P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 18:10

P4 - 20 Jun 19 kl. 19:28

Dømt til fengsel etter hatytring

En kvinne i 70-årene er dømt til 14 dagers ubetinget fengsel for hatytringer i Gulating lagmannsrett.
I et kommentarfelt på Facebook omtalte hun den unge samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali som en korrupt kakerlakk og kom med rasistiske ytringer.
Dommen er strengere enn i tingretten der hun ble dømt til betinget fengsel og en bot. Kvinnens forsvarer sier til NRK at de vil anke til Høyesterett..
Les mer på P4


Les mer om:
Gulating, Facebook, Sumaya Jirde Ali, NRK, Høyesterett

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, til, fengsel, etter, hatytring
NRK - 03 Sep 19 kl. 19:22

Dømt til fengsel for terrorplan

En 20-åring er dømt til sju års fengsel for å ha planlagt en terroraksjon mot et muslimsk samfunn i Rochester i USA. Vincent Vetromile fikk dommen i dag, og er den fjerde som er dømt til fengsel etter at amerikansk politi avdekket terrorplanen..

P4 - 14 Oct 19 kl. 09:48

Dømt til fengsel etter løsrivelsesforsøk

I Spania har høyesterett dømt den tidligere visepresidenten i Catalonia, Oriol Junqueras, til 13 års fengsel. Dommen kommer etter at han og flere andre politikere forsøkte å løsrive regionen fra Spania. Totalt ni politikere ble dømt til mellom ni og 13 års fengsel, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 20 Feb 19 kl. 16:12

Dømt for ambassadeangrep

En domstol i Danmark har dømt fire syriske kurdere til fengsel og utvisning etter et angrep mot den tyrkiske ambassaden i København i mars i fjor. Tre av de fire er dømt til fengsel i 21 måneder, mens den fjerde er dømt til fengsel i 18 måneder..

P4 - 29 Jul 19 kl. 13:48

Navalnyj overført til fengsel

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj blir nå overført tilbake til fengsel etter å ha vært innlagt på sykehus. Det melder Reuters. Politikeren, som er dømt til 30 dager i fengsel for å ha organisert en demonstrasjon mot korrupsjon, ble innlagt på sykehus i går etter en alvorlig allergisk reaksjon.

NRK - 30 Sep 19 kl. 20:08

Dømt til fengsel for abort

En journalist i Marokko er dømt til ett års fengsel for å ha tatt «ulovlig abort» og for seksuelle relasjoner utenfor ekteskapet. Gynekologen hennes ble dømt til to års fengsel, og hennes sudanske forlovede ett års fengsel, skriver AFP..

P4 - 19 Aug 19 kl. 21:42

Frifunnet etter abort-dom

En 21 år gammel kvinne i El Salvador som risikerte å dømmes til 40 års fengsel for drapet på sin dødfødte baby har i dag blitt frifunnet. Det melder BBC. Hun ble først dømt til 30 års fengsel og sonet 3 år før hun ble løslatt i februar.

Hegnar.no - 12 Feb 19 kl. 06:18

Soldat må i fengsel etter feilslått spøk

En soldat i 20-årene er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel etter at han utførte en truende handling – som var ment som en spøk – mot medsoldater i en vaktbu..

VG - 12 Feb 19 kl. 06:22

Soldat må i fengsel etter feilslått spøk

En soldat i 20-årene er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel etter at han utførte en truende handling – som var ment som en spøk – mot medsoldater i en vaktbu..

Aftenposten - 12 Feb 19 kl. 05:54

Soldat må i fengsel etter feilslått spøk

En soldat i 20-årene er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel etter at han utførte en truende handling – som var ment som en spøk – mot medsoldater i en vaktbu..

NRK - 18 Feb 19 kl. 10:30

Anthony Weiner sett fri frå fengsel

Tidlegare kongressmedlem Anthony Weiner er sett fri frå fengsel i Massachusetts. Han vart i 2017 dømd til 21 månader i fengsel etter å ha sendt tekstmeldingar med seksuelt innhald til ei 15 år gammal jente..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Berg møter pressen

Frode Berg vil snakke til pressen i morgen kveld klokken 19 på Gardermoen. Det bekrefter hans advokat Brynjulf Risnes. Berg som var dømt for spionasje i Russland, ble benådet fredag, i forbindelse med en utvekslingsavtale.

P4 - 30 minutter siden

Tre drept i Oklahoma

Det pågår en skyteepisode på et handlesenter i Oklahoma i USA i ettermiddag norsk tid. Tre personer har blitt skutt og drept etter at det har blitt avfyrt skudd både på innsiden og utsiden av butikken. Politiet ber folk i nærheten om å passe seg for en person som er kledd i sort..

P4 - 30 minutter siden

Tiltalt for drapsforsøk

En 37 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk for å ha knivstukket naboen sin i Odda i Hordaland i april i år. Den 24 år gamle mannen ble alvorlig skadet. 37-åringen har knyttet seg til hendelsen..

P4 - 30 minutter siden

Fire års fengsel for overgrepsbilder

En mann i 40-årsalderen er dømt til fire års fengsel for å ha over to millioner bilder og filmer med overgrepsmateriale. Mannen har erkjent straffskyld etter tiltalen, men vurderer å anke dommen, opplyser forsvareren hans til TV2. Politiet etterforsker også mannens ektefelle og vurderer å ta ut tiltale også mot ham..

P4 - 30 minutter siden

Russland-dom i desember

Verdens antidopingbyrå,WADA, varsler nå at de vil komme med en dom mot Russland i desember. WADA skal ta stilling til om Russland har manipulert innsamlet dopingmateriale. Russland risikerer å bli utestengt fra sommer-OL i Tokyo til neste år og vinterlekene i Beijing om tre år.

P4 - 45 minutter siden

Høyeste avskoging på ti år

Avskogingen i Amazonas i år har vært den høyeste i regnskogen på ti år. Over 9700 kvadratkilometer har gått tapt i Brasil i år, viser nye tall brasilianske myndigheter offentliggjorde i dag. Det er et område større enn Rogaland fylke.

P4 - 45 minutter siden

Kvinne mishandlet med gassbrenner

En kvinne i 30-årene ble mishandlet med blant annet en gassbrenner i leiligheten sin i Fredrikstad i helgen. Hun skal også ha blitt slått, sparket og blitt tatt kvelertak på, opplyser politiet til NTB. Hun ringte selv og varslet politiet.

P4 - 1 time siden

- Vil gi færre jobber

SVs alternative budsjett som ble lagt fram i dag er en oppskrift på færre jobber. Det mener Høyre. Partiet reagerer på at SV vil øke skattene på norske arbeidsplasser og smøre dette tynt utover.

P4 - 1 time siden

66 skadet i Hongkong

Minst 66 personer har blitt skadet i demonstrasjonene i Hongkong i dag og har fått behandling av helsepersonell. Det melder CNN. Seks personer har blitt kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang.

P4 - 2 timer siden

PST-sjefen avhørt om våpenoppbevaring

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold har blitt avhørt etter avsløringene om at han oppbevarte minst to håndvåpen ulovlig i flere år. Det opplyser Spesialenheten for politisaker til VG. De ønsker så langt ikke å kommentere om Sjøvold er formelt siktet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt