21 måneder, mens den fjerde er dømt til fengsel i 18 måneder..

Hegnar.no - 12 Feb 19 kl. 06:18

Soldat må i fengsel etter feilslått spøk

En soldat i 20-årene er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel etter at han utførte en truende handling – som var ment som en spøk – mot medsoldater i en vaktbu..

Aftenposten - 12 Feb 19 kl. 05:54

Soldat må i fengsel etter feilslått spøk

En soldat i 20-årene er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel etter at han utførte en truende handling – som var ment som en spøk – mot medsoldater i en vaktbu..

VG - 12 Feb 19 kl. 06:22

Soldat må i fengsel etter feilslått spøk

En soldat i 20-årene er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel etter at han utførte en truende handling – som var ment som en spøk – mot medsoldater i en vaktbu..

NRK - 18 Feb 19 kl. 10:30

Anthony Weiner sett fri frå fengsel

Tidlegare kongressmedlem Anthony Weiner er sett fri frå fengsel i Massachusetts. Han vart i 2017 dømd til 21 månader i fengsel etter å ha sendt tekstmeldingar med seksuelt innhald til ei 15 år gammal jente..

NRK - 17 Jun 19 kl. 05:42

Protestleder løslatt fra fengsel

Studentlederen av den såkalte paraplybevegelsen, Joshua Wong, ble mandag morgen løslatt fra fengsel i Hongkong, en måned før det var ventet. I fjor ble Wong dømt til tre måneder i fengsel. Dommen ble senere redusert til to måneders fengsel..

P4 - 09 May 19 kl. 05:42

Fengsel etter påkjørsel

En kvinne i 50 årene er dømt til 21 dagers fengsel etter å ha kjørt på en 17 år gammel gutt i Melhus i Trøndelag i oktober. 17-åringen fikk en alvorlig hjerneskade etter ulykken, melder Adresseavisen. Han ble påkjørt da han krysset et gangfelt.

P4 - 12 Jun 19 kl. 10:46

Må i fengsel etter å ha droppet HV-undersøkelse

En 31 år gammel mann som nektet å møte til øvelse i Heimevernet er dømt til 90 dagers fengsel. Ifølge dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett må han sone 14 av dagene i fengsel. Årsaken til at han ikke møtte opp var fordi han mente kvaliteten på øvelsene er for dårlige, melder NRK.

NRK - 21 Mar 19 kl. 10:22

90 dagar fengsel etter dødsulukke

Ein litauisk vogntogsjåfør er dømd til 90 dagar i fengsel etter ei ulukke der 22 år gamle Charlie Dan Lind døde. Vogntoget var ikkje skodd for tilhøva på dei norske vegane. Mor til Lind er misnøgd med dommen, og kallar den ein hån mot sonen sitt liv..

NRK - 04 May 19 kl. 00:20

Risikerer fengsel for fravær i HV

En mann i 30-åra risikerer to års fengsel etter at han unnlot å møte opp til heimevernsøvelse i fjor høst, det skriver Telemarksavisa..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Bilran i Eidsvoll

En par i 30-årene fra Litauen ble fraranet bilen sin av flere menn ved en bensinstasjon på Minnesund i Eidsvoll i kveld. Det skal ha blitt truet med våpen, opplyser politiet. Til sammen fem personer i to biler skal ha kommet til stedet, og to menn i 30-årene skal ha ranet til seg bilen.

P4 - 5 timer siden

Bilrain i Eidsvoll

En person med skytevåpen skal ha ranet tils eg en bil ved en bensinstasjon på Minnesund i Eidsvoll i kveld. Det opplyser politiet. Raneren statt av med en eldre hvit Volkswagen Transporter.

P4 - 5 timer siden

Påkjørt av t-banen

En person ble påkjørt av t-banen i tunnelen ved Storo t-banestasjon i Oslo sent i kveld. Alle nødetater er på stedet, og strømmen er tatt, opplyser brannvesenet. Skadeomfanget er ikke kjent..

P4 - 6 timer siden

Vy: - Vanlig med trusler

- Det er vanlig med trusler fra passasjerene når det er buss for tog. Det sier pressesjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby. I sommer det full togstans på flere av de mest trafikkerne strekningene på Østlandet, og det går utover de ansatte.

P4 - 6 timer siden

Vinproduksjon rammes av varme

Vinproduksjonen i Frankrike ligger an til å gå ned mellom seks og 13 prosent i år, sammenlignet med fjoråret. Det melder nyhetsbyrået AFP. Det skyldes først og fremst hetebølgen som rammet Frankrike i juni.

P4 - 6 timer siden

Ingebrigtsen klarte VM-krav

Henrik Ingebrigtsen satte i kveld personlig rekord på 5000-meter, og klarte VM-kravet med god margin. På et stevne i Belgia løp 28-åringen på 13.15,38, og det var hans nest siste mulighet til komme seg under VM-kravet.

P4 - 7 timer siden

Stort strømbrudd i Kristiansand

Et strømbrudd rammer store deler av Kristiansand i kveld. Ifølge Agder Energi er over 4500 kunder vest i byen nå uten strøm..

P4 - 7 timer siden

Vil flytte Jägermaister

Vinmonopolet vil nå endre plasseringen av Jägermeister i hyllene, etter 40 år. De mener det er feil at den er i kategorien bitter, og mener den heller bør være i likør-hylla. Begrunnelsen er blant annet EUs regler for kategorisering av brennevin, og at Systembolaget i Sverige kategoriserer den tyske drikken som likør, skriver Aftenposten.

P4 - 7 timer siden

Pilot stoppet i promillekontroll

En pilot på et SAS-fly som skulle fra Stavanger til Oslo blåste til over lovlig verdi på en promilletest i dag. Da piloten ble tatt med til politistasjonen for å blåse igjen, ga prøven ingen utslag, men piloten blir allikevel tatt ut av tjeneste, skriver Stavanger Aftenblad. 11.

P4 - 7 timer siden

Mange returnerer varer

Tre av ti nordmenn som handler på nett, returnerer varene tilbake til butikken. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Posten og Brung. Og det er klær som oftest blir returnert.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt